Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Placinta cu aluat de casa, carne si ciuperci

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Ancutsa

973 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Placinta cu aluat de casa, carne si ciuperci
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Placinta cu aluat de casa, carne si ciuperci

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Ancutsa

973 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

2 ore

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Ridicata

Placinta mea preferata este cea cu carne, ciuperci si aluat facut in casa, cu unt, cu straturi multe, ca la foietaj.

Placinta cu aluat de casa, carne si ciuperci

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

2 ore

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Ridicata

Ancutsa
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Placinta mea preferata este cea cu carne, ciuperci si aluat facut in casa, cu unt, cu straturi multe, ca la foietaj.
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 1 kg faina
  • 200 gr unt
  • 3 linguri iaurt
  • 10 gr praf de copt
  • 4 buc oua
  • 600 gr carne tocata de porc
  • 1 buc ceapa
  • 1 buc morcovi
  • dupa gust ciuperci Champignon
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • dupa gust boia dulce
  • 100 gr cascaval
  • dupa gust salata verde
  • 3 linguri ulei
  • 1faina
    1 kg
  • 2unt
    200 gr
  • 3iaurt
    3 linguri
  • 4praf de copt
    10 gr
  • 5oua
    4 buc
  • 6carne tocata de porc
    600 gr
  • 7ceapa
    1 buc
  • 8morcovi
    1 buc
  • 9ciuperci Champignon
    dupa gust
  • 10sare
    dupa gust
  • 11piper
    dupa gust
  • 12boia dulce
    dupa gust
  • 13cascaval
    100 gr
  • 14salata verde
    dupa gust
  • 15ulei
    3 linguri

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Mai intai pregatim aluatul: Se amesteca 100 gr unt cu doua oua, iaurtul, o lingurita de sare, praful de copt si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.

    Mai intai pregatim aluatul: Se amesteca 100 gr unt cu doua oua, iaurtul, o lingurita de sare, praful de copt si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.

  • Pasul 2
    terminat

    Se presara faina pe masa de lucru, se intinde aluatul, apoi se pun cu mana bucatele mici de unt, din loc in loc. Se impatureste foaia si se lasa o jumatate de ora la rece.

    Se presara faina pe masa de lucru, se intinde aluatul, apoi se pun cu mana bucatele mici de unt, din loc in loc. Se impatureste foaia si se lasa o jumatate de ora la rece.

  • Pasul 3
    terminat

    Dupa 30 de minute, repetam procedeul. Astfel, foaia va fi intinsa, acoperita din loc in loc cu unt si impaturita, in total de 3 ori. La a treia rulare a aluatului, cat timp sta la frigider, putem sa pregatim carnea.

    Dupa 30 de minute, repetam procedeul. Astfel, foaia va fi intinsa, acoperita din loc in loc cu unt si impaturita, in total de 3 ori. La a treia rulare a aluatului, cat timp sta la frigider, putem sa pregatim carnea.

  • Pasul 4
    terminat

    Cum pregatim umplutura de carne: Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga carnea si se prajesc bine impreuna. Dam de pe foc, adaugam sare, boia dulce si piper dupa gust, un morcov ras si un ou batut si se amesteca bine.

    Cum pregatim umplutura de carne: Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga carnea si se prajesc bine impreuna. Dam de pe foc, adaugam sare, boia dulce si piper dupa gust, un morcov ras si un ou batut si se amesteca bine.

  • Pasul 5
    terminat

    Pregatirea placintei: Se presara faina pe masa de lucru, aluatul se imparte in 2 bucati si se intinde fiecare cu sucitorul. Se asaza cu grija primul aluat in tava, pe foaie de copt, se indeparteaza cu grija surplusul de coca de pe margini.

    Pregatirea placintei: Se presara faina pe masa de lucru, aluatul se imparte in 2 bucati si se intinde fiecare cu sucitorul. Se asaza cu grija primul aluat in tava, pe foaie de copt, se indeparteaza cu grija surplusul de coca de pe margini.

  • Pasul 6
    terminat

    Se adauga carnea si se intinde bine cu o lingura. Se presara ciuperci dupa gust, apoi se intinde si cea de-a doua foaie de aluat si se inveleste cu ea placinta.

    Se adauga carnea si se intinde bine cu o lingura. Se presara ciuperci dupa gust, apoi se intinde si cea de-a doua foaie de aluat si se inveleste cu ea placinta.

