Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Prajitura de post cu glazura de cacao si coaja de citrice confiata

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

olimpiainbucatarie

132 retete postate

gatesc.co
Chef
Prajitura de post cu glazura de cacao si coaja de citrice confiata
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Prajitura de post cu glazura de cacao si coaja de citrice confiata

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

olimpiainbucatarie

132 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

10 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Daca esti in perioada de post sau esti vegan, daca ai invitati care tin post sau sunt vegani, prajitura asta va fi preferata ta. Se face usor, are o glazura minunata de cacao, iar coaja de citrice ii da o savoare deosebita.

Prajitura de post cu glazura de cacao si coaja de citrice confiata

( )( )( )( )( ) ( 0 )
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

10 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

olimpiainbucatarie
Chef
gatesc.co

Prezentare

Daca esti in perioada de post sau esti vegan, daca ai invitati care tin post sau sunt vegani, prajitura asta va fi preferata ta. Se face usor, are o glazura minunata de cacao, iar coaja de citrice ii da o savoare deosebita.
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
Prajitura
  • 200 gr faina
  • 250 ml lapte vegetal
  • 60 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri otet
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 0.5 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 gr coaja de fructe confiate
  • 5 gr coaja de portocala
  • 20 gr cacao
  • 1faina
    200 gr
  • 2lapte vegetal
    250 ml
  • 3ulei
    60 ml
  • 4zahar
    150 gr
  • 5otet
    2 linguri
  • 6esenta de rom
    1 lingurita
  • 7bicarbonat
    0.5 lingurita
  • 8praf de copt
    1 lingurita
  • 9coaja de fructe confiate
    100 gr
  • 10coaja de portocala
    5 gr
  • 11cacao
    20 gr
Glazura cacao
  • 50 gr margarina
  • 3 linguri lapte vegetal
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1margarina
    50 gr
  • 2lapte vegetal
    3 linguri
  • 3zahar
    3 linguri
  • 4cacao
    3 linguri

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Intr-un castron amestecam faina cu bicarbonatul si praful de copt.

    Intr-un castron amestecam faina cu bicarbonatul si praful de copt.

  • Pasul 2
    terminat

    Se adauga 20 gr cacao si amestecam bine cu un tel. Acest lucru va face ca amestecul sa nu aiba cocoloase.

    Se adauga 20 gr cacao si amestecam bine cu un tel. Acest lucru va face ca amestecul sa nu aiba cocoloase.

  • Pasul 3
    terminat

    Turnam peste amestecul anterior lapte vegetal, otet si ulei.

    Turnam peste amestecul anterior lapte vegetal, otet si ulei.

  • Pasul 4
    terminat

    Adaugam 150 gr zahar si esenta de rom.

    Adaugam 150 gr zahar si esenta de rom.

  • Pasul 5
    terminat

    Se amesteca totul intr-un aluat.

    Se amesteca totul intr-un aluat.

  • Pasul 6
    terminat

    In aluat se incorporeaza 100 gr coaja de citrice confiata (se gaseste in super marketuri). Se toarna intr-o tava patrata de 20×20 cm si se coace la 170⁰C pentru 30 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.

    In aluat se incorporeaza 100 gr coaja de citrice confiata (se gaseste in super marketuri). Se toarna intr-o tava patrata de 20×20 cm si se coace la 170⁰C pentru 30 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.

  • Pasul 7
    terminat

    Cat timp se coace prajitura, ne vom ocupa de glazura. Intr-o craticioara vom pune 50 gr margarina.

    Cat timp se coace prajitura, ne vom ocupa de glazura. Intr-o craticioara vom pune 50 gr margarina.

  • Pasul 8
    terminat

    Peste margarina adaugam: 3 linguri cacao, linguri lapte vegetal si 3 linguri de zahar.

    Peste margarina adaugam: 3 linguri cacao, linguri lapte vegetal si 3 linguri de zahar.

