Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Cornulete cu untura si smantana, umplute cu gem si nuca

(*)(*)(*)(*)(*) (6)
 chef profile img

Ancutsa

960 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Cornulete cu untura si smantana, umplute cu gem si nuca
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Cornulete cu untura si smantana, umplute cu gem si nuca

(*)(*)(*)(*)(*) (6)
chef profile img

Ancutsa

960 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

5 ore

Preparare

25 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Ridicata

Am pregatit aceste cornulete cu gem si nuca, sa le trimit la nepotei, am modificat putin reteta fata de cum o faceam de obicei si a iesit super.

Cornulete cu untura si smantana, umplute cu gem si nuca

(*)(*)(*)(*)(*) ( 6 )
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

5 ore

Preparare

25 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Ridicata

Ancutsa
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Am pregatit aceste cornulete cu gem si nuca, sa le trimit la nepotei, am modificat putin reteta fata de cum o faceam de obicei si a iesit super.
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
pentru aluat:
  • 330 gr faina
  • 370 gr faina alba pentru prajituri
  • 300 gr untura de porc
  • 200 gr smantana
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 0.5 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3 buc oua
  • 10 gr praf de copt
  • 1faina
    330 gr
  • 2faina alba pentru prajituri
    370 gr
  • 3untura de porc
    300 gr
  • 4smantana
    200 gr
  • 5otet
    1 lingurita
  • 6sare
    1 lingurita
  • 7zahar
    2 linguri
  • 8bicarbonat de sodiu
    0.5 lingurita
  • 9oua
    3 buc
  • 10praf de copt
    10 gr
In plus:
  • 100 gr faina
  • 4 linguri untura de porc
  • dupa gust gem de capsune
  • dupa gust nuci macinate
  • dupa gust zahar pudra
  • 1faina
    100 gr
  • 2untura de porc
    4 linguri
  • 3gem de capsune
    dupa gust
  • 4nuci macinate
    dupa gust
  • 5zahar pudra
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    De data aceasta, am lucrat cu untura rece si nu am mai folosit lichid (cidru, bors) ca pana acum, ci smantana. Pui intr-un vas incapator untura, smantana, ouale, sarea, zaharul, praful de copt, otetul de gutui si bicarbonatul, 330 g de faina tip 650 (o faina de forta, pentru aluaturi grele) si amesteci bine cu o lingura de lemn. Adaugi si faina alba putin cate putin si transferi aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina. Framanti pana obtii un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a putea fi intins.

    De data aceasta, am lucrat cu untura rece si nu am mai folosit lichid (cidru, bors) ca pana acum, ci smantana. Pui intr-un vas incapator untura, smantana, ouale, sarea, zaharul, praful de copt, otetul de gutui si bicarbonatul, 330 g de faina tip 650 (o faina de forta, pentru aluaturi grele) si amesteci bine cu o lingura de lemn. Adaugi si faina alba putin cate putin si transferi aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina. Framanti pana obtii un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a putea fi intins.

  • Pasul 2
    terminat

    Intinzi aluatul in foaie grosuta. Pui untura din loc in loc cu mana (untura se va incalzi usor in mana si o vei putea intinde cat de cat). Impaturesti foaia si dai la frigider 30 de minute. Repeti acest procedeu de 3 ori, astfel: - a doua oara intinzi in foaie, impaturesti si dai la frigider; - a treia oara intinzi in foaie, ungi iar cu untura, impaturesti si dai la frigider, - a patra oara intinzi in foaie, impaturesti si dai la frigider. Acum lasi peste noapte.

    Intinzi aluatul in foaie grosuta. Pui untura din loc in loc cu mana (untura se va incalzi usor in mana si o vei putea intinde cat de cat). Impaturesti foaia si dai la frigider 30 de minute. Repeti acest procedeu de 3 ori, astfel: - a doua oara intinzi in foaie, impaturesti si dai la frigider; - a treia oara intinzi in foaie, ungi iar cu untura, impaturesti si dai la frigider, - a patra oara intinzi in foaie, impaturesti si dai la frigider. Acum lasi peste noapte.

  • Pasul 3
    terminat

    A doua zi, imparti aluatul in mai multe bucati pentru a lucra mai usor si a nu se incalzi pe masa. Aluatul in plus, il pastrezi la frigider.

    A doua zi, imparti aluatul in mai multe bucati pentru a lucra mai usor si a nu se incalzi pe masa. Aluatul in plus, il pastrezi la frigider.

