Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Ciambella cu fenicul si coaja de portocala confiata

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2297 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Ciambella cu fenicul si coaja de portocala confiata
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Ciambella cu fenicul si coaja de portocala confiata

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2297 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

15 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Ciambella este un desert pufos si aromat, in forma de gogoasa, specific bucatariei italiene.

Ciambella cu fenicul si coaja de portocala confiata

( )( )( )( )( ) ( 0 )
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

15 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Ciambella este un desert pufos si aromat, in forma de gogoasa, specific bucatariei italiene.
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 3 buc oua
  • 100 gr zahar
  • 135 gr iaurt
  • 50 ml ulei de masline
  • praf de sare
  • 280 gr faina cu agent de crestere
  • 1 lingurita praf de copt
  • 60 gr coaja de portocala confiata
  • 1 lingura seminte de fenicul
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 lingura apa de flori de portocal
  • 1 lingura unt
  • 1 buc portocale
  • 30 gr fistic crud
  • 1oua
    3 buc
  • 2zahar
    100 gr
  • 3iaurt
    135 gr
  • 4ulei de masline
    50 ml
  • 5sare
    praf de
  • 6faina cu agent de crestere
    280 gr
  • 7praf de copt
    1 lingurita
  • 8coaja de portocala confiata
    60 gr
  • 9seminte de fenicul
    1 lingura
  • 10zahar pudra
    200 gr
  • 11apa de flori de portocal
    1 lingura
  • 12unt
    1 lingura
  • 13portocale
    1 buc
  • 14fistic crud
    30 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Preincalzim cuptorul la 180°C. Ungem cu unt o forma de ciambella cu diametrul de 20 cm.

    Preincalzim cuptorul la 180°C. Ungem cu unt o forma de ciambella cu diametrul de 20 cm.

  • Pasul 2
    terminat

    Intr-un bol, batem spuma ouale cu zaharul, timp de 3-5 minute. Adaugam iaurtul, uleiul de masline si sarea. Amestecam, pana obtinem o compozitie omogena. Incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Adaugam coaja de portocala confiata si semintele de fenicul. Amestecam usor si turnam aluatul in forma de copt.

    Intr-un bol, batem spuma ouale cu zaharul, timp de 3-5 minute. Adaugam iaurtul, uleiul de masline si sarea. Amestecam, pana obtinem o compozitie omogena. Incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Adaugam coaja de portocala confiata si semintele de fenicul. Amestecam usor si turnam aluatul in forma de copt.

  • Pasul 3
    terminat

    Coacem timp de 25-30 de minute sau pana cand trece " testul scobitorii ". Transferam ciambella pe gratarul de racire.

    Coacem timp de 25-30 de minute sau pana cand trece " testul scobitorii ". Transferam ciambella pe gratarul de racire.

  • Pasul 4
    terminat

    Pentru glazura, combinam zaharul pudra cu apa de flori de portocal. Amestecam continuu, pana obtinem o compozitie cremoasa si densa.

    Pentru glazura, combinam zaharul pudra cu apa de flori de portocal. Amestecam continuu, pana obtinem o compozitie cremoasa si densa.

  • Pasul 5
    terminat

    Turnam glazura peste ciambella si o ornam dupa dorinta cu felii de portocala si fistic maruntit.

    Turnam glazura peste ciambella si o ornam dupa dorinta cu felii de portocala si fistic maruntit.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Preincalzim cuptorul la 180°C. Ungem cu unt o forma de ciambella cu diametrul de 20 cm.

    Preincalzim cuptorul la 180°C. Ungem cu unt o forma de ciambella cu diametrul de 20 cm.

  • Pasul 2
    terminat

    Intr-un bol, batem spuma ouale cu zaharul, timp de 3-5 minute. Adaugam iaurtul, uleiul de masline si sarea. Amestecam, pana obtinem o compozitie omogena. Incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Adaugam coaja de portocala confiata si semintele de fenicul. Amestecam usor si turnam aluatul in forma de copt.

    Intr-un bol, batem spuma ouale cu zaharul, timp de 3-5 minute. Adaugam iaurtul, uleiul de masline si sarea. Amestecam, pana obtinem o compozitie omogena. Incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Adaugam coaja de portocala confiata si semintele de fenicul. Amestecam usor si turnam aluatul in forma de copt.

  • Pasul 3
    terminat

    Coacem timp de 25-30 de minute sau pana cand trece " testul scobitorii ". Transferam ciambella pe gratarul de racire.

    Coacem timp de 25-30 de minute sau pana cand trece " testul scobitorii ". Transferam ciambella pe gratarul de racire.

  • Pasul 4
    terminat

    Pentru glazura, combinam zaharul pudra cu apa de flori de portocal. Amestecam continuu, pana obtinem o compozitie cremoasa si densa.

    Pentru glazura, combinam zaharul pudra cu apa de flori de portocal. Amestecam continuu, pana obtinem o compozitie cremoasa si densa.

  • Pasul 5
    terminat

    Turnam glazura peste ciambella si o ornam dupa dorinta cu felii de portocala si fistic maruntit.

    Turnam glazura peste ciambella si o ornam dupa dorinta cu felii de portocala si fistic maruntit.

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.