  • Pasul 9
    terminat

    Se pune craticioara pe foc mic si se fierbe amestecul pentru 1-2 minute, pana cand zaharul se topeste si glazura devine lucioasa.

    Se pune craticioara pe foc mic si se fierbe amestecul pentru 1-2 minute, pana cand zaharul se topeste si glazura devine lucioasa.

  • Pasul 10
    terminat

    Dupa ce prajitura s-a copt, se lasa sa se racoreasca 15 minute, se toarna glazura si se lasa sa se raceasca complet.

    Dupa ce prajitura s-a copt, se lasa sa se racoreasca 15 minute, se toarna glazura si se lasa sa se raceasca complet.

  • Pasul 11
    terminat

    Se decoreaza cu fasii de coaja de portocala si se serveste.

    Se decoreaza cu fasii de coaja de portocala si se serveste.

Nota

In cazul in care glazura este prea groasa la fierbere (depinde de tipul de lapte vegetal pe care il folositi), mai adaugati o lingura de lapte.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Intr-un castron amestecam faina cu bicarbonatul si praful de copt.

    Intr-un castron amestecam faina cu bicarbonatul si praful de copt.

  • Pasul 2
    terminat

    Se adauga 20 gr cacao si amestecam bine cu un tel. Acest lucru va face ca amestecul sa nu aiba cocoloase.

    Se adauga 20 gr cacao si amestecam bine cu un tel. Acest lucru va face ca amestecul sa nu aiba cocoloase.

  • Pasul 3
    terminat

    Turnam peste amestecul anterior lapte vegetal, otet si ulei.

    Turnam peste amestecul anterior lapte vegetal, otet si ulei.

  • Pasul 4
    terminat

    Adaugam 150 gr zahar si esenta de rom.

    Adaugam 150 gr zahar si esenta de rom.

  • Pasul 5
    terminat

    Se amesteca totul intr-un aluat.

    Se amesteca totul intr-un aluat.

  • Pasul 6
    terminat

    In aluat se incorporeaza 100 gr coaja de citrice confiata (se gaseste in super marketuri). Se toarna intr-o tava patrata de 20×20 cm si se coace la 170⁰C pentru 30 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.

    In aluat se incorporeaza 100 gr coaja de citrice confiata (se gaseste in super marketuri). Se toarna intr-o tava patrata de 20×20 cm si se coace la 170⁰C pentru 30 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.

  • Pasul 7
    terminat

    Cat timp se coace prajitura, ne vom ocupa de glazura. Intr-o craticioara vom pune 50 gr margarina.

    Cat timp se coace prajitura, ne vom ocupa de glazura. Intr-o craticioara vom pune 50 gr margarina.

  • Pasul 8
    terminat

    Peste margarina adaugam: 3 linguri cacao, linguri lapte vegetal si 3 linguri de zahar.

    Peste margarina adaugam: 3 linguri cacao, linguri lapte vegetal si 3 linguri de zahar.

  • Pasul 9
    terminat

    Se pune craticioara pe foc mic si se fierbe amestecul pentru 1-2 minute, pana cand zaharul se topeste si glazura devine lucioasa.

    Se pune craticioara pe foc mic si se fierbe amestecul pentru 1-2 minute, pana cand zaharul se topeste si glazura devine lucioasa.

  • Pasul 10
    terminat

    Dupa ce prajitura s-a copt, se lasa sa se racoreasca 15 minute, se toarna glazura si se lasa sa se raceasca complet.

    Dupa ce prajitura s-a copt, se lasa sa se racoreasca 15 minute, se toarna glazura si se lasa sa se raceasca complet.

  • Pasul 11
    terminat

    Se decoreaza cu fasii de coaja de portocala si se serveste.

    Se decoreaza cu fasii de coaja de portocala si se serveste.

Nota

In cazul in care glazura este prea groasa la fierbere (depinde de tipul de lapte vegetal pe care il folositi), mai adaugati o lingura de lapte.

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.