Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Placinta in straturi cu mac, branza, mere si nuca

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2304 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Placinta in straturi cu mac, branza, mere si nuca
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Placinta in straturi cu mac, branza, mere si nuca

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2304 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

35 minute

Preparare

1 ora 15 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

O placinta de inspiratie slovena cu patru umpluturi, care se combina foarte bine si satisfac toate preferintele.

Placinta in straturi cu mac, branza, mere si nuca

( )( )( )( )( ) ( 0 )
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

35 minute

Preparare

1 ora 15 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

O placinta de inspiratie slovena cu patru umpluturi, care se combina foarte bine si satisfac toate preferintele.
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 250 gr branza de vaca
  • 1 cana zahar
  • 1 buc oua
  • 1.25 cani seminte de mac
  • 1.25 cani nuci macinate
  • 0.75 cana lapte
  • 2 buc mere
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 0.5 lingura coaja de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita sare
  • 400 gr foi de placinta
  • 80 gr unt
  • dupa gust zahar pudra
  • 1branza de vaca
    250 gr
  • 2zahar
    1 cana
  • 3oua
    1 buc
  • 4seminte de mac
    1.25 cani
  • 5nuci macinate
    1.25 cani
  • 6lapte
    0.75 cana
  • 7mere
    2 buc
  • 8suc de lamaie
    1 lingura
  • 9coaja de lamaie
    0.5 lingura
  • 10scortisoara macinata
    1 lingurita
  • 11esenta de vanilie
    1 lingurita
  • 12sare
    1 lingurita
  • 13foi de placinta
    400 gr
  • 14unt
    80 gr
  • 15zahar pudra
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Pentru umplutura de branza: Amestecam branza cu 1/4 cana de zahar, 1/4 lingurita de sare, esenta de vanilie si oul batut.

    Pentru umplutura de branza: Amestecam branza cu 1/4 cana de zahar, 1/4 lingurita de sare, esenta de vanilie si oul batut.

  • Pasul 2
    terminat

    Pentru umplutura de mac: Intr-un vas mic, combinam macul macinat cu laptele, 1/4 cana de zahar, 1/4 lingurita de sare si aducem la fierbere. Continuam sa gatim, amestecand ocazional pana obtinem o pasta, aproximativ 4-5 minute. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

    Pentru umplutura de mac: Intr-un vas mic, combinam macul macinat cu laptele, 1/4 cana de zahar, 1/4 lingurita de sare si aducem la fierbere. Continuam sa gatim, amestecand ocazional pana obtinem o pasta, aproximativ 4-5 minute. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

  • Pasul 3
    terminat

    Pentru umplutura de mere: Intr-un vas, combinam merele curatate si rase cu 1/4 cana de zahar, sucul de lamaie, coaja de lamaie, 1/4 lingurita de sare si 1/2 lingurita de scortisoara.

    Pentru umplutura de mere: Intr-un vas, combinam merele curatate si rase cu 1/4 cana de zahar, sucul de lamaie, coaja de lamaie, 1/4 lingurita de sare si 1/2 lingurita de scortisoara.

  • Pasul 4
    terminat

    Pentru umplutura de nuca: Intr-o tigaie la foc mic, prajim nuca pana se coloreaza usor, timp de 5 minute. O maruntim si o combinam cu restul de zahar, scortisoara si sare.

    Pentru umplutura de nuca: Intr-o tigaie la foc mic, prajim nuca pana se coloreaza usor, timp de 5 minute. O maruntim si o combinam cu restul de zahar, scortisoara si sare.

  • Pasul 5
    terminat

    Preincalzim cuptorul la 190°C. Ungem cu putin ulei o forma de copt de 23 cm, cu marginile detasabile.

    Preincalzim cuptorul la 190°C. Ungem cu putin ulei o forma de copt de 23 cm, cu marginile detasabile.

  • Pasul 6
    terminat

    Asezam in forma de copt o foaie de placinta, tapetam bine baza si peretii si lasam foaia sa atarne peste margini. O stropim cu putin unt topit. Peste ea mai punem pe rand inca 3 foi, stropite fiecare cu unt. Asezam jumatate din umplutura de mac si o nivelam. Acoperim stratul de mac cu o foaie de placinta stropita cu unt topit. Adaugam jumatate din cantitatea de mere. Nivelam si acoperim cu foaia stropita cu unt. Urmeaza jumatate din cantitatea de branza si jumatate din cantitatea de nuca, separate de cate o foaie de placinta stropita cu unt. Repetam cu restul de straturi. La final, o sa obtinem 8 straturi de umplutura. Aducem toate marginile foilor de placinta spre centru si acoperim umplutura. Ungem cu unt pe deasupra. Coacem timp de o ora.

    Asezam in forma de copt o foaie de placinta, tapetam bine baza si peretii si lasam foaia sa atarne peste margini. O stropim cu putin unt topit. Peste ea mai punem pe rand inca 3 foi, stropite fiecare cu unt. Asezam jumatate din umplutura de mac si o nivelam. Acoperim stratul de mac cu o foaie de placinta stropita cu unt topit. Adaugam jumatate din cantitatea de mere. Nivelam si acoperim cu foaia stropita cu unt. Urmeaza jumatate din cantitatea de branza si jumatate din cantitatea de nuca, separate de cate o foaie de placinta stropita cu unt. Repetam cu restul de straturi. La final, o sa obtinem 8 straturi de umplutura. Aducem toate marginile foilor de placinta spre centru si acoperim umplutura. Ungem cu unt pe deasupra. Coacem timp de o ora.

