Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Inghetata de vanilie - By KitchenAid

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

KitchenAid

338 retete postate

gatesc.co
Chef
Inghetata de vanilie - By KitchenAid
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Inghetata de vanilie - By KitchenAid

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

KitchenAid

338 retete postate

gatesc.co
Chef
Categorii:  Deserturi

Pregatire

5 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

7 bucatari

Dificultate

Usoara

Aceasta este o reteta de baza care iti va fi de folos, intrucat poti sa o folosesti in prepararea oricarei arome de inghetata doresti. Am dat cateva sugestii in nota.

Inghetata de vanilie - By KitchenAid

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare
Categorii:  Deserturi

Pregatire

5 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

7 bucatari

Dificultate

Usoara

Categorii:  Deserturi
KitchenAid
Chef
gatesc.co

Prezentare

Aceasta este o reteta de baza care iti va fi de folos, intrucat poti sa o folosesti in prepararea oricarei arome de inghetata doresti. Am dat cateva sugestii in nota.
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 1 buc pastaie de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 4 buc galbenus de ou
  • 300 ml smantana dulce
  • 100 gr zahar
  • 1pastaie de vanilie
    1 buc
  • 2lapte
    300 ml
  • 3galbenus de ou
    4 buc
  • 4smantana dulce
    300 ml
  • 5zahar
    100 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Introdu bolul pentru prepararea inghetatei, la congelator, cu 24 ore inainte de a prepara inghetata.

    Introdu bolul pentru prepararea inghetatei, la congelator, cu 24 ore inainte de a prepara inghetata.

  • Pasul 2
    terminat

    Despica pastaia de vanilie si indeparteaza-i semintele. Pune si semintele si pastaia intr-o craticioara. Adauga laptele si adu-le la punctul de fierbere. Indeparteaza de pe foc imediat, acopera si lasa la infuzat timp de 30 de minute.

    Despica pastaia de vanilie si indeparteaza-i semintele. Pune si semintele si pastaia intr-o craticioara. Adauga laptele si adu-le la punctul de fierbere. Indeparteaza de pe foc imediat, acopera si lasa la infuzat timp de 30 de minute.

  • Pasul 3
    terminat

    Bate galbenusurile de ou si zaharul in bolul mixerului cu telul cu fire ce este setat pe viteza 6, pana cand capata o nuanta deschisa si incep sa se intareasca. Adu laptele infuzat din nou la punctul de fierbere, apoi toarna-l peste galbenusurile de ou si bate-le cu telul setat pe viteza 4.

    Bate galbenusurile de ou si zaharul in bolul mixerului cu telul cu fire ce este setat pe viteza 6, pana cand capata o nuanta deschisa si incep sa se intareasca. Adu laptele infuzat din nou la punctul de fierbere, apoi toarna-l peste galbenusurile de ou si bate-le cu telul setat pe viteza 4.

  • Pasul 4
    terminat

    Clateste craticioara si toarna crema de vanilie inapoi in craticioara. Amesteca la foc mic, pana cand crema incepe sa se ingroase si se lipeste de spatele unei linguri de lemn. Strecoar-o intr-un bol si acopera suprafata cu folie alimentara ca sa impiedici formarea unei cruste deasupra. Las-o sa se raceasca.

    Clateste craticioara si toarna crema de vanilie inapoi in craticioara. Amesteca la foc mic, pana cand crema incepe sa se ingroase si se lipeste de spatele unei linguri de lemn. Strecoar-o intr-un bol si acopera suprafata cu folie alimentara ca sa impiedici formarea unei cruste deasupra. Las-o sa se raceasca.

  • Pasul 5
    terminat

    Cand crema este complet rece, adauga in ea smantana si toarna-le in bolul pentru prepararea inghetatei, dupa ce, in prealabil, acesta a stat la congelator pentru 24 ore. Bate-le cu paleta setata pe viteza 2, pana cand rezulta un amestec aproape tare. Muta amestecul intr-o casoleta sau recipient rezistent la inghet si lasa-l la congelator peste noapte. In ziua urmatoare, muta recipientul in frigider cu 20 de minute inainte sa servesti inghetata, ca sa se inmoaie.

    Cand crema este complet rece, adauga in ea smantana si toarna-le in bolul pentru prepararea inghetatei, dupa ce, in prealabil, acesta a stat la congelator pentru 24 ore. Bate-le cu paleta setata pe viteza 2, pana cand rezulta un amestec aproape tare. Muta amestecul intr-o casoleta sau recipient rezistent la inghet si lasa-l la congelator peste noapte. In ziua urmatoare, muta recipientul in frigider cu 20 de minute inainte sa servesti inghetata, ca sa se inmoaie.

Nota

Variatii:
Inghetata de caramel
Dubleaza cantitatea de zahar si prepara un caramel cu 75 ml apa. Infuzeaza laptele cu vanilia, dar lasa pastaia intreaga. Toarna-l in caramel, dar fii atent: amestecul se va umfla si se va solidifica. Incalzeste incet pana cand caramelul este din nou moale, apoi continua sa prepari reteta asa cum este descris mai sus.
Inghetata de ciocolata alba
Prepara crema asa cum este descrisa mai sus, dar foloseste 6 galbenusuri de ou, in loc de 4. Apoi toarna crema peste 125 gr de ciocolata alba rasa si amesteca pana cand se inmoaie. Strecoar-o, apoi las-o sa se raceasca si continua sa prepari reteta asa cum este descris mai sus.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Introdu bolul pentru prepararea inghetatei, la congelator, cu 24 ore inainte de a prepara inghetata.

    Introdu bolul pentru prepararea inghetatei, la congelator, cu 24 ore inainte de a prepara inghetata.