  • Pasul 7
    terminat

    Din surplusul de coca se modeleaza forme pe care le putem lipi pe placinta.

    Din surplusul de coca se modeleaza forme pe care le putem lipi pe placinta.

  • Pasul 8
    terminat

    La urma, se unge cu ou si se presara cascavalul ras. Se da la cuptor la foc potrivit si se lasa cam 25-30 de minute pana devine aurie. Pentru decor, am folosit salata verde.

    La urma, se unge cu ou si se presara cascavalul ras. Se da la cuptor la foc potrivit si se lasa cam 25-30 de minute pana devine aurie. Pentru decor, am folosit salata verde.

Nota

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/placinta-cu-carne-si-ciuperci-si-aluat.html

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Mai intai pregatim aluatul: Se amesteca 100 gr unt cu doua oua, iaurtul, o lingurita de sare, praful de copt si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.

    Mai intai pregatim aluatul: Se amesteca 100 gr unt cu doua oua, iaurtul, o lingurita de sare, praful de copt si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.

  • Pasul 2
    terminat

    Se presara faina pe masa de lucru, se intinde aluatul, apoi se pun cu mana bucatele mici de unt, din loc in loc. Se impatureste foaia si se lasa o jumatate de ora la rece.

    Se presara faina pe masa de lucru, se intinde aluatul, apoi se pun cu mana bucatele mici de unt, din loc in loc. Se impatureste foaia si se lasa o jumatate de ora la rece.

  • Pasul 3
    terminat

    Dupa 30 de minute, repetam procedeul. Astfel, foaia va fi intinsa, acoperita din loc in loc cu unt si impaturita, in total de 3 ori. La a treia rulare a aluatului, cat timp sta la frigider, putem sa pregatim carnea.

    Dupa 30 de minute, repetam procedeul. Astfel, foaia va fi intinsa, acoperita din loc in loc cu unt si impaturita, in total de 3 ori. La a treia rulare a aluatului, cat timp sta la frigider, putem sa pregatim carnea.

  • Pasul 4
    terminat

    Cum pregatim umplutura de carne: Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga carnea si se prajesc bine impreuna. Dam de pe foc, adaugam sare, boia dulce si piper dupa gust, un morcov ras si un ou batut si se amesteca bine.

    Cum pregatim umplutura de carne: Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga carnea si se prajesc bine impreuna. Dam de pe foc, adaugam sare, boia dulce si piper dupa gust, un morcov ras si un ou batut si se amesteca bine.

  • Pasul 5
    terminat

    Pregatirea placintei: Se presara faina pe masa de lucru, aluatul se imparte in 2 bucati si se intinde fiecare cu sucitorul. Se asaza cu grija primul aluat in tava, pe foaie de copt, se indeparteaza cu grija surplusul de coca de pe margini.

    Pregatirea placintei: Se presara faina pe masa de lucru, aluatul se imparte in 2 bucati si se intinde fiecare cu sucitorul. Se asaza cu grija primul aluat in tava, pe foaie de copt, se indeparteaza cu grija surplusul de coca de pe margini.

  • Pasul 6
    terminat

    Se adauga carnea si se intinde bine cu o lingura. Se presara ciuperci dupa gust, apoi se intinde si cea de-a doua foaie de aluat si se inveleste cu ea placinta.

    Se adauga carnea si se intinde bine cu o lingura. Se presara ciuperci dupa gust, apoi se intinde si cea de-a doua foaie de aluat si se inveleste cu ea placinta.

  • Pasul 7
    terminat

    Din surplusul de coca se modeleaza forme pe care le putem lipi pe placinta.

    Din surplusul de coca se modeleaza forme pe care le putem lipi pe placinta.

  • Pasul 8
    terminat

    La urma, se unge cu ou si se presara cascavalul ras. Se da la cuptor la foc potrivit si se lasa cam 25-30 de minute pana devine aurie. Pentru decor, am folosit salata verde.

    La urma, se unge cu ou si se presara cascavalul ras. Se da la cuptor la foc potrivit si se lasa cam 25-30 de minute pana devine aurie. Pentru decor, am folosit salata verde.

Nota

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/placinta-cu-carne-si-ciuperci-si-aluat.html

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Cristinutsa
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 19, 09:45
Foarte mult imi place!
si ce frumos a iesit aluatul!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.