  • Pasul 7
    terminat

    Transferam tava pe un gratar de racire si lasam sa se raceasca in intregime. Dupa ce s-a racit, scoatem placinta din forma, o asezam pe platoul de servire si o pudram cu zahar. Se serveste la temperatura camerei.

    Transferam tava pe un gratar de racire si lasam sa se raceasca in intregime. Dupa ce s-a racit, scoatem placinta din forma, o asezam pe platoul de servire si o pudram cu zahar. Se serveste la temperatura camerei.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Pentru umplutura de branza: Amestecam branza cu 1/4 cana de zahar, 1/4 lingurita de sare, esenta de vanilie si oul batut.

    Pentru umplutura de branza: Amestecam branza cu 1/4 cana de zahar, 1/4 lingurita de sare, esenta de vanilie si oul batut.

  • Pasul 2
    terminat

    Pentru umplutura de mac: Intr-un vas mic, combinam macul macinat cu laptele, 1/4 cana de zahar, 1/4 lingurita de sare si aducem la fierbere. Continuam sa gatim, amestecand ocazional pana obtinem o pasta, aproximativ 4-5 minute. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

    Pentru umplutura de mac: Intr-un vas mic, combinam macul macinat cu laptele, 1/4 cana de zahar, 1/4 lingurita de sare si aducem la fierbere. Continuam sa gatim, amestecand ocazional pana obtinem o pasta, aproximativ 4-5 minute. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

  • Pasul 3
    terminat

    Pentru umplutura de mere: Intr-un vas, combinam merele curatate si rase cu 1/4 cana de zahar, sucul de lamaie, coaja de lamaie, 1/4 lingurita de sare si 1/2 lingurita de scortisoara.

    Pentru umplutura de mere: Intr-un vas, combinam merele curatate si rase cu 1/4 cana de zahar, sucul de lamaie, coaja de lamaie, 1/4 lingurita de sare si 1/2 lingurita de scortisoara.

  • Pasul 4
    terminat

    Pentru umplutura de nuca: Intr-o tigaie la foc mic, prajim nuca pana se coloreaza usor, timp de 5 minute. O maruntim si o combinam cu restul de zahar, scortisoara si sare.

    Pentru umplutura de nuca: Intr-o tigaie la foc mic, prajim nuca pana se coloreaza usor, timp de 5 minute. O maruntim si o combinam cu restul de zahar, scortisoara si sare.

  • Pasul 5
    terminat

    Preincalzim cuptorul la 190°C. Ungem cu putin ulei o forma de copt de 23 cm, cu marginile detasabile.

    Preincalzim cuptorul la 190°C. Ungem cu putin ulei o forma de copt de 23 cm, cu marginile detasabile.

  • Pasul 6
    terminat

    Asezam in forma de copt o foaie de placinta, tapetam bine baza si peretii si lasam foaia sa atarne peste margini. O stropim cu putin unt topit. Peste ea mai punem pe rand inca 3 foi, stropite fiecare cu unt. Asezam jumatate din umplutura de mac si o nivelam. Acoperim stratul de mac cu o foaie de placinta stropita cu unt topit. Adaugam jumatate din cantitatea de mere. Nivelam si acoperim cu foaia stropita cu unt. Urmeaza jumatate din cantitatea de branza si jumatate din cantitatea de nuca, separate de cate o foaie de placinta stropita cu unt. Repetam cu restul de straturi. La final, o sa obtinem 8 straturi de umplutura. Aducem toate marginile foilor de placinta spre centru si acoperim umplutura. Ungem cu unt pe deasupra. Coacem timp de o ora.

    Asezam in forma de copt o foaie de placinta, tapetam bine baza si peretii si lasam foaia sa atarne peste margini. O stropim cu putin unt topit. Peste ea mai punem pe rand inca 3 foi, stropite fiecare cu unt. Asezam jumatate din umplutura de mac si o nivelam. Acoperim stratul de mac cu o foaie de placinta stropita cu unt topit. Adaugam jumatate din cantitatea de mere. Nivelam si acoperim cu foaia stropita cu unt. Urmeaza jumatate din cantitatea de branza si jumatate din cantitatea de nuca, separate de cate o foaie de placinta stropita cu unt. Repetam cu restul de straturi. La final, o sa obtinem 8 straturi de umplutura. Aducem toate marginile foilor de placinta spre centru si acoperim umplutura. Ungem cu unt pe deasupra. Coacem timp de o ora.

  • Pasul 7
    terminat

    Transferam tava pe un gratar de racire si lasam sa se raceasca in intregime. Dupa ce s-a racit, scoatem placinta din forma, o asezam pe platoul de servire si o pudram cu zahar. Se serveste la temperatura camerei.

    Transferam tava pe un gratar de racire si lasam sa se raceasca in intregime. Dupa ce s-a racit, scoatem placinta din forma, o asezam pe platoul de servire si o pudram cu zahar. Se serveste la temperatura camerei.

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.