Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit âžĪ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate âžĪ

Penne cu pui si sos alb cu ciuperci

( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ (0)
 chef profile img

Petru Apostoaia

3 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator
Penne cu pui si sos alb cu ciuperci
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Penne cu pui si sos alb cu ciuperci

( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ (0)
chef profile img

Petru Apostoaia

3 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator

Pregatire

15 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

4 bucatari

Dificultate

Medie

Am inceput sa gatesc penne cu pui si sos alb cu ciuperci dupa ce le-am incercat la ziua de nastere a unui prieten, la un restaurant din Piatra Neamt. Fiind surprins de cat de bune erau, am cautat mai multe retete pe internet, am extras ce am considerat din fiecare si asa s-a nascut reteta de mai jos. De cele mai multe ori, cand particip la o petrecere care are loc acasa la cineva, acest fel de mancare este in meniu, pentru cina (iar, daca mai raman paste, si pentru micul dejun). Reteta este foarte simpla, insa ingredientele de calitate sunt foarte importante. Recomand folosirea unor paste de calitate, din grau dur, cumpararea pieptului de pui de la macelarii locale (este mult mai fraged si mai aromat), utilizarea unei smantani cat mai grase (minim 20% grasime, de gatit sau din piata, de la tara), a piperului proaspat macinat prin rasnita, a mararului verde si a usturoiului proaspat curatat, nu a celui granulat.

Penne cu pui si sos alb cu ciuperci

( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( 0 )

Pregatire

15 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

4 bucatari

Dificultate

Medie

Petru Apostoaia
Bucatar amator
gatesc.co

Prezentare

Am inceput sa gatesc penne cu pui si sos alb cu ciuperci dupa ce le-am incercat la ziua de nastere a unui prieten, la un restaurant din Piatra Neamt. Fiind surprins de cat de bune erau, am cautat mai multe retete pe internet, am extras ce am considerat din fiecare si asa s-a nascut reteta de mai jos. De cele mai multe ori, cand particip la o petrecere care are loc acasa la cineva, acest fel de mancare este in meniu, pentru cina (iar, daca mai raman paste, si pentru micul dejun). Reteta este foarte simpla, insa ingredientele de calitate sunt foarte importante. Recomand folosirea unor paste de calitate, din grau dur, cumpararea pieptului de pui de la macelarii locale (este mult mai fraged si mai aromat), utilizarea unei smantani cat mai grase (minim 20% grasime, de gatit sau din piata, de la tara), a piperului proaspat macinat prin rasnita, a mararului verde si a usturoiului proaspat curatat, nu a celui granulat.

Ingrediente

Portii:
  • 500 gr paste penne
  • 900 gr smantana
  • 500 gr ciuperci Champignon
  • 100 gr unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 800 gr piept de pui
  • 150 ml vin alb demisec
  • 8 catei usturoi
  • dupa gust marar
  • dupa gust piper
  • dupa gust sare
  • dupa gust parmezan
  • 1paste penne
    500 gr
  • 2smantana
    900 gr
  • 3ciuperci Champignon
    500 gr
  • 4unt
    100 gr
  • 5ulei de masline
    3 linguri
  • 6piept de pui
    800 gr
  • 7vin alb demisec
    150 ml
  • 8usturoi
    8 catei
  • 9marar
    dupa gust
  • 10piper
    dupa gust
  • 11sare
    dupa gust
  • 12parmezan
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Cratita aluminiu, 16cm/1,3L - AMT Gastroguss
290 leiÎn stoc
Rasnita de condimente - Westmark
40 leiÎn stoc
Cutitul bucatarului, inox, 20 cm - Westmark
54 leiÎn stoc
Presa usturoi, inox, 20,5 cm - Kitchen Craft
55 leiÎn stoc
Presa usturoi, inox, 18,5 cm - Kitchen Craft
55 leiÎn stoc
Cleste pentru salata, inox, 22 cm - Westmark
54 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★
0 recenzii
(*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ (0)
(*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ ( ) ★ (0)
(*) ★ (*) ★ (*) ★ ( ) ★ ( ) ★ (0)
(*) ★ (*) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ (0)
(*) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.