Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Salata calda de legume cu iaurt si usturoi

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Ruxy

1006 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Salata calda de legume cu iaurt si usturoi
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Salata calda de legume cu iaurt si usturoi

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Ruxy

1006 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Salate

Pregatire

1 ora

Preparare

10 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

In sezonul rece, mie imi place mult sa prepar salate calde, desigur variante sunt destule, insa va invit sa incercati aceasta salata savuroasa, merge bine servita si ca aperitiv, dar si ca fel principal vegetarian. O sa va topiti de placerea gustului pana la ultima inghititura :)... Si... Sa nu uit, va astept cu impresii :)

Salata calda de legume cu iaurt si usturoi

( )( )( )( )( ) ( 0 )
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare
Categorii:  Salate

Pregatire

1 ora

Preparare

10 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Categorii:  Salate
Ruxy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

In sezonul rece, mie imi place mult sa prepar salate calde, desigur variante sunt destule, insa va invit sa incercati aceasta salata savuroasa, merge bine servita si ca aperitiv, dar si ca fel principal vegetarian. O sa va topiti de placerea gustului pana la ultima inghititura :)... Si... Sa nu uit, va astept cu impresii :)
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 3 buc dovlecei
  • 1 buc vinete
  • 1 buc morcovi
  • 3 buc ardei gras
  • 1 buc cartofi
  • 400 gr iaurt grecesc
  • 1 buc usturoi
  • dupa gust sare
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingura zahar brun
  • 0.5 lingurita suc de lamaie
  • 500 ml ulei
  • 1dovlecei
    3 buc
  • 2vinete
    1 buc
  • 3morcovi
    1 buc
  • 4ardei gras
    3 buc
  • 5cartofi
    1 buc
  • 6iaurt grecesc
    400 gr
  • 7usturoi
    1 buc
  • 8sare
    dupa gust
  • 9otet balsamic
    1 lingura
  • 10zahar brun
    1 lingura
  • 11suc de lamaie
    0.5 lingurita
  • 12ulei
    500 ml

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Spalam si taiem legumele, vanata rondele, dovlecelul fasii sau rondele, sau si una si alta, ardeii felii, morcovul il dam pe razatoarea mare, la fel si cartoful.

    Spalam si taiem legumele, vanata rondele, dovlecelul fasii sau rondele, sau si una si alta, ardeii felii, morcovul il dam pe razatoarea mare, la fel si cartoful.

  • Pasul 2
    terminat

    Prajim pe rand legumele in tigaie in ulei (eu am folosit de masline) si avem grija ca la fiecare doua portii de legume prajite sa schimbam uleiul (eu asa fac). Scoatem cu o paleta toate legumele intr-un vas mare sau o tava. Presaram putina sare. Avem de prajit destul, insa va garantez ca merita efortul.

    Prajim pe rand legumele in tigaie in ulei (eu am folosit de masline) si avem grija ca la fiecare doua portii de legume prajite sa schimbam uleiul (eu asa fac). Scoatem cu o paleta toate legumele intr-un vas mare sau o tava. Presaram putina sare. Avem de prajit destul, insa va garantez ca merita efortul.

  • Pasul 3
    terminat

    Preparam sosul: usturoiul curatat si dat prin presa se amesteca cu putina sare, zeama de lamaie, zahar, otet si se paseaza cu o furculita.

    Preparam sosul: usturoiul curatat si dat prin presa se amesteca cu putina sare, zeama de lamaie, zahar, otet si se paseaza cu o furculita.

  • Pasul 4
    terminat

    Se adauga iaurtul, lingura cu lingura, si se amesteca pana creste sosul.

    Se adauga iaurtul, lingura cu lingura, si se amesteca pana creste sosul.

  • Pasul 5
    terminat

    Cand legumele au fost prajite in totalitate, se toarna sosul peste ele. Le amestecam bine si potrivim gustul de sare. Mutam totul in vasul in care vom aduce salata la masa. Avem grija sa nu ne vada nimeni si sa stergem tava cu o felie buna de paine :) Pe care, desigur, o vom manca cu pofta :)))

    Cand legumele au fost prajite in totalitate, se toarna sosul peste ele. Le amestecam bine si potrivim gustul de sare. Mutam totul in vasul in care vom aduce salata la masa. Avem grija sa nu ne vada nimeni si sa stergem tava cu o felie buna de paine :) Pe care, desigur, o vom manca cu pofta :)))

Nota

O servim calduta... E o nebunie de salata, plina de aroma si gust :)

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Spalam si taiem legumele, vanata rondele, dovlecelul fasii sau rondele, sau si una si alta, ardeii felii, morcovul il dam pe razatoarea mare, la fel si cartoful.

    Spalam si taiem legumele, vanata rondele, dovlecelul fasii sau rondele, sau si una si alta, ardeii felii, morcovul il dam pe razatoarea mare, la fel si cartoful.

  • Pasul 2
    terminat

    Prajim pe rand legumele in tigaie in ulei (eu am folosit de masline) si avem grija ca la fiecare doua portii de legume prajite sa schimbam uleiul (eu asa fac). Scoatem cu o paleta toate legumele intr-un vas mare sau o tava. Presaram putina sare. Avem de prajit destul, insa va garantez ca merita efortul.

    Prajim pe rand legumele in tigaie in ulei (eu am folosit de masline) si avem grija ca la fiecare doua portii de legume prajite sa schimbam uleiul (eu asa fac). Scoatem cu o paleta toate legumele intr-un vas mare sau o tava. Presaram putina sare. Avem de prajit destul, insa va garantez ca merita efortul.

  • Pasul 3
    terminat

    Preparam sosul: usturoiul curatat si dat prin presa se amesteca cu putina sare, zeama de lamaie, zahar, otet si se paseaza cu o furculita.

    Preparam sosul: usturoiul curatat si dat prin presa se amesteca cu putina sare, zeama de lamaie, zahar, otet si se paseaza cu o furculita.

  • Pasul 4
    terminat

    Se adauga iaurtul, lingura cu lingura, si se amesteca pana creste sosul.

    Se adauga iaurtul, lingura cu lingura, si se amesteca pana creste sosul.

  • Pasul 5
    terminat

    Cand legumele au fost prajite in totalitate, se toarna sosul peste ele. Le amestecam bine si potrivim gustul de sare. Mutam totul in vasul in care vom aduce salata la masa. Avem grija sa nu ne vada nimeni si sa stergem tava cu o felie buna de paine :) Pe care, desigur, o vom manca cu pofta :)))

    Cand legumele au fost prajite in totalitate, se toarna sosul peste ele. Le amestecam bine si potrivim gustul de sare. Mutam totul in vasul in care vom aduce salata la masa. Avem grija sa nu ne vada nimeni si sa stergem tava cu o felie buna de paine :) Pe care, desigur, o vom manca cu pofta :)))

Nota

O servim calduta... E o nebunie de salata, plina de aroma si gust :)

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.