Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Fursecuri cu dovleac

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2297 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Fursecuri cu dovleac
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Fursecuri cu dovleac

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2297 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Fursecuri moi, pufoase si aromate, cu glazura din crema de branza. O gustare dulce, de sezon!

Fursecuri cu dovleac

( )( )( )( )( ) ( 0 )
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

30 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Fursecuri moi, pufoase si aromate, cu glazura din crema de branza. O gustare dulce, de sezon!
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
Aluat fursecuri
  • 85 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 55 gr zahar brun
  • 115 gr piure de dovleac
  • 1 buc oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 175 gr faina
  • 0.25 lingurita sare
  • 4 gr praf de copt
  • 3 gr bicarbonat de sodiu
  • 0.5 lingurita condiment 5 spice
  • 1unt
    85 gr
  • 2zahar
    100 gr
  • 3zahar brun
    55 gr
  • 4piure de dovleac
    115 gr
  • 5oua
    1 buc
  • 6esenta de vanilie
    1 lingurita
  • 7faina
    175 gr
  • 8sare
    0.25 lingurita
  • 9praf de copt
    4 gr
  • 10bicarbonat de sodiu
    3 gr
  • 11condiment 5 spice
    0.5 lingurita
Glazura
  • 115 gr crema de branza
  • 25 gr unt
  • 140 gr zahar pudra
  • 0.25 lingurita sare
  • 0.5 lingurita esenta de vanilie
  • 1crema de branza
    115 gr
  • 2unt
    25 gr
  • 3zahar pudra
    140 gr
  • 4sare
    0.25 lingurita
  • 5esenta de vanilie
    0.5 lingurita
Decor
  • dupa gust scortisoara macinata
  • 1scortisoara macinata
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Punem untul moale (82% grasime) in bolul mixerului. Peste unt adaugam zaharul alb si brun.

    Punem untul moale (82% grasime) in bolul mixerului. Peste unt adaugam zaharul alb si brun.

  • Pasul 2
    terminat

    Atasam paleta si mixam timp de 3-4 minute, pana cand amestecul devine cremos si aerat. Acest pas este foarte important, deoarece cand mixam untul impreuna cu zaharul nu se combina doar ingredientele ci incorporam aer, formandu-se mici buzunare de aer care se umfla in timpul coacerii si astfel obtinem fursecuri pufoase.

    Atasam paleta si mixam timp de 3-4 minute, pana cand amestecul devine cremos si aerat. Acest pas este foarte important, deoarece cand mixam untul impreuna cu zaharul nu se combina doar ingredientele ci incorporam aer, formandu-se mici buzunare de aer care se umfla in timpul coacerii si astfel obtinem fursecuri pufoase.

  • Pasul 3
    terminat

    Adaugam piure de dovleac, ou si esenta de vanilie. Continuam sa mixam pana cand au fost incorporate.

    Adaugam piure de dovleac, ou si esenta de vanilie. Continuam sa mixam pana cand au fost incorporate.

  • Pasul 4
    terminat

    Intr-un bol, combinam faina tip 000 cu sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu si condiment 5 spices sau condiment pentru placinta cu dovleac.

    Intr-un bol, combinam faina tip 000 cu sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu si condiment 5 spices sau condiment pentru placinta cu dovleac.

  • Pasul 5
    terminat

    Adaugam amestecul de ingrediente uscate peste ingredientele din bol. Mixam la viteza mica aproximativ 30 de secunde, pana cand compozitia este omogena.

    Adaugam amestecul de ingrediente uscate peste ingredientele din bol. Mixam la viteza mica aproximativ 30 de secunde, pana cand compozitia este omogena.

  • Pasul 6
    terminat

    Cu ajutorul cupei pentru inghetata sau cu lingura luam bucati de aluat de aproximativ 40 gr si le asezam sub forma de gramajoare in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam o distanta de 3-4 cm intre ele.

    Cu ajutorul cupei pentru inghetata sau cu lingura luam bucati de aluat de aproximativ 40 gr si le asezam sub forma de gramajoare in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam o distanta de 3-4 cm intre ele.

  • Pasul 7
    terminat

    Coacem fursecurile la 190°C timp de 18-20 minute. La expirarea timpului fursecurile sunt foarte moi si asa si trebuie sa fie. Pe masura ce se racesc se vor intari. Scoatem tava din cuptor si lasam fursecurile in tava timp de 2-3 minute.

    Coacem fursecurile la 190°C timp de 18-20 minute. La expirarea timpului fursecurile sunt foarte moi si asa si trebuie sa fie. Pe masura ce se racesc se vor intari. Scoatem tava din cuptor si lasam fursecurile in tava timp de 2-3 minute.

