Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Rulouri dietetice cu legume fierte si orez

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

nico15

62 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat
Rulouri dietetice cu legume fierte si orez
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Rulouri dietetice cu legume fierte si orez

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

nico15

62 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat
Categorii:  Diete speciale

Pregatire

10 minute

Preparare

25 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Un pic mai dietetic.

Rulouri dietetice cu legume fierte si orez

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare
Categorii:  Diete speciale

Pregatire

10 minute

Preparare

25 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Categorii:  Diete speciale
nico15
Bucatar pasionat
gatesc.co

Prezentare

Un pic mai dietetic.
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 4 buc ardei gras
  • 1 buc dovlecei
  • 300 gr piept de pui
  • 1 buc morcovi
  • 1 buc vinete
  • 100 gr telina
  • 150 gr orez
  • 75 gr ulei
  • 5 gr sare
  • 2 gr piper
  • 50 gr pasta de masline
  • 4 buc sticksuri din spanac
  • 1 buc ceapa
  • 1 crenguta de cimbru
  • 4 gr seminte de mac
  • 1ardei gras
    4 buc
  • 2dovlecei
    1 buc
  • 3piept de pui
    300 gr
  • 4morcovi
    1 buc
  • 5vinete
    1 buc
  • 6telina
    100 gr
  • 7orez
    150 gr
  • 8ulei
    75 gr
  • 9sare
    5 gr
  • 10piper
    2 gr
  • 11pasta de masline
    50 gr
  • 12sticksuri din spanac
    4 buc
  • 13ceapa
    1 buc
  • 14cimbru
    1 crenguta de
  • 15seminte de mac
    4 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Se iau trei ardei grasi rosii si se vor coace. Celelalte legume se spala, se curata si se pun la fiert (morcov, telina, jumatate de dovlecel si ceapa). Am folosit ceapa doar pentru a da un gust mai bun supei. Ardeiul ramas si dovlecelul (doar jumatate) se taie fasii si ii vom sota in putin ulei (nu prea mult), adaugand sare si cimbru. Se scot pe servetele absorbante. Dupa ce ardeii rosii sunt copti, se curata si se vor rupe in fasii, dupa care, ii vom blenda la robot. Legumele fierte se vor scoate, iar in supa respectiva se va fierbe orezul cu un varf de cutit de sare si putin ulei.

    Se iau trei ardei grasi rosii si se vor coace. Celelalte legume se spala, se curata si se pun la fiert (morcov, telina, jumatate de dovlecel si ceapa). Am folosit ceapa doar pentru a da un gust mai bun supei. Ardeiul ramas si dovlecelul (doar jumatate) se taie fasii si ii vom sota in putin ulei (nu prea mult), adaugand sare si cimbru. Se scot pe servetele absorbante. Dupa ce ardeii rosii sunt copti, se curata si se vor rupe in fasii, dupa care, ii vom blenda la robot. Legumele fierte se vor scoate, iar in supa respectiva se va fierbe orezul cu un varf de cutit de sare si putin ulei.

  • Pasul 2
    terminat

    Vom taia dintr-o vanata 6 rondele foarte subtiri, pe care le vom sota in foarte putin ulei, cat sa se-nmoaie, dupa care se scot si se vor aseza pe servetele absorbante, pentru a avea cat mai putin surplus de ulei.

    Vom taia dintr-o vanata 6 rondele foarte subtiri, pe care le vom sota in foarte putin ulei, cat sa se-nmoaie, dupa care se scot si se vor aseza pe servetele absorbante, pentru a avea cat mai putin surplus de ulei.

  • Pasul 3
    terminat

    Trecem la pregatirea ruloului din pui dupa cum urmeaza: taiem in fasii subtiri morcovul si telina si adaugam ardeiul si dovlecelul sotat anterior. Facem un manunchi si il asezam in interiorul pieptului de pui. Vom forma un rulou care se va infasura in folie de plastic, dupa care se va pune intr-o folie de aluminiu si se va fierbe intr-o craticioara, in care a fost pusa in prealabil apa cu sare; acesta se adauga cand apa fierbe. Se va lasa 25 minute pentru a fi fiert bine. Se scoate din folie ruloul si se lasa sa se raceasca, abia dupa aceea se poate taia.

    Trecem la pregatirea ruloului din pui dupa cum urmeaza: taiem in fasii subtiri morcovul si telina si adaugam ardeiul si dovlecelul sotat anterior. Facem un manunchi si il asezam in interiorul pieptului de pui. Vom forma un rulou care se va infasura in folie de plastic, dupa care se va pune intr-o folie de aluminiu si se va fierbe intr-o craticioara, in care a fost pusa in prealabil apa cu sare; acesta se adauga cand apa fierbe. Se va lasa 25 minute pentru a fi fiert bine. Se scoate din folie ruloul si se lasa sa se raceasca, abia dupa aceea se poate taia.

  • Pasul 4
    terminat

    Potrivim orezul de sare si de piper.

    Potrivim orezul de sare si de piper.

  • Pasul 5
    terminat

    Trecem la montarea preparatului dupa cum urmeaza: facem un desen pe farfurie din pasta de masline, aranjam in cercul de metal primul stratul de orez, care va contrasta cu desenul din pasta de masline realizat pe farfuria alba, in al doilea strat asezam vinetele, iar deasupra piureul din ardei rosu copt.

