Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Prajitura cu caju, ciocolata si cafea

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Ancutsa

960 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Prajitura cu caju, ciocolata si cafea
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Prajitura cu caju, ciocolata si cafea

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Ancutsa

960 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Deserturi

Pregatire

1 ora 30 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Ridicata

Prajitura cu blat de caju, ganache de ciocolata si cafea.

Prajitura cu caju, ciocolata si cafea

( )( )( )( )( ) ( 0 )
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare
Categorii:  Deserturi

Pregatire

1 ora 30 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Ridicata

Categorii:  Deserturi
Ancutsa
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Prajitura cu blat de caju, ganache de ciocolata si cafea.
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
Pentru blat:
  • 8 buc oua
  • praf de sare
  • 45 gr indulcitor pudra
  • 150 gr nuci caju macinate
  • 50 ml ulei
  • 30 ml apa
  • 75 gr faina
  • 6 gr praf de copt
  • 15 gr cacao
  • 1oua
    8 buc
  • 2sare
    praf de
  • 3indulcitor pudra
    45 gr
  • 4nuci caju macinate
    150 gr
  • 5ulei
    50 ml
  • 6apa
    30 ml
  • 7faina
    75 gr
  • 8praf de copt
    6 gr
  • 9cacao
    15 gr
sirop
  • 400 ml apa
  • 30 gr indulcitor pudra
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1apa
    400 ml
  • 2indulcitor pudra
    30 gr
  • 3esenta de rom
    2 lingurite
Crema GANACHE cu cafea:
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 3 lingurite cafea solubila
  • 20 ml apa
  • 1frisca lichida
    200 ml
  • 2ciocolata cu lapte
    100 gr
  • 3cafea solubila
    3 lingurite
  • 4apa
    20 ml
Decor
  • 200 ml frisca lichida
  • 125 gr branza Mascarpone
  • dupa gust fistic
  • 1frisca lichida
    200 ml
  • 2branza Mascarpone
    125 gr
  • 3fistic
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Blatul: Bati spuma albusurile cu sarea si indulcitorul. Adaugi treptat galbenusurile, uleiul, apa, praful de copt, nucile, faina, amestecand cu mixerul, la viteza cea mai mica, dupa fiecare aditie.

    Blatul: Bati spuma albusurile cu sarea si indulcitorul. Adaugi treptat galbenusurile, uleiul, apa, praful de copt, nucile, faina, amestecand cu mixerul, la viteza cea mai mica, dupa fiecare aditie.

  • Pasul 2
    terminat

    Torni 1/2 din aluat intr-o tava de copt de 20 x 20 cm, pregatita cu hartie de copt. Coci la 180°C, pentru 15 minute, la cuptorul preincalzit. Scoti blatul pe un gratar de racire.

    Torni 1/2 din aluat intr-o tava de copt de 20 x 20 cm, pregatita cu hartie de copt. Coci la 180°C, pentru 15 minute, la cuptorul preincalzit. Scoti blatul pe un gratar de racire.

  • Pasul 3
    terminat

    In aluatul ramas pui cacaoa si amesteci. Torni aluatul intr-o tava de copt pregatita cu hartie de copt.

    In aluatul ramas pui cacaoa si amesteci. Torni aluatul intr-o tava de copt pregatita cu hartie de copt.

  • Pasul 4
    terminat

    Siropul: Fierbi aproximativ 5 minute apa cu indulcitorul, dai deoparte, pui romul si amesteci. Lasi la racit, apoi insiropezi blaturile.

    Siropul: Fierbi aproximativ 5 minute apa cu indulcitorul, dai deoparte, pui romul si amesteci. Lasi la racit, apoi insiropezi blaturile.

  • Pasul 5
    terminat

    Crema: Pui intr-un vas pe baie de abur frisca lichida si ciocolata, amesteci din cand in cand, verificand daca s-a topit. Cand e gata, dai deoparte, o dai la frigider 30 de minute, apoi o bati cu mixerul pana devine cremoasa. Adaugi cafeaua solubila dizolvata in putina apa fierbinte, adica faci un ness mai tare, pe care il pui peste crema si omogenizezi.

    Crema: Pui intr-un vas pe baie de abur frisca lichida si ciocolata, amesteci din cand in cand, verificand daca s-a topit. Cand e gata, dai deoparte, o dai la frigider 30 de minute, apoi o bati cu mixerul pana devine cremoasa. Adaugi cafeaua solubila dizolvata in putina apa fierbinte, adica faci un ness mai tare, pe care il pui peste crema si omogenizezi.

