Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Peste cu sparanghel pe gratar

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Bonfood

31 retete postate

gatesc.co
Mini Chef
Peste cu sparanghel pe gratar
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Peste cu sparanghel pe gratar

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Bonfood

31 retete postate

gatesc.co
Mini Chef

Pregatire

40 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Pentru gratar, puteti alege orice peste va place, dar sa fie unul cu carne ferma (exclus cod, pangasius). Eu am folosit file de dorada, sturion si spada.

Peste cu sparanghel pe gratar

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

40 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Bonfood
Mini Chef
gatesc.co

Prezentare

Pentru gratar, puteti alege orice peste va place, dar sa fie unul cu carne ferma (exclus cod, pangasius). Eu am folosit file de dorada, sturion si spada.
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 200 gr peste spada
  • 200 gr peste sturion
  • 300 gr peste dorada
  • 1 kg cartofi noi
  • 8 buc sparanghel alb
  • 2 buc usturoi
  • dupa gust sare
  • 8 buc sparanghel
  • dupa gust piper
  • dupa gust ulei de masline
  • dupa gust lamai
  • 500 ml ulei
  • 1peste spada
    200 gr
  • 2peste sturion
    200 gr
  • 3peste dorada
    300 gr
  • 4cartofi noi
    1 kg
  • 5sparanghel alb
    8 buc
  • 6usturoi
    2 buc
  • 7sare
    dupa gust
  • 8sparanghel
    8 buc
  • 9piper
    dupa gust
  • 10ulei de masline
    dupa gust
  • 11lamai
    dupa gust
  • 12ulei
    500 ml

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Porniti focul si pregatiti ingredientele pana obtineti jarul. Decojiti sparanghelul cu ajutorul unui decojitor de legume, in special pe cel alb. Asezonati cu sare, piper, ulei de masline si usturoi ras/stors. Pregatiti fileurile de peste - spalate, uscate, asezonate cu sare, piper, ulei de masline. Pentru ca in luna mai apar si cartofii noi, e pacat sa ii ratati: frecati cartofii cu sare, dupa ce i-ati spalat si taiat in cubulete. Prajiti-i in baie de ulei.

    Porniti focul si pregatiti ingredientele pana obtineti jarul. Decojiti sparanghelul cu ajutorul unui decojitor de legume, in special pe cel alb. Asezonati cu sare, piper, ulei de masline si usturoi ras/stors. Pregatiti fileurile de peste - spalate, uscate, asezonate cu sare, piper, ulei de masline. Pentru ca in luna mai apar si cartofii noi, e pacat sa ii ratati: frecati cartofii cu sare, dupa ce i-ati spalat si taiat in cubulete. Prajiti-i in baie de ulei.

  • Pasul 2
    terminat

    Pe gratarul bine incins, asezati pestele, intai cu pielea in jos. Frigeti pe ambele parti 3-4 minute, in functie de grasime. Sparanghelul are nevoie de maxim 5 minute, dar trebuie intors des, pe toate partile. Serviti cu lamaie si mujdei de usturoi.

    Pe gratarul bine incins, asezati pestele, intai cu pielea in jos. Frigeti pe ambele parti 3-4 minute, in functie de grasime. Sparanghelul are nevoie de maxim 5 minute, dar trebuie intors des, pe toate partile. Serviti cu lamaie si mujdei de usturoi.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Porniti focul si pregatiti ingredientele pana obtineti jarul. Decojiti sparanghelul cu ajutorul unui decojitor de legume, in special pe cel alb. Asezonati cu sare, piper, ulei de masline si usturoi ras/stors. Pregatiti fileurile de peste - spalate, uscate, asezonate cu sare, piper, ulei de masline. Pentru ca in luna mai apar si cartofii noi, e pacat sa ii ratati: frecati cartofii cu sare, dupa ce i-ati spalat si taiat in cubulete. Prajiti-i in baie de ulei.

    Porniti focul si pregatiti ingredientele pana obtineti jarul. Decojiti sparanghelul cu ajutorul unui decojitor de legume, in special pe cel alb. Asezonati cu sare, piper, ulei de masline si usturoi ras/stors. Pregatiti fileurile de peste - spalate, uscate, asezonate cu sare, piper, ulei de masline. Pentru ca in luna mai apar si cartofii noi, e pacat sa ii ratati: frecati cartofii cu sare, dupa ce i-ati spalat si taiat in cubulete. Prajiti-i in baie de ulei.

  • Pasul 2
    terminat

    Pe gratarul bine incins, asezati pestele, intai cu pielea in jos. Frigeti pe ambele parti 3-4 minute, in functie de grasime. Sparanghelul are nevoie de maxim 5 minute, dar trebuie intors des, pe toate partile. Serviti cu lamaie si mujdei de usturoi.

    Pe gratarul bine incins, asezati pestele, intai cu pielea in jos. Frigeti pe ambele parti 3-4 minute, in functie de grasime. Sparanghelul are nevoie de maxim 5 minute, dar trebuie intors des, pe toate partile. Serviti cu lamaie si mujdei de usturoi.

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Aurora
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 19, 09:10
Ce bine arata
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.