  • Pasul 4
    terminat

    Amesteci intr-un castron nuca macinata cu gemul de capsuni.

    Amesteci intr-un castron nuca macinata cu gemul de capsuni.

  • Pasul 5
    terminat

    Intinzi prima bucata de aluat pe blatul de lucru presarat cu faina. Tai aluatul in fasii lungi, apoi tai fiecare fasie in triunghiuri lungi cu o rola de patiserie sau cutit de pizza. Pui la baza fiecarui triunghi cate o jumatate de lingurita de umplutura, apoi il rulezi, aducandu-l la forma de cornulet.

    Intinzi prima bucata de aluat pe blatul de lucru presarat cu faina. Tai aluatul in fasii lungi, apoi tai fiecare fasie in triunghiuri lungi cu o rola de patiserie sau cutit de pizza. Pui la baza fiecarui triunghi cate o jumatate de lingurita de umplutura, apoi il rulezi, aducandu-l la forma de cornulet.

  • Pasul 6
    terminat

    Asezi cornuletele intr-o tava cu hartie de copt si dai la cuptorul preincalzit, la foc mediu (180°C) pana devin aurii (aproximativ 15-20 minute).

    Asezi cornuletele intr-o tava cu hartie de copt si dai la cuptorul preincalzit, la foc mediu (180°C) pana devin aurii (aproximativ 15-20 minute).

  • Pasul 7
    terminat

    Cand cornuletele sunt gata, le scoti pe o tava si le tavalesti prin zaharul pudra vanilat. Pofta buna!

    Cand cornuletele sunt gata, le scoti pe o tava si le tavalesti prin zaharul pudra vanilat. Pofta buna!

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    De data aceasta, am lucrat cu untura rece si nu am mai folosit lichid (cidru, bors) ca pana acum, ci smantana. Pui intr-un vas incapator untura, smantana, ouale, sarea, zaharul, praful de copt, otetul de gutui si bicarbonatul, 330 g de faina tip 650 (o faina de forta, pentru aluaturi grele) si amesteci bine cu o lingura de lemn. Adaugi si faina alba putin cate putin si transferi aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina. Framanti pana obtii un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a putea fi intins.

    De data aceasta, am lucrat cu untura rece si nu am mai folosit lichid (cidru, bors) ca pana acum, ci smantana. Pui intr-un vas incapator untura, smantana, ouale, sarea, zaharul, praful de copt, otetul de gutui si bicarbonatul, 330 g de faina tip 650 (o faina de forta, pentru aluaturi grele) si amesteci bine cu o lingura de lemn. Adaugi si faina alba putin cate putin si transferi aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina. Framanti pana obtii un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a putea fi intins.

  • Pasul 2
    terminat

    Intinzi aluatul in foaie grosuta. Pui untura din loc in loc cu mana (untura se va incalzi usor in mana si o vei putea intinde cat de cat). Impaturesti foaia si dai la frigider 30 de minute. Repeti acest procedeu de 3 ori, astfel: - a doua oara intinzi in foaie, impaturesti si dai la frigider; - a treia oara intinzi in foaie, ungi iar cu untura, impaturesti si dai la frigider, - a patra oara intinzi in foaie, impaturesti si dai la frigider. Acum lasi peste noapte.

    Intinzi aluatul in foaie grosuta. Pui untura din loc in loc cu mana (untura se va incalzi usor in mana si o vei putea intinde cat de cat). Impaturesti foaia si dai la frigider 30 de minute. Repeti acest procedeu de 3 ori, astfel: - a doua oara intinzi in foaie, impaturesti si dai la frigider; - a treia oara intinzi in foaie, ungi iar cu untura, impaturesti si dai la frigider, - a patra oara intinzi in foaie, impaturesti si dai la frigider. Acum lasi peste noapte.

  • Pasul 3
    terminat

    A doua zi, imparti aluatul in mai multe bucati pentru a lucra mai usor si a nu se incalzi pe masa. Aluatul in plus, il pastrezi la frigider.

    A doua zi, imparti aluatul in mai multe bucati pentru a lucra mai usor si a nu se incalzi pe masa. Aluatul in plus, il pastrezi la frigider.

  • Pasul 4
    terminat

    Amesteci intr-un castron nuca macinata cu gemul de capsuni.

    Amesteci intr-un castron nuca macinata cu gemul de capsuni.