    Trecem la montarea preparatului dupa cum urmeaza: facem un desen pe farfurie din pasta de masline, aranjam in cercul de metal primul stratul de orez, care va contrasta cu desenul din pasta de masline realizat pe farfuria alba, in al doilea strat asezam vinetele, iar deasupra piureul din ardei rosu copt.

  • Pasul 6
    terminat

    Adaugam 3-4 feliute de dovlecel fiert, taiem ruloul in 3 bucati si il aranjam de jur-imprejur, presaram cateva seminte de mac si asezam cele doua sticks-uri de spanac.

    Adaugam 3-4 feliute de dovlecel fiert, taiem ruloul in 3 bucati si il aranjam de jur-imprejur, presaram cateva seminte de mac si asezam cele doua sticks-uri de spanac.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Se iau trei ardei grasi rosii si se vor coace. Celelalte legume se spala, se curata si se pun la fiert (morcov, telina, jumatate de dovlecel si ceapa). Am folosit ceapa doar pentru a da un gust mai bun supei. Ardeiul ramas si dovlecelul (doar jumatate) se taie fasii si ii vom sota in putin ulei (nu prea mult), adaugand sare si cimbru. Se scot pe servetele absorbante. Dupa ce ardeii rosii sunt copti, se curata si se vor rupe in fasii, dupa care, ii vom blenda la robot. Legumele fierte se vor scoate, iar in supa respectiva se va fierbe orezul cu un varf de cutit de sare si putin ulei.

    Se iau trei ardei grasi rosii si se vor coace. Celelalte legume se spala, se curata si se pun la fiert (morcov, telina, jumatate de dovlecel si ceapa). Am folosit ceapa doar pentru a da un gust mai bun supei. Ardeiul ramas si dovlecelul (doar jumatate) se taie fasii si ii vom sota in putin ulei (nu prea mult), adaugand sare si cimbru. Se scot pe servetele absorbante. Dupa ce ardeii rosii sunt copti, se curata si se vor rupe in fasii, dupa care, ii vom blenda la robot. Legumele fierte se vor scoate, iar in supa respectiva se va fierbe orezul cu un varf de cutit de sare si putin ulei.

  • Pasul 2
    terminat

    Vom taia dintr-o vanata 6 rondele foarte subtiri, pe care le vom sota in foarte putin ulei, cat sa se-nmoaie, dupa care se scot si se vor aseza pe servetele absorbante, pentru a avea cat mai putin surplus de ulei.

    Vom taia dintr-o vanata 6 rondele foarte subtiri, pe care le vom sota in foarte putin ulei, cat sa se-nmoaie, dupa care se scot si se vor aseza pe servetele absorbante, pentru a avea cat mai putin surplus de ulei.

  • Pasul 3
    terminat

    Trecem la pregatirea ruloului din pui dupa cum urmeaza: taiem in fasii subtiri morcovul si telina si adaugam ardeiul si dovlecelul sotat anterior. Facem un manunchi si il asezam in interiorul pieptului de pui. Vom forma un rulou care se va infasura in folie de plastic, dupa care se va pune intr-o folie de aluminiu si se va fierbe intr-o craticioara, in care a fost pusa in prealabil apa cu sare; acesta se adauga cand apa fierbe. Se va lasa 25 minute pentru a fi fiert bine. Se scoate din folie ruloul si se lasa sa se raceasca, abia dupa aceea se poate taia.

    Trecem la pregatirea ruloului din pui dupa cum urmeaza: taiem in fasii subtiri morcovul si telina si adaugam ardeiul si dovlecelul sotat anterior. Facem un manunchi si il asezam in interiorul pieptului de pui. Vom forma un rulou care se va infasura in folie de plastic, dupa care se va pune intr-o folie de aluminiu si se va fierbe intr-o craticioara, in care a fost pusa in prealabil apa cu sare; acesta se adauga cand apa fierbe. Se va lasa 25 minute pentru a fi fiert bine. Se scoate din folie ruloul si se lasa sa se raceasca, abia dupa aceea se poate taia.

  • Pasul 4
    terminat

    Potrivim orezul de sare si de piper.

    Potrivim orezul de sare si de piper.

  • Pasul 5
    terminat

    Trecem la montarea preparatului dupa cum urmeaza: facem un desen pe farfurie din pasta de masline, aranjam in cercul de metal primul stratul de orez, care va contrasta cu desenul din pasta de masline realizat pe farfuria alba, in al doilea strat asezam vinetele, iar deasupra piureul din ardei rosu copt.

    Trecem la montarea preparatului dupa cum urmeaza: facem un desen pe farfurie din pasta de masline, aranjam in cercul de metal primul stratul de orez, care va contrasta cu desenul din pasta de masline realizat pe farfuria alba, in al doilea strat asezam vinetele, iar deasupra piureul din ardei rosu copt.

  • Pasul 6
    terminat

    Adaugam 3-4 feliute de dovlecel fiert, taiem ruloul in 3 bucati si il aranjam de jur-imprejur, presaram cateva seminte de mac si asezam cele doua sticks-uri de spanac.

    Adaugam 3-4 feliute de dovlecel fiert, taiem ruloul in 3 bucati si il aranjam de jur-imprejur, presaram cateva seminte de mac si asezam cele doua sticks-uri de spanac.

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Lubita
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 19, 06:01
Ceva inedit
Felicitari!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.