Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Prajitura cu jeleu de portocale

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Dulciurile copilariei

34 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator
Prajitura cu jeleu de portocale
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Prajitura cu jeleu de portocale

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Dulciurile copilariei

34 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator
Categorii:  Deserturi

Pregatire

40 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prajitura cu jeleu de portocale si crema de branza.

Prajitura cu jeleu de portocale

( )( )( )( )( ) ( 0 )
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare
Categorii:  Deserturi

Pregatire

40 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Deserturi
Dulciurile copilariei
Bucatar amator
gatesc.co

Prezentare

Prajitura cu jeleu de portocale si crema de branza.
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 5 buc oua
  • 300 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 40 ml ulei
  • 40 gr cacao
  • 1 varf de cutit sare
  • 250 gr crema mascarpone
  • 500 gr branza de vaca
  • 100 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 50 gr zahar vanilat
  • 2 kg portocale
  • 100 gr amidon de porumb
  • 1oua
    5 buc
  • 2zahar
    300 gr
  • 3faina
    150 gr
  • 4esenta de vanilie
    2 lingurite
  • 5ulei
    40 ml
  • 6cacao
    40 gr
  • 7sare
    1 varf de cutit
  • 8crema mascarpone
    250 gr
  • 9branza de vaca
    500 gr
  • 10unt
    100 gr
  • 11zahar pudra
    150 gr
  • 12zahar vanilat
    50 gr
  • 13portocale
    2 kg
  • 14amidon de porumb
    100 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Pentru blat, punem ouale intr-un bol, adaugam 200 gr de zahar, un varf de cutit de sare si mixam pana ce ouale isi vor tripla volumul. Cand ouale si-au triplat volumul, renuntam la mixer si incorporam cacaua, uleiul si o lingurita de esenta de vanilie manual (cu o spatula sau o lingura). Apoi adaugam faina, putin cate putin si amestecam usor, cu miscari largi, pana terminam de incorporat faina. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunea de 35x25 cm, nivelam bine si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20 de minute. Dupa ce s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca in intregime.

    Pentru blat, punem ouale intr-un bol, adaugam 200 gr de zahar, un varf de cutit de sare si mixam pana ce ouale isi vor tripla volumul. Cand ouale si-au triplat volumul, renuntam la mixer si incorporam cacaua, uleiul si o lingurita de esenta de vanilie manual (cu o spatula sau o lingura). Apoi adaugam faina, putin cate putin si amestecam usor, cu miscari largi, pana terminam de incorporat faina. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunea de 35x25 cm, nivelam bine si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20 de minute. Dupa ce s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca in intregime.

  • Pasul 2
    terminat

    Pentru jeleu, stoarcem sucul de la portocale si il punem intr-o craticioara pe foc, adaugam 100 gr de zahar si amidonul de porumb. Lasam sa fiarba, amestecand continuu. Cand s-a intarit jeleul, oprim focul si acoperim cu folie de plastic direct pe suprafata. Il lasam sa ajunga la temperatura camerei.

    Pentru jeleu, stoarcem sucul de la portocale si il punem intr-o craticioara pe foc, adaugam 100 gr de zahar si amidonul de porumb. Lasam sa fiarba, amestecand continuu. Cand s-a intarit jeleul, oprim focul si acoperim cu folie de plastic direct pe suprafata. Il lasam sa ajunga la temperatura camerei.

  • Pasul 3
    terminat

    Pentru crema, punem untul moale intr-un bol, adaugam 150 gr de zahar pudra, 50 gr de zahar vanilat si mixam, pana devine o crema. Apoi, adaugam branza de vaci si mascarponele si omogenizam. La final, adaugam o lingurita de esenta de vanilie.

    Pentru crema, punem untul moale intr-un bol, adaugam 150 gr de zahar pudra, 50 gr de zahar vanilat si mixam, pana devine o crema. Apoi, adaugam branza de vaci si mascarponele si omogenizam. La final, adaugam o lingurita de esenta de vanilie.

  • Pasul 4
    terminat

    Pentru a asambla prajitura, punem blatul intr-o tava cu peretii detasabili, peste blat punem crema de branza, nivelam bine, iar deasupra turnam jeleul caldut, nivelam si dam la rece 3-4 ore sau peste noapte.

    Pentru a asambla prajitura, punem blatul intr-o tava cu peretii detasabili, peste blat punem crema de branza, nivelam bine, iar deasupra turnam jeleul caldut, nivelam si dam la rece 3-4 ore sau peste noapte.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Pentru blat, punem ouale intr-un bol, adaugam 200 gr de zahar, un varf de cutit de sare si mixam pana ce ouale isi vor tripla volumul. Cand ouale si-au triplat volumul, renuntam la mixer si incorporam cacaua, uleiul si o lingurita de esenta de vanilie manual (cu o spatula sau o lingura). Apoi adaugam faina, putin cate putin si amestecam usor, cu miscari largi, pana terminam de incorporat faina. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunea de 35x25 cm, nivelam bine si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20 de minute. Dupa ce s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca in intregime.

    Pentru blat, punem ouale intr-un bol, adaugam 200 gr de zahar, un varf de cutit de sare si mixam pana ce ouale isi vor tripla volumul. Cand ouale si-au triplat volumul, renuntam la mixer si incorporam cacaua, uleiul si o lingurita de esenta de vanilie manual (cu o spatula sau o lingura). Apoi adaugam faina, putin cate putin si amestecam usor, cu miscari largi, pana terminam de incorporat faina. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunea de 35x25 cm, nivelam bine si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20 de minute. Dupa ce s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca in intregime.

  • Pasul 2
    terminat

    Pentru jeleu, stoarcem sucul de la portocale si il punem intr-o craticioara pe foc, adaugam 100 gr de zahar si amidonul de porumb. Lasam sa fiarba, amestecand continuu. Cand s-a intarit jeleul, oprim focul si acoperim cu folie de plastic direct pe suprafata. Il lasam sa ajunga la temperatura camerei.

    Pentru jeleu, stoarcem sucul de la portocale si il punem intr-o craticioara pe foc, adaugam 100 gr de zahar si amidonul de porumb. Lasam sa fiarba, amestecand continuu. Cand s-a intarit jeleul, oprim focul si acoperim cu folie de plastic direct pe suprafata. Il lasam sa ajunga la temperatura camerei.

  • Pasul 3
    terminat

    Pentru crema, punem untul moale intr-un bol, adaugam 150 gr de zahar pudra, 50 gr de zahar vanilat si mixam, pana devine o crema. Apoi, adaugam branza de vaci si mascarponele si omogenizam. La final, adaugam o lingurita de esenta de vanilie.

    Pentru crema, punem untul moale intr-un bol, adaugam 150 gr de zahar pudra, 50 gr de zahar vanilat si mixam, pana devine o crema. Apoi, adaugam branza de vaci si mascarponele si omogenizam. La final, adaugam o lingurita de esenta de vanilie.

  • Pasul 4
    terminat

    Pentru a asambla prajitura, punem blatul intr-o tava cu peretii detasabili, peste blat punem crema de branza, nivelam bine, iar deasupra turnam jeleul caldut, nivelam si dam la rece 3-4 ore sau peste noapte.

    Pentru a asambla prajitura, punem blatul intr-o tava cu peretii detasabili, peste blat punem crema de branza, nivelam bine, iar deasupra turnam jeleul caldut, nivelam si dam la rece 3-4 ore sau peste noapte.

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.