132 retete postate
132 retete postate
Pregatire
10 minute
Preparare
1 ora
Favorita de
0 bucatari
Dificultate
Usoara
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustarePregatire
10 minute
Preparare
1 ora
Favorita de
0 bucatari
Dificultate
Usoara
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustareIntr-un castron amestecam faina cu bicarbonatul si praful de copt.
Intr-un castron amestecam faina cu bicarbonatul si praful de copt.
Se adauga 20 gr cacao si amestecam bine cu un tel. Acest lucru va face ca amestecul sa nu aiba cocoloase.
Se adauga 20 gr cacao si amestecam bine cu un tel. Acest lucru va face ca amestecul sa nu aiba cocoloase.
Turnam peste amestecul anterior lapte vegetal, otet si ulei.
Turnam peste amestecul anterior lapte vegetal, otet si ulei.
Adaugam 150 gr zahar si esenta de rom.
Adaugam 150 gr zahar si esenta de rom.
Se amesteca totul intr-un aluat.
Se amesteca totul intr-un aluat.
In aluat se incorporeaza 100 gr coaja de citrice confiata (se gaseste in super marketuri). Se toarna intr-o tava patrata de 20×20 cm si se coace la 170⁰C pentru 30 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
In aluat se incorporeaza 100 gr coaja de citrice confiata (se gaseste in super marketuri). Se toarna intr-o tava patrata de 20×20 cm si se coace la 170⁰C pentru 30 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Cat timp se coace prajitura, ne vom ocupa de glazura. Intr-o craticioara vom pune 50 gr margarina.
Cat timp se coace prajitura, ne vom ocupa de glazura. Intr-o craticioara vom pune 50 gr margarina.
Peste margarina adaugam: 3 linguri cacao, linguri lapte vegetal si 3 linguri de zahar.
Peste margarina adaugam: 3 linguri cacao, linguri lapte vegetal si 3 linguri de zahar.
Se pune craticioara pe foc mic si se fierbe amestecul pentru 1-2 minute, pana cand zaharul se topeste si glazura devine lucioasa.
Se pune craticioara pe foc mic si se fierbe amestecul pentru 1-2 minute, pana cand zaharul se topeste si glazura devine lucioasa.
Dupa ce prajitura s-a copt, se lasa sa se racoreasca 15 minute, se toarna glazura si se lasa sa se raceasca complet.
Dupa ce prajitura s-a copt, se lasa sa se racoreasca 15 minute, se toarna glazura si se lasa sa se raceasca complet.
Se decoreaza cu fasii de coaja de portocala si se serveste.
Se decoreaza cu fasii de coaja de portocala si se serveste.
In cazul in care glazura este prea groasa la fierbere (depinde de tipul de lapte vegetal pe care il folositi), mai adaugati o lingura de lapte.
Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!
Intr-un castron amestecam faina cu bicarbonatul si praful de copt.
Intr-un castron amestecam faina cu bicarbonatul si praful de copt.
Se adauga 20 gr cacao si amestecam bine cu un tel. Acest lucru va face ca amestecul sa nu aiba cocoloase.
Se adauga 20 gr cacao si amestecam bine cu un tel. Acest lucru va face ca amestecul sa nu aiba cocoloase.
Turnam peste amestecul anterior lapte vegetal, otet si ulei.
Turnam peste amestecul anterior lapte vegetal, otet si ulei.
Adaugam 150 gr zahar si esenta de rom.
Adaugam 150 gr zahar si esenta de rom.
Se amesteca totul intr-un aluat.
Se amesteca totul intr-un aluat.
In aluat se incorporeaza 100 gr coaja de citrice confiata (se gaseste in super marketuri). Se toarna intr-o tava patrata de 20×20 cm si se coace la 170⁰C pentru 30 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
In aluat se incorporeaza 100 gr coaja de citrice confiata (se gaseste in super marketuri). Se toarna intr-o tava patrata de 20×20 cm si se coace la 170⁰C pentru 30 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Cat timp se coace prajitura, ne vom ocupa de glazura. Intr-o craticioara vom pune 50 gr margarina.
Cat timp se coace prajitura, ne vom ocupa de glazura. Intr-o craticioara vom pune 50 gr margarina.
Peste margarina adaugam: 3 linguri cacao, linguri lapte vegetal si 3 linguri de zahar.
Peste margarina adaugam: 3 linguri cacao, linguri lapte vegetal si 3 linguri de zahar.
Se pune craticioara pe foc mic si se fierbe amestecul pentru 1-2 minute, pana cand zaharul se topeste si glazura devine lucioasa.
Se pune craticioara pe foc mic si se fierbe amestecul pentru 1-2 minute, pana cand zaharul se topeste si glazura devine lucioasa.
Dupa ce prajitura s-a copt, se lasa sa se racoreasca 15 minute, se toarna glazura si se lasa sa se raceasca complet.
Dupa ce prajitura s-a copt, se lasa sa se racoreasca 15 minute, se toarna glazura si se lasa sa se raceasca complet.
Se decoreaza cu fasii de coaja de portocala si se serveste.
Se decoreaza cu fasii de coaja de portocala si se serveste.
In cazul in care glazura este prea groasa la fierbere (depinde de tipul de lapte vegetal pe care il folositi), mai adaugati o lingura de lapte.
Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!