Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Serbet din smochine

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

anisoara

467 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat
Serbet din smochine
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Serbet din smochine

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

anisoara

467 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat
Categorii:  Conserve

Pregatire

30 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Un preparat delicios pentru glazurat,pentru creme....deliciu!

Serbet din smochine

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare
Categorii:  Conserve

Pregatire

30 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Conserve
anisoara
Bucatar pasionat
gatesc.co

Prezentare

Un preparat delicios pentru glazurat,pentru creme....deliciu!
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 1 kg smochine
  • 1 buc lamai
  • 100 gr unt
  • 750 gr zahar
  • 1smochine
    1 kg
  • 2lamai
    1 buc
  • 3unt
    100 gr
  • 4zahar
    750 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Se spala smochinele, se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, cu felii de lamaie si o ceasca de apa. Se lasa sa fiarba pana avem un sirop legat apoi scoatem smochinele si le punem intr-un vas de blender iar siropul ramas se scurge printr-o sita de samburii mititei ramasi si il adaugam peste smochine apoi dam totul la blender pana devine o pasta cremoasa.

    Se spala smochinele, se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, cu felii de lamaie si o ceasca de apa. Se lasa sa fiarba pana avem un sirop legat apoi scoatem smochinele si le punem intr-un vas de blender iar siropul ramas se scurge printr-o sita de samburii mititei ramasi si il adaugam peste smochine apoi dam totul la blender pana devine o pasta cremoasa.

  • Pasul 2
    terminat

    Se lasa 10 minute sa se racoreasca apoi se adauga cate un cubulet de unt mixand pana se incorporeaza in pasta. Pe urmatorul il adaugam numai dupa incorporarea cubuletului precedent. Se procedeaza asa pana se incorporeaza tot untul si obtinem un serbet delicios care se toarna in borcane, se etanseaza capacul si se pastreaza la rece.

    Se lasa 10 minute sa se racoreasca apoi se adauga cate un cubulet de unt mixand pana se incorporeaza in pasta. Pe urmatorul il adaugam numai dupa incorporarea cubuletului precedent. Se procedeaza asa pana se incorporeaza tot untul si obtinem un serbet delicios care se toarna in borcane, se etanseaza capacul si se pastreaza la rece.

  • Pasul 3
    terminat

    Se pot decora diferite prajituri, se poate folosi la creme ori la umplerea delicioaselor rulade! Are un gust divin!

    Se pot decora diferite prajituri, se poate folosi la creme ori la umplerea delicioaselor rulade! Are un gust divin!

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Se spala smochinele, se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, cu felii de lamaie si o ceasca de apa. Se lasa sa fiarba pana avem un sirop legat apoi scoatem smochinele si le punem intr-un vas de blender iar siropul ramas se scurge printr-o sita de samburii mititei ramasi si il adaugam peste smochine apoi dam totul la blender pana devine o pasta cremoasa.

    Se spala smochinele, se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, cu felii de lamaie si o ceasca de apa. Se lasa sa fiarba pana avem un sirop legat apoi scoatem smochinele si le punem intr-un vas de blender iar siropul ramas se scurge printr-o sita de samburii mititei ramasi si il adaugam peste smochine apoi dam totul la blender pana devine o pasta cremoasa.

  • Pasul 2
    terminat

    Se lasa 10 minute sa se racoreasca apoi se adauga cate un cubulet de unt mixand pana se incorporeaza in pasta. Pe urmatorul il adaugam numai dupa incorporarea cubuletului precedent. Se procedeaza asa pana se incorporeaza tot untul si obtinem un serbet delicios care se toarna in borcane, se etanseaza capacul si se pastreaza la rece.

    Se lasa 10 minute sa se racoreasca apoi se adauga cate un cubulet de unt mixand pana se incorporeaza in pasta. Pe urmatorul il adaugam numai dupa incorporarea cubuletului precedent. Se procedeaza asa pana se incorporeaza tot untul si obtinem un serbet delicios care se toarna in borcane, se etanseaza capacul si se pastreaza la rece.

  • Pasul 3
    terminat

    Se pot decora diferite prajituri, se poate folosi la creme ori la umplerea delicioaselor rulade! Are un gust divin!

    Se pot decora diferite prajituri, se poate folosi la creme ori la umplerea delicioaselor rulade! Are un gust divin!

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Sidy
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 19, 04:09
Ce aroma
Numai citind reteta, deja am vazut niste clatite cu acest serbet delicios!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.