  • Pasul 5
    terminat

    Intinzi prima bucata de aluat pe blatul de lucru presarat cu faina. Tai aluatul in fasii lungi, apoi tai fiecare fasie in triunghiuri lungi cu o rola de patiserie sau cutit de pizza. Pui la baza fiecarui triunghi cate o jumatate de lingurita de umplutura, apoi il rulezi, aducandu-l la forma de cornulet.

    Intinzi prima bucata de aluat pe blatul de lucru presarat cu faina. Tai aluatul in fasii lungi, apoi tai fiecare fasie in triunghiuri lungi cu o rola de patiserie sau cutit de pizza. Pui la baza fiecarui triunghi cate o jumatate de lingurita de umplutura, apoi il rulezi, aducandu-l la forma de cornulet.

  • Pasul 6
    terminat

    Asezi cornuletele intr-o tava cu hartie de copt si dai la cuptorul preincalzit, la foc mediu (180°C) pana devin aurii (aproximativ 15-20 minute).

    Asezi cornuletele intr-o tava cu hartie de copt si dai la cuptorul preincalzit, la foc mediu (180°C) pana devin aurii (aproximativ 15-20 minute).

  • Pasul 7
    terminat

    Cand cornuletele sunt gata, le scoti pe o tava si le tavalesti prin zaharul pudra vanilat. Pofta buna!

    Cand cornuletele sunt gata, le scoti pe o tava si le tavalesti prin zaharul pudra vanilat. Pofta buna!

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Cutit pentru patiserie, 25cm, "TWIN MASTER", Galben - Zwilling
159 leiÎn stoc
Ustensila framantare aluat, inox - Kitchen Craft
49 leiÎn stoc
Sita inox, 20,5 cm - Kitchen Craft
62 leiÎn stoc
Racleta pentru aluat, plastic - Kitchen Craft
28 leiÎn stoc
Cutit pentru aluat, inox, 8 x 12 cm, "Master Line" - Westmark
35 leiÎn stoc
Set 3 accesorii pentru mixer 4,3 L si 4,8 L, inox - KitchenAid
740 leiÎn stoc
Vas pentru pudrat, 750 ml - Kitchen Craft
88 leiÎn stoc
Feliator aluat, inox, 18cm, "Gallant" - Westmark
39 leiÎn stoc
Tava de copt, otel, 39 x 27 cm - Kitchen Craft
84 leiÎn stoc
Tava pentru cuptor, otel, 33 x 24 cm - Kitchen Craft
55 leiÎn stoc
Tava cuptor, otel, 39 x 27 cm - Kitchen Craft
125 leiÎn stoc
Tava de copt cu perforatii, aluminiu, 40 x 30 cm - de Buyer
195 leiÎn stoc
Tava copt perforata, aluminiu, 60 x 40 cm - AMT Gastroguss
245 leiÎn stoc
Tava de copt perforata, otel, 24 x 18 cm - Kitchen Craft
59 leiÎn stoc

Imagini de la bucatari

https://gatesc-11d8c.kxcdn.com/4b8ad7e4-5055-4c46-8ccd-f56990f964af.jpg
(*)(*)(*)(*)(*)
gatesc.ro pinksimba
Legend Chef gatesc.co
https://gatesc-11d8c.kxcdn.com/dc447817-75c5-42cf-9a48-3b9d913dd262.jpeg
(*)(*)(*)(*)(*)
gatesc.ro Alexandra
Chef gatesc.co
https://gatesc-11d8c.kxcdn.com/22c81b39-f63e-466d-97f1-c7d81717f9a0.jpg
(*)(*)(*)(*)(*)
gatesc.ro SuperPlate
Master Chef gatesc.co
https://gatesc-11d8c.kxcdn.com/25fa1930-ed02-4288-9d35-35dc5520e8af.jpg
(*)(*)(*)(*)(*)
gatesc.ro Cooking Art
Legend Chef gatesc.co

Recenzii (6)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
6 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (6)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
pinksimba
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
mar. 24, 05:55
Cornulete delicioase, indragite de toti!  |  Reteta gatita
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Alexandra
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
iun. 22, 11:35
Cat de bune pot fi!  |  Reteta gatita
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
SuperPlate
Master Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
feb. 22, 09:04
Tare buni..  |  Reteta gatita
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Cooking Art
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
feb. 22, 11:41
Fragede si aromate!  |  Reteta gatita
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
food therapy
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 21, 02:01
Ce bine arata !
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Anca
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 21, 12:27
Perfecta pentru masa de Crăciun!
Perfecta pentru masa de Crăciun!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.