2304 retete postate
2304 retete postate
Pregatire
35 minute
Preparare
1 ora 15 minute
Favorita de
0 bucatari
Dificultate
Medie
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustarePregatire
35 minute
Preparare
1 ora 15 minute
Favorita de
0 bucatari
Dificultate
Medie
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustarePentru umplutura de branza: Amestecam branza cu 1/4 cana de zahar, 1/4 lingurita de sare, esenta de vanilie si oul batut.
Pentru umplutura de branza: Amestecam branza cu 1/4 cana de zahar, 1/4 lingurita de sare, esenta de vanilie si oul batut.
Pentru umplutura de mac: Intr-un vas mic, combinam macul macinat cu laptele, 1/4 cana de zahar, 1/4 lingurita de sare si aducem la fierbere. Continuam sa gatim, amestecand ocazional pana obtinem o pasta, aproximativ 4-5 minute. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Pentru umplutura de mac: Intr-un vas mic, combinam macul macinat cu laptele, 1/4 cana de zahar, 1/4 lingurita de sare si aducem la fierbere. Continuam sa gatim, amestecand ocazional pana obtinem o pasta, aproximativ 4-5 minute. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Pentru umplutura de mere: Intr-un vas, combinam merele curatate si rase cu 1/4 cana de zahar, sucul de lamaie, coaja de lamaie, 1/4 lingurita de sare si 1/2 lingurita de scortisoara.
Pentru umplutura de mere: Intr-un vas, combinam merele curatate si rase cu 1/4 cana de zahar, sucul de lamaie, coaja de lamaie, 1/4 lingurita de sare si 1/2 lingurita de scortisoara.
Pentru umplutura de nuca: Intr-o tigaie la foc mic, prajim nuca pana se coloreaza usor, timp de 5 minute. O maruntim si o combinam cu restul de zahar, scortisoara si sare.
Pentru umplutura de nuca: Intr-o tigaie la foc mic, prajim nuca pana se coloreaza usor, timp de 5 minute. O maruntim si o combinam cu restul de zahar, scortisoara si sare.
Preincalzim cuptorul la 190°C. Ungem cu putin ulei o forma de copt de 23 cm, cu marginile detasabile.
Preincalzim cuptorul la 190°C. Ungem cu putin ulei o forma de copt de 23 cm, cu marginile detasabile.
Asezam in forma de copt o foaie de placinta, tapetam bine baza si peretii si lasam foaia sa atarne peste margini. O stropim cu putin unt topit. Peste ea mai punem pe rand inca 3 foi, stropite fiecare cu unt. Asezam jumatate din umplutura de mac si o nivelam. Acoperim stratul de mac cu o foaie de placinta stropita cu unt topit. Adaugam jumatate din cantitatea de mere. Nivelam si acoperim cu foaia stropita cu unt. Urmeaza jumatate din cantitatea de branza si jumatate din cantitatea de nuca, separate de cate o foaie de placinta stropita cu unt. Repetam cu restul de straturi. La final, o sa obtinem 8 straturi de umplutura. Aducem toate marginile foilor de placinta spre centru si acoperim umplutura. Ungem cu unt pe deasupra. Coacem timp de o ora.
Asezam in forma de copt o foaie de placinta, tapetam bine baza si peretii si lasam foaia sa atarne peste margini. O stropim cu putin unt topit. Peste ea mai punem pe rand inca 3 foi, stropite fiecare cu unt. Asezam jumatate din umplutura de mac si o nivelam. Acoperim stratul de mac cu o foaie de placinta stropita cu unt topit. Adaugam jumatate din cantitatea de mere. Nivelam si acoperim cu foaia stropita cu unt. Urmeaza jumatate din cantitatea de branza si jumatate din cantitatea de nuca, separate de cate o foaie de placinta stropita cu unt. Repetam cu restul de straturi. La final, o sa obtinem 8 straturi de umplutura. Aducem toate marginile foilor de placinta spre centru si acoperim umplutura. Ungem cu unt pe deasupra. Coacem timp de o ora.
Transferam tava pe un gratar de racire si lasam sa se raceasca in intregime. Dupa ce s-a racit, scoatem placinta din forma, o asezam pe platoul de servire si o pudram cu zahar. Se serveste la temperatura camerei.
