960 retete postate
960 retete postate
Pregatire
5 ore
Preparare
25 minute
Favorita de
2 bucatari
Dificultate
Ridicata
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustarePregatire
5 ore
Preparare
25 minute
Favorita de
2 bucatari
Dificultate
Ridicata
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustareDe data aceasta, am lucrat cu untura rece si nu am mai folosit lichid (cidru, bors) ca pana acum, ci smantana. Pui intr-un vas incapator untura, smantana, ouale, sarea, zaharul, praful de copt, otetul de gutui si bicarbonatul, 330 g de faina tip 650 (o faina de forta, pentru aluaturi grele) si amesteci bine cu o lingura de lemn. Adaugi si faina alba putin cate putin si transferi aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina. Framanti pana obtii un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a putea fi intins.
De data aceasta, am lucrat cu untura rece si nu am mai folosit lichid (cidru, bors) ca pana acum, ci smantana. Pui intr-un vas incapator untura, smantana, ouale, sarea, zaharul, praful de copt, otetul de gutui si bicarbonatul, 330 g de faina tip 650 (o faina de forta, pentru aluaturi grele) si amesteci bine cu o lingura de lemn. Adaugi si faina alba putin cate putin si transferi aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina. Framanti pana obtii un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a putea fi intins.
Intinzi aluatul in foaie grosuta. Pui untura din loc in loc cu mana (untura se va incalzi usor in mana si o vei putea intinde cat de cat). Impaturesti foaia si dai la frigider 30 de minute. Repeti acest procedeu de 3 ori, astfel: - a doua oara intinzi in foaie, impaturesti si dai la frigider; - a treia oara intinzi in foaie, ungi iar cu untura, impaturesti si dai la frigider, - a patra oara intinzi in foaie, impaturesti si dai la frigider. Acum lasi peste noapte.
Intinzi aluatul in foaie grosuta. Pui untura din loc in loc cu mana (untura se va incalzi usor in mana si o vei putea intinde cat de cat). Impaturesti foaia si dai la frigider 30 de minute. Repeti acest procedeu de 3 ori, astfel: - a doua oara intinzi in foaie, impaturesti si dai la frigider; - a treia oara intinzi in foaie, ungi iar cu untura, impaturesti si dai la frigider, - a patra oara intinzi in foaie, impaturesti si dai la frigider. Acum lasi peste noapte.
A doua zi, imparti aluatul in mai multe bucati pentru a lucra mai usor si a nu se incalzi pe masa. Aluatul in plus, il pastrezi la frigider.
A doua zi, imparti aluatul in mai multe bucati pentru a lucra mai usor si a nu se incalzi pe masa. Aluatul in plus, il pastrezi la frigider.
Amesteci intr-un castron nuca macinata cu gemul de capsuni.
Amesteci intr-un castron nuca macinata cu gemul de capsuni.
Intinzi prima bucata de aluat pe blatul de lucru presarat cu faina. Tai aluatul in fasii lungi, apoi tai fiecare fasie in triunghiuri lungi cu o rola de patiserie sau cutit de pizza. Pui la baza fiecarui triunghi cate o jumatate de lingurita de umplutura, apoi il rulezi, aducandu-l la forma de cornulet.
Intinzi prima bucata de aluat pe blatul de lucru presarat cu faina. Tai aluatul in fasii lungi, apoi tai fiecare fasie in triunghiuri lungi cu o rola de patiserie sau cutit de pizza. Pui la baza fiecarui triunghi cate o jumatate de lingurita de umplutura, apoi il rulezi, aducandu-l la forma de cornulet.
Asezi cornuletele intr-o tava cu hartie de copt si dai la cuptorul preincalzit, la foc mediu (180°C) pana devin aurii (aproximativ 15-20 minute).
Asezi cornuletele intr-o tava cu hartie de copt si dai la cuptorul preincalzit, la foc mediu (180°C) pana devin aurii (aproximativ 15-20 minute).
Cand cornuletele sunt gata, le scoti pe o tava si le tavalesti prin zaharul pudra vanilat. Pofta buna!