  • Pasul 2
    terminat

    Despica pastaia de vanilie si indeparteaza-i semintele. Pune si semintele si pastaia intr-o craticioara. Adauga laptele si adu-le la punctul de fierbere. Indeparteaza de pe foc imediat, acopera si lasa la infuzat timp de 30 de minute.

    Despica pastaia de vanilie si indeparteaza-i semintele. Pune si semintele si pastaia intr-o craticioara. Adauga laptele si adu-le la punctul de fierbere. Indeparteaza de pe foc imediat, acopera si lasa la infuzat timp de 30 de minute.

  • Pasul 3
    terminat

    Bate galbenusurile de ou si zaharul in bolul mixerului cu telul cu fire ce este setat pe viteza 6, pana cand capata o nuanta deschisa si incep sa se intareasca. Adu laptele infuzat din nou la punctul de fierbere, apoi toarna-l peste galbenusurile de ou si bate-le cu telul setat pe viteza 4.

    Bate galbenusurile de ou si zaharul in bolul mixerului cu telul cu fire ce este setat pe viteza 6, pana cand capata o nuanta deschisa si incep sa se intareasca. Adu laptele infuzat din nou la punctul de fierbere, apoi toarna-l peste galbenusurile de ou si bate-le cu telul setat pe viteza 4.

  • Pasul 4
    terminat

    Clateste craticioara si toarna crema de vanilie inapoi in craticioara. Amesteca la foc mic, pana cand crema incepe sa se ingroase si se lipeste de spatele unei linguri de lemn. Strecoar-o intr-un bol si acopera suprafata cu folie alimentara ca sa impiedici formarea unei cruste deasupra. Las-o sa se raceasca.

    Clateste craticioara si toarna crema de vanilie inapoi in craticioara. Amesteca la foc mic, pana cand crema incepe sa se ingroase si se lipeste de spatele unei linguri de lemn. Strecoar-o intr-un bol si acopera suprafata cu folie alimentara ca sa impiedici formarea unei cruste deasupra. Las-o sa se raceasca.

  • Pasul 5
    terminat

    Cand crema este complet rece, adauga in ea smantana si toarna-le in bolul pentru prepararea inghetatei, dupa ce, in prealabil, acesta a stat la congelator pentru 24 ore. Bate-le cu paleta setata pe viteza 2, pana cand rezulta un amestec aproape tare. Muta amestecul intr-o casoleta sau recipient rezistent la inghet si lasa-l la congelator peste noapte. In ziua urmatoare, muta recipientul in frigider cu 20 de minute inainte sa servesti inghetata, ca sa se inmoaie.

    Cand crema este complet rece, adauga in ea smantana si toarna-le in bolul pentru prepararea inghetatei, dupa ce, in prealabil, acesta a stat la congelator pentru 24 ore. Bate-le cu paleta setata pe viteza 2, pana cand rezulta un amestec aproape tare. Muta amestecul intr-o casoleta sau recipient rezistent la inghet si lasa-l la congelator peste noapte. In ziua urmatoare, muta recipientul in frigider cu 20 de minute inainte sa servesti inghetata, ca sa se inmoaie.

Nota

Variatii:
Inghetata de caramel
Dubleaza cantitatea de zahar si prepara un caramel cu 75 ml apa. Infuzeaza laptele cu vanilia, dar lasa pastaia intreaga. Toarna-l in caramel, dar fii atent: amestecul se va umfla si se va solidifica. Incalzeste incet pana cand caramelul este din nou moale, apoi continua sa prepari reteta asa cum este descris mai sus.
Inghetata de ciocolata alba
Prepara crema asa cum este descrisa mai sus, dar foloseste 6 galbenusuri de ou, in loc de 4. Apoi toarna crema peste 125 gr de ciocolata alba rasa si amesteca pana cand se inmoaie. Strecoar-o, apoi las-o sa se raceasca si continua sa prepari reteta asa cum este descris mai sus.

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Bol preparare inghetata, 1,9L - KitchenAid
640 leiÎn stoc
Mixer cu bol 4.8L, Artisan, Model 125, Empire Red - KitchenAid
2552 leiÎn stoc
Mixer cu bol 4.8L, Artisan, Model 125, Onyx Black - KitchenAid
3190 leiÎn stoc
Mixer cu bol 4.8L, Artisan, Model 175, Majestic Yellow - KitchenAid
3490 leiÎn stoc
Mixer cu bol 4.8L, Artisan, Model 175, White - KitchenAid
3490 leiÎn stoc
Mixer cu bol 4.8L, Artisan, Model 175, Pistachio - KitchenAid
3490 leiÎn stoc
Separator galbenus, plastic - Kitchen Craft
24 leiÎn stoc
Separator oua - Kitchen Craft
48 leiÎn stoc
Bol servire inghetata, portelan, 8,5cm, "TUTTI FRUTTI" - Nuova R2S
42 leiÎn stoc
Spatula pentru inghetata, inox - OXO
58 leiÎn stoc
Lingura pentru inghetata, inox, 21,2cm, "ZWILLING Pro" - Zwilling
115 leiÎn stoc
Cupa pentru inghetata, sticla, 260ml, "Riviera" - Borgonovo
13 leiÎn stoc
Cupa pentru inghetata, sticla, 230ml, "Vicenza" - Borgonovo
14 leiÎn stoc
Cupa pentru inghetata, sticla, 190ml, "Mughetto" - Borgonovo
14 leiÎn stoc
Lingura pentru inghetata, zinc, 18 cm - Zokura
24 leiÎn stoc
Cupa inghetata, inox, Empire Red - KitchenAid
79 leiÎn stoc
Cupa inghetata, inox, 26,5 cm - OXO
78 leiÎn stoc

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Cristinutsa
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 20, 12:55
Tare bine arata!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.