  • Pasul 6
    terminat

    Montare si decor: peste blatul de cacao adaugi crema de ciocolata cu cafea, nivelezi frumos si adaugi blatul alb.

    Montare si decor: peste blatul de cacao adaugi crema de ciocolata cu cafea, nivelezi frumos si adaugi blatul alb.

  • Pasul 7
    terminat

    Portionezi prajitura dupa plac.

    Portionezi prajitura dupa plac.

  • Pasul 8
    terminat

    Bati cu mixerul frisca lichida mai moale, adaugi mascarponele si amesteci pana capata consistenta. Ornezi fiecare prajitura si decorezi cu fistic. Dai la rece pana la servire. Pofta buna!

    Bati cu mixerul frisca lichida mai moale, adaugi mascarponele si amesteci pana capata consistenta. Ornezi fiecare prajitura si decorezi cu fistic. Dai la rece pana la servire. Pofta buna!

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Blatul: Bati spuma albusurile cu sarea si indulcitorul. Adaugi treptat galbenusurile, uleiul, apa, praful de copt, nucile, faina, amestecand cu mixerul, la viteza cea mai mica, dupa fiecare aditie.

    Blatul: Bati spuma albusurile cu sarea si indulcitorul. Adaugi treptat galbenusurile, uleiul, apa, praful de copt, nucile, faina, amestecand cu mixerul, la viteza cea mai mica, dupa fiecare aditie.

  • Pasul 2
    terminat

    Torni 1/2 din aluat intr-o tava de copt de 20 x 20 cm, pregatita cu hartie de copt. Coci la 180°C, pentru 15 minute, la cuptorul preincalzit. Scoti blatul pe un gratar de racire.

    Torni 1/2 din aluat intr-o tava de copt de 20 x 20 cm, pregatita cu hartie de copt. Coci la 180°C, pentru 15 minute, la cuptorul preincalzit. Scoti blatul pe un gratar de racire.

  • Pasul 3
    terminat

    In aluatul ramas pui cacaoa si amesteci. Torni aluatul intr-o tava de copt pregatita cu hartie de copt.

    In aluatul ramas pui cacaoa si amesteci. Torni aluatul intr-o tava de copt pregatita cu hartie de copt.

  • Pasul 4
    terminat

    Siropul: Fierbi aproximativ 5 minute apa cu indulcitorul, dai deoparte, pui romul si amesteci. Lasi la racit, apoi insiropezi blaturile.

    Siropul: Fierbi aproximativ 5 minute apa cu indulcitorul, dai deoparte, pui romul si amesteci. Lasi la racit, apoi insiropezi blaturile.

  • Pasul 5
    terminat

    Crema: Pui intr-un vas pe baie de abur frisca lichida si ciocolata, amesteci din cand in cand, verificand daca s-a topit. Cand e gata, dai deoparte, o dai la frigider 30 de minute, apoi o bati cu mixerul pana devine cremoasa. Adaugi cafeaua solubila dizolvata in putina apa fierbinte, adica faci un ness mai tare, pe care il pui peste crema si omogenizezi.

    Crema: Pui intr-un vas pe baie de abur frisca lichida si ciocolata, amesteci din cand in cand, verificand daca s-a topit. Cand e gata, dai deoparte, o dai la frigider 30 de minute, apoi o bati cu mixerul pana devine cremoasa. Adaugi cafeaua solubila dizolvata in putina apa fierbinte, adica faci un ness mai tare, pe care il pui peste crema si omogenizezi.

  • Pasul 6
    terminat

    Montare si decor: peste blatul de cacao adaugi crema de ciocolata cu cafea, nivelezi frumos si adaugi blatul alb.

    Montare si decor: peste blatul de cacao adaugi crema de ciocolata cu cafea, nivelezi frumos si adaugi blatul alb.

  • Pasul 7
    terminat

    Portionezi prajitura dupa plac.

    Portionezi prajitura dupa plac.

  • Pasul 8
    terminat

    Bati cu mixerul frisca lichida mai moale, adaugi mascarponele si amesteci pana capata consistenta. Ornezi fiecare prajitura si decorezi cu fistic. Dai la rece pana la servire. Pofta buna!

    Bati cu mixerul frisca lichida mai moale, adaugi mascarponele si amesteci pana capata consistenta. Ornezi fiecare prajitura si decorezi cu fistic. Dai la rece pana la servire. Pofta buna!

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.