Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Sculuri de paste

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

anisoara

467 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat
Sculuri de paste
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Sculuri de paste

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

anisoara

467 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat
Categorii:  Salate

Pregatire

30 minute

Preparare

25 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

simplu si gustos!

Sculuri de paste

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare
Categorii:  Salate

Pregatire

30 minute

Preparare

25 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Categorii:  Salate
anisoara
Bucatar pasionat
gatesc.co

Prezentare

simplu si gustos!
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 200 gr paste taitei
  • 1 buc rosii
  • 2 catei usturoi
  • 1 buc dovlecei
  • 2 linguri suc de rosii
  • praf de busuioc uscat
  • praf de maghiran
  • 15 ml ulei de masline
  • 100 gr cascaval
  • praf de piper
  • 3 buc ciuperci brune
  • 6 frunze busuioc
  • 1paste taitei
    200 gr
  • 2rosii
    1 buc
  • 3usturoi
    2 catei
  • 4dovlecei
    1 buc
  • 5suc de rosii
    2 linguri
  • 6busuioc uscat
    praf de
  • 7maghiran
    praf de
  • 8ulei de masline
    15 ml
  • 9cascaval
    100 gr
  • 10piper
    praf de
  • 11ciuperci brune
    3 buc
  • 12busuioc
    6 frunze

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Intr-un vas incaptor, punem la fiert apa cu sare.Cand apa incepe sa clocoteasca, se adauga pastele intregi si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute,nu foarte mult, trebuie sa ramana al dente, apoi se scurg si se clatesc sub jet de apa rece.

    Intr-un vas incaptor, punem la fiert apa cu sare.Cand apa incepe sa clocoteasca, se adauga pastele intregi si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute,nu foarte mult, trebuie sa ramana al dente, apoi se scurg si se clatesc sub jet de apa rece.

  • Pasul 2
    terminat

    Dovlecelul spalat si sters cu un prosopel, se taie pe lung in felii foarte subtiri, se sareaza dupa gust si se pipereaza apoi se frig pe gratarul uns cu un strop de ulei de masline. Dupa ce am fript dovlecelul pe ambele fete, se scot feliile cu grija pe o farfurie.

    Dovlecelul spalat si sters cu un prosopel, se taie pe lung in felii foarte subtiri, se sareaza dupa gust si se pipereaza apoi se frig pe gratarul uns cu un strop de ulei de masline. Dupa ce am fript dovlecelul pe ambele fete, se scot feliile cu grija pe o farfurie.

  • Pasul 3
    terminat

    In putin ulei de masline se calesc iute ciupercile taiate marunt, rosia data prin razatoarea mica, sucul de rosii, usturoiul zdrobit, se adauga sare, se presara busuioc si maghiran si se pipereaza dupa gust. Acest sos se amesteca cu spaghetele reci. Se fac sculurile astfel: se ruleaza o lingura cu paste frumos, apoi le asezi cu grija pe feliile de dovlecel si rulezi usor. Se aseaza frumos pe platou, se decoreaza cu frunzulite verzi de busuioc si se servesc cu cascaval ras sau parmezan. Pofta buna!

    In putin ulei de masline se calesc iute ciupercile taiate marunt, rosia data prin razatoarea mica, sucul de rosii, usturoiul zdrobit, se adauga sare, se presara busuioc si maghiran si se pipereaza dupa gust. Acest sos se amesteca cu spaghetele reci. Se fac sculurile astfel: se ruleaza o lingura cu paste frumos, apoi le asezi cu grija pe feliile de dovlecel si rulezi usor. Se aseaza frumos pe platou, se decoreaza cu frunzulite verzi de busuioc si se servesc cu cascaval ras sau parmezan. Pofta buna!

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Intr-un vas incaptor, punem la fiert apa cu sare.Cand apa incepe sa clocoteasca, se adauga pastele intregi si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute,nu foarte mult, trebuie sa ramana al dente, apoi se scurg si se clatesc sub jet de apa rece.

    Intr-un vas incaptor, punem la fiert apa cu sare.Cand apa incepe sa clocoteasca, se adauga pastele intregi si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute,nu foarte mult, trebuie sa ramana al dente, apoi se scurg si se clatesc sub jet de apa rece.

  • Pasul 2
    terminat

    Dovlecelul spalat si sters cu un prosopel, se taie pe lung in felii foarte subtiri, se sareaza dupa gust si se pipereaza apoi se frig pe gratarul uns cu un strop de ulei de masline. Dupa ce am fript dovlecelul pe ambele fete, se scot feliile cu grija pe o farfurie.

    Dovlecelul spalat si sters cu un prosopel, se taie pe lung in felii foarte subtiri, se sareaza dupa gust si se pipereaza apoi se frig pe gratarul uns cu un strop de ulei de masline. Dupa ce am fript dovlecelul pe ambele fete, se scot feliile cu grija pe o farfurie.

  • Pasul 3
    terminat

    In putin ulei de masline se calesc iute ciupercile taiate marunt, rosia data prin razatoarea mica, sucul de rosii, usturoiul zdrobit, se adauga sare, se presara busuioc si maghiran si se pipereaza dupa gust. Acest sos se amesteca cu spaghetele reci. Se fac sculurile astfel: se ruleaza o lingura cu paste frumos, apoi le asezi cu grija pe feliile de dovlecel si rulezi usor. Se aseaza frumos pe platou, se decoreaza cu frunzulite verzi de busuioc si se servesc cu cascaval ras sau parmezan. Pofta buna!

    In putin ulei de masline se calesc iute ciupercile taiate marunt, rosia data prin razatoarea mica, sucul de rosii, usturoiul zdrobit, se adauga sare, se presara busuioc si maghiran si se pipereaza dupa gust. Acest sos se amesteca cu spaghetele reci. Se fac sculurile astfel: se ruleaza o lingura cu paste frumos, apoi le asezi cu grija pe feliile de dovlecel si rulezi usor. Se aseaza frumos pe platou, se decoreaza cu frunzulite verzi de busuioc si se servesc cu cascaval ras sau parmezan. Pofta buna!

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Rasnita pentru piper, 18 cm, "Paris Antique", Aged Wood - Peugeot
239 leiÎn stoc
Cleste pentru salata, inox, 22 cm - Westmark
54 leiÎn stoc
Tava grill, fonta, 26x32 cm - LAVA
195 leiÎn stoc
Tigaie grill 3 compartimente din aluminiu - Kitchen Craft
290 leiÎn stoc
Pensula patiserie, silicon, 22cm - Westmark
39 leiÎn stoc

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Lubita
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 19, 05:33
Frumoase
Arata intr-un mare fel, bravo!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.