  • Pasul 8
    terminat

    Transferam fursecurile pe gratarul de racire. Le lasam sa se raceasca complet.

    Transferam fursecurile pe gratarul de racire. Le lasam sa se raceasca complet.

  • Pasul 9
    terminat

    Intre timp, pregatim glazura. Intr-un bol amestecam crema de branza, untul moale, zahar pudra, sare si esenta de vanillie.

    Intre timp, pregatim glazura. Intr-un bol amestecam crema de branza, untul moale, zahar pudra, sare si esenta de vanillie.

  • Pasul 10
    terminat

    Cu ajutorul unei lingurite ungem fursecurile cu glazura.

    Cu ajutorul unei lingurite ungem fursecurile cu glazura.

  • Pasul 11
    terminat

    Deasupra presaram scortisoara macinata.

    Deasupra presaram scortisoara macinata.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Punem untul moale (82% grasime) in bolul mixerului. Peste unt adaugam zaharul alb si brun.

    Punem untul moale (82% grasime) in bolul mixerului. Peste unt adaugam zaharul alb si brun.

  • Pasul 2
    terminat

    Atasam paleta si mixam timp de 3-4 minute, pana cand amestecul devine cremos si aerat. Acest pas este foarte important, deoarece cand mixam untul impreuna cu zaharul nu se combina doar ingredientele ci incorporam aer, formandu-se mici buzunare de aer care se umfla in timpul coacerii si astfel obtinem fursecuri pufoase.

    Atasam paleta si mixam timp de 3-4 minute, pana cand amestecul devine cremos si aerat. Acest pas este foarte important, deoarece cand mixam untul impreuna cu zaharul nu se combina doar ingredientele ci incorporam aer, formandu-se mici buzunare de aer care se umfla in timpul coacerii si astfel obtinem fursecuri pufoase.

  • Pasul 3
    terminat

    Adaugam piure de dovleac, ou si esenta de vanilie. Continuam sa mixam pana cand au fost incorporate.

    Adaugam piure de dovleac, ou si esenta de vanilie. Continuam sa mixam pana cand au fost incorporate.

  • Pasul 4
    terminat

    Intr-un bol, combinam faina tip 000 cu sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu si condiment 5 spices sau condiment pentru placinta cu dovleac.

    Intr-un bol, combinam faina tip 000 cu sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu si condiment 5 spices sau condiment pentru placinta cu dovleac.

  • Pasul 5
    terminat

    Adaugam amestecul de ingrediente uscate peste ingredientele din bol. Mixam la viteza mica aproximativ 30 de secunde, pana cand compozitia este omogena.

    Adaugam amestecul de ingrediente uscate peste ingredientele din bol. Mixam la viteza mica aproximativ 30 de secunde, pana cand compozitia este omogena.

  • Pasul 6
    terminat

    Cu ajutorul cupei pentru inghetata sau cu lingura luam bucati de aluat de aproximativ 40 gr si le asezam sub forma de gramajoare in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam o distanta de 3-4 cm intre ele.

    Cu ajutorul cupei pentru inghetata sau cu lingura luam bucati de aluat de aproximativ 40 gr si le asezam sub forma de gramajoare in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam o distanta de 3-4 cm intre ele.

  • Pasul 7
    terminat

    Coacem fursecurile la 190°C timp de 18-20 minute. La expirarea timpului fursecurile sunt foarte moi si asa si trebuie sa fie. Pe masura ce se racesc se vor intari. Scoatem tava din cuptor si lasam fursecurile in tava timp de 2-3 minute.

    Coacem fursecurile la 190°C timp de 18-20 minute. La expirarea timpului fursecurile sunt foarte moi si asa si trebuie sa fie. Pe masura ce se racesc se vor intari. Scoatem tava din cuptor si lasam fursecurile in tava timp de 2-3 minute.

  • Pasul 8
    terminat

    Transferam fursecurile pe gratarul de racire. Le lasam sa se raceasca complet.

    Transferam fursecurile pe gratarul de racire. Le lasam sa se raceasca complet.

  • Pasul 9
    terminat

    Intre timp, pregatim glazura. Intr-un bol amestecam crema de branza, untul moale, zahar pudra, sare si esenta de vanillie.

    Intre timp, pregatim glazura. Intr-un bol amestecam crema de branza, untul moale, zahar pudra, sare si esenta de vanillie.

  • Pasul 10
    terminat

    Cu ajutorul unei lingurite ungem fursecurile cu glazura.

    Cu ajutorul unei lingurite ungem fursecurile cu glazura.

  • Pasul 11
    terminat

    Deasupra presaram scortisoara macinata.

    Deasupra presaram scortisoara macinata.

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.