Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Biscuiti cu cimbru si ghimbir

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

food therapy

2297 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Biscuiti cu cimbru si ghimbir
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Biscuiti cu cimbru si ghimbir

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

food therapy

2297 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

15 minute

Preparare

25 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Biscuiti fragezi cu aroma exotica.

Biscuiti cu cimbru si ghimbir

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

15 minute

Preparare

25 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Biscuiti fragezi cu aroma exotica.
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 3.25 cani faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 0.25 lingurita sare
  • 2 linguri cimbru
  • 230 gr unt
  • 1.5 cani zahar
  • 2 linguri coaja de lamaie
  • 1 lingura suc de ghimbir
  • 2 lingurite ghimbir confiat
  • 1 buc oua
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1faina
    3.25 cani
  • 2praf de copt
    2 lingurite
  • 3sare
    0.25 lingurita
  • 4cimbru
    2 linguri
  • 5unt
    230 gr
  • 6zahar
    1.5 cani
  • 7coaja de lamaie
    2 linguri
  • 8suc de ghimbir
    1 lingura
  • 9ghimbir confiat
    2 lingurite
  • 10oua
    1 buc
  • 11suc de lamaie
    2 linguri
  • 12lapte
    1 lingura
  • 13zahar pudra
    1 lingura

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Se cerne faina, praful de copt si sarea. Se adauga frunzele tocate de cimbru.

    Se cerne faina, praful de copt si sarea. Se adauga frunzele tocate de cimbru.

  • Pasul 2
    terminat

    Frecam untul, aflat la temperatura camerei, cu zaharul, oul, coaja de lamaie, sucul de lamaie si sucul de ghimbir, pana devine spumos si zaharul este dizolvat. Adaugam ingredientele uscate, impreuna cu ghimbirul confiat tocat marunt si amestecam, pana cand aluatul devine omogen si compact.

    Frecam untul, aflat la temperatura camerei, cu zaharul, oul, coaja de lamaie, sucul de lamaie si sucul de ghimbir, pana devine spumos si zaharul este dizolvat. Adaugam ingredientele uscate, impreuna cu ghimbirul confiat tocat marunt si amestecam, pana cand aluatul devine omogen si compact.

  • Pasul 3
    terminat

    Impartim aluatul in doua si rulam fiecare bucata sub forma de cilindru gros, cu diametru de 4 cm. Infoliem si lasam la frigider timp de 2 ore.

    Impartim aluatul in doua si rulam fiecare bucata sub forma de cilindru gros, cu diametru de 4 cm. Infoliem si lasam la frigider timp de 2 ore.

  • Pasul 4
    terminat

    Incalzim cuptorul la 160°C. Pregatim tava cu hartie de copt sau foaie de silicon.

    Incalzim cuptorul la 160°C. Pregatim tava cu hartie de copt sau foaie de silicon.

  • Pasul 5
    terminat

    Scoatem aluatul din folie, il taiem in felii de aproximativ 4 mm si le asezam in tava de copt. Ungem biscuitii cu lapte si coacem pentru 12-15 minute, doar pana cand marginile devin aurii. Dupa ce se racesc, se pudreaza cu zahar.

    Scoatem aluatul din folie, il taiem in felii de aproximativ 4 mm si le asezam in tava de copt. Ungem biscuitii cu lapte si coacem pentru 12-15 minute, doar pana cand marginile devin aurii. Dupa ce se racesc, se pudreaza cu zahar.

Nota

Se pastreaza in cutie inchisa ermetic.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Se cerne faina, praful de copt si sarea. Se adauga frunzele tocate de cimbru.

    Se cerne faina, praful de copt si sarea. Se adauga frunzele tocate de cimbru.

  • Pasul 2
    terminat

    Frecam untul, aflat la temperatura camerei, cu zaharul, oul, coaja de lamaie, sucul de lamaie si sucul de ghimbir, pana devine spumos si zaharul este dizolvat. Adaugam ingredientele uscate, impreuna cu ghimbirul confiat tocat marunt si amestecam, pana cand aluatul devine omogen si compact.

    Frecam untul, aflat la temperatura camerei, cu zaharul, oul, coaja de lamaie, sucul de lamaie si sucul de ghimbir, pana devine spumos si zaharul este dizolvat. Adaugam ingredientele uscate, impreuna cu ghimbirul confiat tocat marunt si amestecam, pana cand aluatul devine omogen si compact.

  • Pasul 3
    terminat

    Impartim aluatul in doua si rulam fiecare bucata sub forma de cilindru gros, cu diametru de 4 cm. Infoliem si lasam la frigider timp de 2 ore.

    Impartim aluatul in doua si rulam fiecare bucata sub forma de cilindru gros, cu diametru de 4 cm. Infoliem si lasam la frigider timp de 2 ore.

  • Pasul 4
    terminat

    Incalzim cuptorul la 160°C. Pregatim tava cu hartie de copt sau foaie de silicon.

    Incalzim cuptorul la 160°C. Pregatim tava cu hartie de copt sau foaie de silicon.

  • Pasul 5
    terminat

    Scoatem aluatul din folie, il taiem in felii de aproximativ 4 mm si le asezam in tava de copt. Ungem biscuitii cu lapte si coacem pentru 12-15 minute, doar pana cand marginile devin aurii. Dupa ce se racesc, se pudreaza cu zahar.

    Scoatem aluatul din folie, il taiem in felii de aproximativ 4 mm si le asezam in tava de copt. Ungem biscuitii cu lapte si coacem pentru 12-15 minute, doar pana cand marginile devin aurii. Dupa ce se racesc, se pudreaza cu zahar.

Nota

Se pastreaza in cutie inchisa ermetic.

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Iulia
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
iun. 19, 09:49
De făcut, negresit!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.