34 retete postate
34 retete postate
Pregatire
40 minute
Preparare
1 ora
Favorita de
0 bucatari
Dificultate
Medie
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustarePentru blat, punem ouale intr-un bol, adaugam 200 gr de zahar, un varf de cutit de sare si mixam pana ce ouale isi vor tripla volumul. Cand ouale si-au triplat volumul, renuntam la mixer si incorporam cacaua, uleiul si o lingurita de esenta de vanilie manual (cu o spatula sau o lingura). Apoi adaugam faina, putin cate putin si amestecam usor, cu miscari largi, pana terminam de incorporat faina. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunea de 35x25 cm, nivelam bine si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20 de minute. Dupa ce s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca in intregime.
Pentru blat, punem ouale intr-un bol, adaugam 200 gr de zahar, un varf de cutit de sare si mixam pana ce ouale isi vor tripla volumul. Cand ouale si-au triplat volumul, renuntam la mixer si incorporam cacaua, uleiul si o lingurita de esenta de vanilie manual (cu o spatula sau o lingura). Apoi adaugam faina, putin cate putin si amestecam usor, cu miscari largi, pana terminam de incorporat faina. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunea de 35x25 cm, nivelam bine si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20 de minute. Dupa ce s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca in intregime.
Pentru jeleu, stoarcem sucul de la portocale si il punem intr-o craticioara pe foc, adaugam 100 gr de zahar si amidonul de porumb. Lasam sa fiarba, amestecand continuu. Cand s-a intarit jeleul, oprim focul si acoperim cu folie de plastic direct pe suprafata. Il lasam sa ajunga la temperatura camerei.
Pentru jeleu, stoarcem sucul de la portocale si il punem intr-o craticioara pe foc, adaugam 100 gr de zahar si amidonul de porumb. Lasam sa fiarba, amestecand continuu. Cand s-a intarit jeleul, oprim focul si acoperim cu folie de plastic direct pe suprafata. Il lasam sa ajunga la temperatura camerei.
Pentru crema, punem untul moale intr-un bol, adaugam 150 gr de zahar pudra, 50 gr de zahar vanilat si mixam, pana devine o crema. Apoi, adaugam branza de vaci si mascarponele si omogenizam. La final, adaugam o lingurita de esenta de vanilie.
Pentru crema, punem untul moale intr-un bol, adaugam 150 gr de zahar pudra, 50 gr de zahar vanilat si mixam, pana devine o crema. Apoi, adaugam branza de vaci si mascarponele si omogenizam. La final, adaugam o lingurita de esenta de vanilie.
Pentru a asambla prajitura, punem blatul intr-o tava cu peretii detasabili, peste blat punem crema de branza, nivelam bine, iar deasupra turnam jeleul caldut, nivelam si dam la rece 3-4 ore sau peste noapte.
Pentru a asambla prajitura, punem blatul intr-o tava cu peretii detasabili, peste blat punem crema de branza, nivelam bine, iar deasupra turnam jeleul caldut, nivelam si dam la rece 3-4 ore sau peste noapte.
Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!
Pentru blat, punem ouale intr-un bol, adaugam 200 gr de zahar, un varf de cutit de sare si mixam pana ce ouale isi vor tripla volumul. Cand ouale si-au triplat volumul, renuntam la mixer si incorporam cacaua, uleiul si o lingurita de esenta de vanilie manual (cu o spatula sau o lingura). Apoi adaugam faina, putin cate putin si amestecam usor, cu miscari largi, pana terminam de incorporat faina. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunea de 35x25 cm, nivelam bine si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20 de minute. Dupa ce s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca in intregime.
Pentru blat, punem ouale intr-un bol, adaugam 200 gr de zahar, un varf de cutit de sare si mixam pana ce ouale isi vor tripla volumul. Cand ouale si-au triplat volumul, renuntam la mixer si incorporam cacaua, uleiul si o lingurita de esenta de vanilie manual (cu o spatula sau o lingura). Apoi adaugam faina, putin cate putin si amestecam usor, cu miscari largi, pana terminam de incorporat faina. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunea de 35x25 cm, nivelam bine si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20 de minute. Dupa ce s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca in intregime.
Pentru jeleu, stoarcem sucul de la portocale si il punem intr-o craticioara pe foc, adaugam 100 gr de zahar si amidonul de porumb. Lasam sa fiarba, amestecand continuu. Cand s-a intarit jeleul, oprim focul si acoperim cu folie de plastic direct pe suprafata. Il lasam sa ajunga la temperatura camerei.
Pentru jeleu, stoarcem sucul de la portocale si il punem intr-o craticioara pe foc, adaugam 100 gr de zahar si amidonul de porumb. Lasam sa fiarba, amestecand continuu. Cand s-a intarit jeleul, oprim focul si acoperim cu folie de plastic direct pe suprafata. Il lasam sa ajunga la temperatura camerei.
Pentru crema, punem untul moale intr-un bol, adaugam 150 gr de zahar pudra, 50 gr de zahar vanilat si mixam, pana devine o crema. Apoi, adaugam branza de vaci si mascarponele si omogenizam. La final, adaugam o lingurita de esenta de vanilie.
Pentru crema, punem untul moale intr-un bol, adaugam 150 gr de zahar pudra, 50 gr de zahar vanilat si mixam, pana devine o crema. Apoi, adaugam branza de vaci si mascarponele si omogenizam. La final, adaugam o lingurita de esenta de vanilie.
Pentru a asambla prajitura, punem blatul intr-o tava cu peretii detasabili, peste blat punem crema de branza, nivelam bine, iar deasupra turnam jeleul caldut, nivelam si dam la rece 3-4 ore sau peste noapte.
Pentru a asambla prajitura, punem blatul intr-o tava cu peretii detasabili, peste blat punem crema de branza, nivelam bine, iar deasupra turnam jeleul caldut, nivelam si dam la rece 3-4 ore sau peste noapte.
Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!