Am inceput sa gatesc penne cu pui si sos alb cu ciuperci dupa ce le-am incercat la ziua de nastere a unui prieten, la un restaurant din Piatra Neamt. Fiind surprins de cat de bune erau, am cautat mai multe retete pe internet, am extras ce am considerat din fiecare si asa s-a nascut reteta de mai jos. De cele mai multe ori, cand particip la o petrecere care are loc acasa la cineva, acest fel de mancare este in meniu, pentru cina (iar, daca mai raman paste, si pentru micul dejun). Reteta este foarte simpla, insa ingredientele de calitate sunt foarte importante. Recomand folosirea unor paste de calitate, din grau dur, cumpararea pieptului de pui de la macelarii locale (este mult mai fraged si mai aromat), utilizarea unei smantani cat mai grase (minim 20% grasime, de gatit sau din piata, de la tara), a piperului proaspat macinat prin rasnita, a mararului verde si a usturoiului proaspat curatat, nu a celui granulat.
Ai gÄtit reČeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!