338 retete postate
338 retete postate
Pregatire
5 minute
Preparare
45 minute
Favorita de
7 bucatari
Dificultate
Usoara
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustarePregatire
5 minute
Preparare
45 minute
Favorita de
7 bucatari
Dificultate
Usoara
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustareIntrodu bolul pentru prepararea inghetatei, la congelator, cu 24 ore inainte de a prepara inghetata.
Introdu bolul pentru prepararea inghetatei, la congelator, cu 24 ore inainte de a prepara inghetata.
Despica pastaia de vanilie si indeparteaza-i semintele. Pune si semintele si pastaia intr-o craticioara. Adauga laptele si adu-le la punctul de fierbere. Indeparteaza de pe foc imediat, acopera si lasa la infuzat timp de 30 de minute.
Despica pastaia de vanilie si indeparteaza-i semintele. Pune si semintele si pastaia intr-o craticioara. Adauga laptele si adu-le la punctul de fierbere. Indeparteaza de pe foc imediat, acopera si lasa la infuzat timp de 30 de minute.
Bate galbenusurile de ou si zaharul in bolul mixerului cu telul cu fire ce este setat pe viteza 6, pana cand capata o nuanta deschisa si incep sa se intareasca. Adu laptele infuzat din nou la punctul de fierbere, apoi toarna-l peste galbenusurile de ou si bate-le cu telul setat pe viteza 4.
Bate galbenusurile de ou si zaharul in bolul mixerului cu telul cu fire ce este setat pe viteza 6, pana cand capata o nuanta deschisa si incep sa se intareasca. Adu laptele infuzat din nou la punctul de fierbere, apoi toarna-l peste galbenusurile de ou si bate-le cu telul setat pe viteza 4.
Clateste craticioara si toarna crema de vanilie inapoi in craticioara. Amesteca la foc mic, pana cand crema incepe sa se ingroase si se lipeste de spatele unei linguri de lemn. Strecoar-o intr-un bol si acopera suprafata cu folie alimentara ca sa impiedici formarea unei cruste deasupra. Las-o sa se raceasca.
Clateste craticioara si toarna crema de vanilie inapoi in craticioara. Amesteca la foc mic, pana cand crema incepe sa se ingroase si se lipeste de spatele unei linguri de lemn. Strecoar-o intr-un bol si acopera suprafata cu folie alimentara ca sa impiedici formarea unei cruste deasupra. Las-o sa se raceasca.
Cand crema este complet rece, adauga in ea smantana si toarna-le in bolul pentru prepararea inghetatei, dupa ce, in prealabil, acesta a stat la congelator pentru 24 ore. Bate-le cu paleta setata pe viteza 2, pana cand rezulta un amestec aproape tare. Muta amestecul intr-o casoleta sau recipient rezistent la inghet si lasa-l la congelator peste noapte. In ziua urmatoare, muta recipientul in frigider cu 20 de minute inainte sa servesti inghetata, ca sa se inmoaie.
Cand crema este complet rece, adauga in ea smantana si toarna-le in bolul pentru prepararea inghetatei, dupa ce, in prealabil, acesta a stat la congelator pentru 24 ore. Bate-le cu paleta setata pe viteza 2, pana cand rezulta un amestec aproape tare. Muta amestecul intr-o casoleta sau recipient rezistent la inghet si lasa-l la congelator peste noapte. In ziua urmatoare, muta recipientul in frigider cu 20 de minute inainte sa servesti inghetata, ca sa se inmoaie.
Variatii:
Inghetata de caramel
Dubleaza cantitatea de zahar si prepara un caramel cu 75 ml apa. Infuzeaza laptele cu vanilia, dar lasa pastaia intreaga. Toarna-l in caramel, dar fii atent: amestecul se va umfla si se va solidifica. Incalzeste incet pana cand caramelul este din nou moale, apoi continua sa prepari reteta asa cum este descris mai sus.
Inghetata de ciocolata alba
Prepara crema asa cum este descrisa mai sus, dar foloseste 6 galbenusuri de ou, in loc de 4. Apoi toarna crema peste 125 gr de ciocolata alba rasa si amesteca pana cand se inmoaie. Strecoar-o, apoi las-o sa se raceasca si continua sa prepari reteta asa cum este descris mai sus.
Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!
Introdu bolul pentru prepararea inghetatei, la congelator, cu 24 ore inainte de a prepara inghetata.
Introdu bolul pentru prepararea inghetatei, la congelator, cu 24 ore inainte de a prepara inghetata.
Despica pastaia de vanilie si indeparteaza-i semintele. Pune si semintele si pastaia intr-o craticioara. Adauga laptele si adu-le la punctul de fierbere. Indeparteaza de pe foc imediat, acopera si lasa la infuzat timp de 30 de minute.
Despica pastaia de vanilie si indeparteaza-i semintele. Pune si semintele si pastaia intr-o craticioara. Adauga laptele si adu-le la punctul de fierbere. Indeparteaza de pe foc imediat, acopera si lasa la infuzat timp de 30 de minute.
Bate galbenusurile de ou si zaharul in bolul mixerului cu telul cu fire ce este setat pe viteza 6, pana cand capata o nuanta deschisa si incep sa se intareasca. Adu laptele infuzat din nou la punctul de fierbere, apoi toarna-l peste galbenusurile de ou si bate-le cu telul setat pe viteza 4.
Bate galbenusurile de ou si zaharul in bolul mixerului cu telul cu fire ce este setat pe viteza 6, pana cand capata o nuanta deschisa si incep sa se intareasca. Adu laptele infuzat din nou la punctul de fierbere, apoi toarna-l peste galbenusurile de ou si bate-le cu telul setat pe viteza 4.
Clateste craticioara si toarna crema de vanilie inapoi in craticioara. Amesteca la foc mic, pana cand crema incepe sa se ingroase si se lipeste de spatele unei linguri de lemn. Strecoar-o intr-un bol si acopera suprafata cu folie alimentara ca sa impiedici formarea unei cruste deasupra. Las-o sa se raceasca.
Clateste craticioara si toarna crema de vanilie inapoi in craticioara. Amesteca la foc mic, pana cand crema incepe sa se ingroase si se lipeste de spatele unei linguri de lemn. Strecoar-o intr-un bol si acopera suprafata cu folie alimentara ca sa impiedici formarea unei cruste deasupra. Las-o sa se raceasca.
Cand crema este complet rece, adauga in ea smantana si toarna-le in bolul pentru prepararea inghetatei, dupa ce, in prealabil, acesta a stat la congelator pentru 24 ore. Bate-le cu paleta setata pe viteza 2, pana cand rezulta un amestec aproape tare. Muta amestecul intr-o casoleta sau recipient rezistent la inghet si lasa-l la congelator peste noapte. In ziua urmatoare, muta recipientul in frigider cu 20 de minute inainte sa servesti inghetata, ca sa se inmoaie.
Cand crema este complet rece, adauga in ea smantana si toarna-le in bolul pentru prepararea inghetatei, dupa ce, in prealabil, acesta a stat la congelator pentru 24 ore. Bate-le cu paleta setata pe viteza 2, pana cand rezulta un amestec aproape tare. Muta amestecul intr-o casoleta sau recipient rezistent la inghet si lasa-l la congelator peste noapte. In ziua urmatoare, muta recipientul in frigider cu 20 de minute inainte sa servesti inghetata, ca sa se inmoaie.
Variatii:
Inghetata de caramel
Dubleaza cantitatea de zahar si prepara un caramel cu 75 ml apa. Infuzeaza laptele cu vanilia, dar lasa pastaia intreaga. Toarna-l in caramel, dar fii atent: amestecul se va umfla si se va solidifica. Incalzeste incet pana cand caramelul este din nou moale, apoi continua sa prepari reteta asa cum este descris mai sus.
Inghetata de ciocolata alba
Prepara crema asa cum este descrisa mai sus, dar foloseste 6 galbenusuri de ou, in loc de 4. Apoi toarna crema peste 125 gr de ciocolata alba rasa si amesteca pana cand se inmoaie. Strecoar-o, apoi las-o sa se raceasca si continua sa prepari reteta asa cum este descris mai sus.
Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!