Transferam tava pe un gratar de racire si lasam sa se raceasca in intregime. Dupa ce s-a racit, scoatem placinta din forma, o asezam pe platoul de servire si o pudram cu zahar. Se serveste la temperatura camerei.
Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!
Pentru umplutura de branza: Amestecam branza cu 1/4 cana de zahar, 1/4 lingurita de sare, esenta de vanilie si oul batut.
Pentru umplutura de branza: Amestecam branza cu 1/4 cana de zahar, 1/4 lingurita de sare, esenta de vanilie si oul batut.
Pentru umplutura de mac: Intr-un vas mic, combinam macul macinat cu laptele, 1/4 cana de zahar, 1/4 lingurita de sare si aducem la fierbere. Continuam sa gatim, amestecand ocazional pana obtinem o pasta, aproximativ 4-5 minute. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Pentru umplutura de mac: Intr-un vas mic, combinam macul macinat cu laptele, 1/4 cana de zahar, 1/4 lingurita de sare si aducem la fierbere. Continuam sa gatim, amestecand ocazional pana obtinem o pasta, aproximativ 4-5 minute. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Pentru umplutura de mere: Intr-un vas, combinam merele curatate si rase cu 1/4 cana de zahar, sucul de lamaie, coaja de lamaie, 1/4 lingurita de sare si 1/2 lingurita de scortisoara.
Pentru umplutura de mere: Intr-un vas, combinam merele curatate si rase cu 1/4 cana de zahar, sucul de lamaie, coaja de lamaie, 1/4 lingurita de sare si 1/2 lingurita de scortisoara.
Pentru umplutura de nuca: Intr-o tigaie la foc mic, prajim nuca pana se coloreaza usor, timp de 5 minute. O maruntim si o combinam cu restul de zahar, scortisoara si sare.
Pentru umplutura de nuca: Intr-o tigaie la foc mic, prajim nuca pana se coloreaza usor, timp de 5 minute. O maruntim si o combinam cu restul de zahar, scortisoara si sare.
Preincalzim cuptorul la 190°C. Ungem cu putin ulei o forma de copt de 23 cm, cu marginile detasabile.
Preincalzim cuptorul la 190°C. Ungem cu putin ulei o forma de copt de 23 cm, cu marginile detasabile.
Asezam in forma de copt o foaie de placinta, tapetam bine baza si peretii si lasam foaia sa atarne peste margini. O stropim cu putin unt topit. Peste ea mai punem pe rand inca 3 foi, stropite fiecare cu unt. Asezam jumatate din umplutura de mac si o nivelam. Acoperim stratul de mac cu o foaie de placinta stropita cu unt topit. Adaugam jumatate din cantitatea de mere. Nivelam si acoperim cu foaia stropita cu unt. Urmeaza jumatate din cantitatea de branza si jumatate din cantitatea de nuca, separate de cate o foaie de placinta stropita cu unt. Repetam cu restul de straturi. La final, o sa obtinem 8 straturi de umplutura. Aducem toate marginile foilor de placinta spre centru si acoperim umplutura. Ungem cu unt pe deasupra. Coacem timp de o ora.
Asezam in forma de copt o foaie de placinta, tapetam bine baza si peretii si lasam foaia sa atarne peste margini. O stropim cu putin unt topit. Peste ea mai punem pe rand inca 3 foi, stropite fiecare cu unt. Asezam jumatate din umplutura de mac si o nivelam. Acoperim stratul de mac cu o foaie de placinta stropita cu unt topit. Adaugam jumatate din cantitatea de mere. Nivelam si acoperim cu foaia stropita cu unt. Urmeaza jumatate din cantitatea de branza si jumatate din cantitatea de nuca, separate de cate o foaie de placinta stropita cu unt. Repetam cu restul de straturi. La final, o sa obtinem 8 straturi de umplutura. Aducem toate marginile foilor de placinta spre centru si acoperim umplutura. Ungem cu unt pe deasupra. Coacem timp de o ora.
Transferam tava pe un gratar de racire si lasam sa se raceasca in intregime. Dupa ce s-a racit, scoatem placinta din forma, o asezam pe platoul de servire si o pudram cu zahar. Se serveste la temperatura camerei.
Transferam tava pe un gratar de racire si lasam sa se raceasca in intregime. Dupa ce s-a racit, scoatem placinta din forma, o asezam pe platoul de servire si o pudram cu zahar. Se serveste la temperatura camerei.
Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!