960 retete postate
960 retete postate
Pregatire
1 ora 30 minute
Preparare
30 minute
Favorita de
1 bucatari
Dificultate
Ridicata
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustareBlatul: Bati spuma albusurile cu sarea si indulcitorul. Adaugi treptat galbenusurile, uleiul, apa, praful de copt, nucile, faina, amestecand cu mixerul, la viteza cea mai mica, dupa fiecare aditie.
Blatul: Bati spuma albusurile cu sarea si indulcitorul. Adaugi treptat galbenusurile, uleiul, apa, praful de copt, nucile, faina, amestecand cu mixerul, la viteza cea mai mica, dupa fiecare aditie.
Torni 1/2 din aluat intr-o tava de copt de 20 x 20 cm, pregatita cu hartie de copt. Coci la 180°C, pentru 15 minute, la cuptorul preincalzit. Scoti blatul pe un gratar de racire.
Torni 1/2 din aluat intr-o tava de copt de 20 x 20 cm, pregatita cu hartie de copt. Coci la 180°C, pentru 15 minute, la cuptorul preincalzit. Scoti blatul pe un gratar de racire.
In aluatul ramas pui cacaoa si amesteci. Torni aluatul intr-o tava de copt pregatita cu hartie de copt.
In aluatul ramas pui cacaoa si amesteci. Torni aluatul intr-o tava de copt pregatita cu hartie de copt.
Siropul: Fierbi aproximativ 5 minute apa cu indulcitorul, dai deoparte, pui romul si amesteci. Lasi la racit, apoi insiropezi blaturile.
Siropul: Fierbi aproximativ 5 minute apa cu indulcitorul, dai deoparte, pui romul si amesteci. Lasi la racit, apoi insiropezi blaturile.
Crema: Pui intr-un vas pe baie de abur frisca lichida si ciocolata, amesteci din cand in cand, verificand daca s-a topit. Cand e gata, dai deoparte, o dai la frigider 30 de minute, apoi o bati cu mixerul pana devine cremoasa. Adaugi cafeaua solubila dizolvata in putina apa fierbinte, adica faci un ness mai tare, pe care il pui peste crema si omogenizezi.
Crema: Pui intr-un vas pe baie de abur frisca lichida si ciocolata, amesteci din cand in cand, verificand daca s-a topit. Cand e gata, dai deoparte, o dai la frigider 30 de minute, apoi o bati cu mixerul pana devine cremoasa. Adaugi cafeaua solubila dizolvata in putina apa fierbinte, adica faci un ness mai tare, pe care il pui peste crema si omogenizezi.
Montare si decor: peste blatul de cacao adaugi crema de ciocolata cu cafea, nivelezi frumos si adaugi blatul alb.
Montare si decor: peste blatul de cacao adaugi crema de ciocolata cu cafea, nivelezi frumos si adaugi blatul alb.
Portionezi prajitura dupa plac.
Portionezi prajitura dupa plac.
Bati cu mixerul frisca lichida mai moale, adaugi mascarponele si amesteci pana capata consistenta. Ornezi fiecare prajitura si decorezi cu fistic. Dai la rece pana la servire. Pofta buna!
Bati cu mixerul frisca lichida mai moale, adaugi mascarponele si amesteci pana capata consistenta. Ornezi fiecare prajitura si decorezi cu fistic. Dai la rece pana la servire. Pofta buna!
Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!
Blatul: Bati spuma albusurile cu sarea si indulcitorul. Adaugi treptat galbenusurile, uleiul, apa, praful de copt, nucile, faina, amestecand cu mixerul, la viteza cea mai mica, dupa fiecare aditie.
Blatul: Bati spuma albusurile cu sarea si indulcitorul. Adaugi treptat galbenusurile, uleiul, apa, praful de copt, nucile, faina, amestecand cu mixerul, la viteza cea mai mica, dupa fiecare aditie.
Torni 1/2 din aluat intr-o tava de copt de 20 x 20 cm, pregatita cu hartie de copt. Coci la 180°C, pentru 15 minute, la cuptorul preincalzit. Scoti blatul pe un gratar de racire.
Torni 1/2 din aluat intr-o tava de copt de 20 x 20 cm, pregatita cu hartie de copt. Coci la 180°C, pentru 15 minute, la cuptorul preincalzit. Scoti blatul pe un gratar de racire.
In aluatul ramas pui cacaoa si amesteci. Torni aluatul intr-o tava de copt pregatita cu hartie de copt.
In aluatul ramas pui cacaoa si amesteci. Torni aluatul intr-o tava de copt pregatita cu hartie de copt.
Siropul: Fierbi aproximativ 5 minute apa cu indulcitorul, dai deoparte, pui romul si amesteci. Lasi la racit, apoi insiropezi blaturile.
Siropul: Fierbi aproximativ 5 minute apa cu indulcitorul, dai deoparte, pui romul si amesteci. Lasi la racit, apoi insiropezi blaturile.
Crema: Pui intr-un vas pe baie de abur frisca lichida si ciocolata, amesteci din cand in cand, verificand daca s-a topit. Cand e gata, dai deoparte, o dai la frigider 30 de minute, apoi o bati cu mixerul pana devine cremoasa. Adaugi cafeaua solubila dizolvata in putina apa fierbinte, adica faci un ness mai tare, pe care il pui peste crema si omogenizezi.
Crema: Pui intr-un vas pe baie de abur frisca lichida si ciocolata, amesteci din cand in cand, verificand daca s-a topit. Cand e gata, dai deoparte, o dai la frigider 30 de minute, apoi o bati cu mixerul pana devine cremoasa. Adaugi cafeaua solubila dizolvata in putina apa fierbinte, adica faci un ness mai tare, pe care il pui peste crema si omogenizezi.
Montare si decor: peste blatul de cacao adaugi crema de ciocolata cu cafea, nivelezi frumos si adaugi blatul alb.
Montare si decor: peste blatul de cacao adaugi crema de ciocolata cu cafea, nivelezi frumos si adaugi blatul alb.
Portionezi prajitura dupa plac.
Portionezi prajitura dupa plac.
Bati cu mixerul frisca lichida mai moale, adaugi mascarponele si amesteci pana capata consistenta. Ornezi fiecare prajitura si decorezi cu fistic. Dai la rece pana la servire. Pofta buna!
Bati cu mixerul frisca lichida mai moale, adaugi mascarponele si amesteci pana capata consistenta. Ornezi fiecare prajitura si decorezi cu fistic. Dai la rece pana la servire. Pofta buna!
Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!