Cand cornuletele sunt gata, le scoti pe o tava si le tavalesti prin zaharul pudra vanilat. Pofta buna!
Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!
De data aceasta, am lucrat cu untura rece si nu am mai folosit lichid (cidru, bors) ca pana acum, ci smantana. Pui intr-un vas incapator untura, smantana, ouale, sarea, zaharul, praful de copt, otetul de gutui si bicarbonatul, 330 g de faina tip 650 (o faina de forta, pentru aluaturi grele) si amesteci bine cu o lingura de lemn. Adaugi si faina alba putin cate putin si transferi aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina. Framanti pana obtii un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a putea fi intins.
De data aceasta, am lucrat cu untura rece si nu am mai folosit lichid (cidru, bors) ca pana acum, ci smantana. Pui intr-un vas incapator untura, smantana, ouale, sarea, zaharul, praful de copt, otetul de gutui si bicarbonatul, 330 g de faina tip 650 (o faina de forta, pentru aluaturi grele) si amesteci bine cu o lingura de lemn. Adaugi si faina alba putin cate putin si transferi aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina. Framanti pana obtii un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a putea fi intins.
Intinzi aluatul in foaie grosuta. Pui untura din loc in loc cu mana (untura se va incalzi usor in mana si o vei putea intinde cat de cat). Impaturesti foaia si dai la frigider 30 de minute. Repeti acest procedeu de 3 ori, astfel: - a doua oara intinzi in foaie, impaturesti si dai la frigider; - a treia oara intinzi in foaie, ungi iar cu untura, impaturesti si dai la frigider, - a patra oara intinzi in foaie, impaturesti si dai la frigider. Acum lasi peste noapte.
Intinzi aluatul in foaie grosuta. Pui untura din loc in loc cu mana (untura se va incalzi usor in mana si o vei putea intinde cat de cat). Impaturesti foaia si dai la frigider 30 de minute. Repeti acest procedeu de 3 ori, astfel: - a doua oara intinzi in foaie, impaturesti si dai la frigider; - a treia oara intinzi in foaie, ungi iar cu untura, impaturesti si dai la frigider, - a patra oara intinzi in foaie, impaturesti si dai la frigider. Acum lasi peste noapte.
A doua zi, imparti aluatul in mai multe bucati pentru a lucra mai usor si a nu se incalzi pe masa. Aluatul in plus, il pastrezi la frigider.
A doua zi, imparti aluatul in mai multe bucati pentru a lucra mai usor si a nu se incalzi pe masa. Aluatul in plus, il pastrezi la frigider.
Amesteci intr-un castron nuca macinata cu gemul de capsuni.
Amesteci intr-un castron nuca macinata cu gemul de capsuni.
Intinzi prima bucata de aluat pe blatul de lucru presarat cu faina. Tai aluatul in fasii lungi, apoi tai fiecare fasie in triunghiuri lungi cu o rola de patiserie sau cutit de pizza. Pui la baza fiecarui triunghi cate o jumatate de lingurita de umplutura, apoi il rulezi, aducandu-l la forma de cornulet.
Intinzi prima bucata de aluat pe blatul de lucru presarat cu faina. Tai aluatul in fasii lungi, apoi tai fiecare fasie in triunghiuri lungi cu o rola de patiserie sau cutit de pizza. Pui la baza fiecarui triunghi cate o jumatate de lingurita de umplutura, apoi il rulezi, aducandu-l la forma de cornulet.
Asezi cornuletele intr-o tava cu hartie de copt si dai la cuptorul preincalzit, la foc mediu (180°C) pana devin aurii (aproximativ 15-20 minute).
Asezi cornuletele intr-o tava cu hartie de copt si dai la cuptorul preincalzit, la foc mediu (180°C) pana devin aurii (aproximativ 15-20 minute).
Cand cornuletele sunt gata, le scoti pe o tava si le tavalesti prin zaharul pudra vanilat. Pofta buna!
Cand cornuletele sunt gata, le scoti pe o tava si le tavalesti prin zaharul pudra vanilat. Pofta buna!
Imagini de la bucatari
Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!