973 retete postate
973 retete postate
Pregatire
2 ore
Preparare
30 minute
Favorita de
0 bucatari
Dificultate
Ridicata
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustarePregatire
2 ore
Preparare
30 minute
Favorita de
0 bucatari
Dificultate
Ridicata
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustareMai intai pregatim aluatul: Se amesteca 100 gr unt cu doua oua, iaurtul, o lingurita de sare, praful de copt si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.
Mai intai pregatim aluatul: Se amesteca 100 gr unt cu doua oua, iaurtul, o lingurita de sare, praful de copt si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.
Se presara faina pe masa de lucru, se intinde aluatul, apoi se pun cu mana bucatele mici de unt, din loc in loc. Se impatureste foaia si se lasa o jumatate de ora la rece.
Se presara faina pe masa de lucru, se intinde aluatul, apoi se pun cu mana bucatele mici de unt, din loc in loc. Se impatureste foaia si se lasa o jumatate de ora la rece.
Dupa 30 de minute, repetam procedeul. Astfel, foaia va fi intinsa, acoperita din loc in loc cu unt si impaturita, in total de 3 ori. La a treia rulare a aluatului, cat timp sta la frigider, putem sa pregatim carnea.
Dupa 30 de minute, repetam procedeul. Astfel, foaia va fi intinsa, acoperita din loc in loc cu unt si impaturita, in total de 3 ori. La a treia rulare a aluatului, cat timp sta la frigider, putem sa pregatim carnea.
Cum pregatim umplutura de carne: Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga carnea si se prajesc bine impreuna. Dam de pe foc, adaugam sare, boia dulce si piper dupa gust, un morcov ras si un ou batut si se amesteca bine.
Cum pregatim umplutura de carne: Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga carnea si se prajesc bine impreuna. Dam de pe foc, adaugam sare, boia dulce si piper dupa gust, un morcov ras si un ou batut si se amesteca bine.
Pregatirea placintei: Se presara faina pe masa de lucru, aluatul se imparte in 2 bucati si se intinde fiecare cu sucitorul. Se asaza cu grija primul aluat in tava, pe foaie de copt, se indeparteaza cu grija surplusul de coca de pe margini.
Pregatirea placintei: Se presara faina pe masa de lucru, aluatul se imparte in 2 bucati si se intinde fiecare cu sucitorul. Se asaza cu grija primul aluat in tava, pe foaie de copt, se indeparteaza cu grija surplusul de coca de pe margini.
Se adauga carnea si se intinde bine cu o lingura. Se presara ciuperci dupa gust, apoi se intinde si cea de-a doua foaie de aluat si se inveleste cu ea placinta.
Se adauga carnea si se intinde bine cu o lingura. Se presara ciuperci dupa gust, apoi se intinde si cea de-a doua foaie de aluat si se inveleste cu ea placinta.
Din surplusul de coca se modeleaza forme pe care le putem lipi pe placinta.
Din surplusul de coca se modeleaza forme pe care le putem lipi pe placinta.
La urma, se unge cu ou si se presara cascavalul ras. Se da la cuptor la foc potrivit si se lasa cam 25-30 de minute pana devine aurie. Pentru decor, am folosit salata verde.
La urma, se unge cu ou si se presara cascavalul ras. Se da la cuptor la foc potrivit si se lasa cam 25-30 de minute pana devine aurie. Pentru decor, am folosit salata verde.
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/placinta-cu-carne-si-ciuperci-si-aluat.html
Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!
Mai intai pregatim aluatul: Se amesteca 100 gr unt cu doua oua, iaurtul, o lingurita de sare, praful de copt si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.
Mai intai pregatim aluatul: Se amesteca 100 gr unt cu doua oua, iaurtul, o lingurita de sare, praful de copt si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.
Se presara faina pe masa de lucru, se intinde aluatul, apoi se pun cu mana bucatele mici de unt, din loc in loc. Se impatureste foaia si se lasa o jumatate de ora la rece.
Se presara faina pe masa de lucru, se intinde aluatul, apoi se pun cu mana bucatele mici de unt, din loc in loc. Se impatureste foaia si se lasa o jumatate de ora la rece.
Dupa 30 de minute, repetam procedeul. Astfel, foaia va fi intinsa, acoperita din loc in loc cu unt si impaturita, in total de 3 ori. La a treia rulare a aluatului, cat timp sta la frigider, putem sa pregatim carnea.
Dupa 30 de minute, repetam procedeul. Astfel, foaia va fi intinsa, acoperita din loc in loc cu unt si impaturita, in total de 3 ori. La a treia rulare a aluatului, cat timp sta la frigider, putem sa pregatim carnea.
Cum pregatim umplutura de carne: Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga carnea si se prajesc bine impreuna. Dam de pe foc, adaugam sare, boia dulce si piper dupa gust, un morcov ras si un ou batut si se amesteca bine.
Cum pregatim umplutura de carne: Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga carnea si se prajesc bine impreuna. Dam de pe foc, adaugam sare, boia dulce si piper dupa gust, un morcov ras si un ou batut si se amesteca bine.
Pregatirea placintei: Se presara faina pe masa de lucru, aluatul se imparte in 2 bucati si se intinde fiecare cu sucitorul. Se asaza cu grija primul aluat in tava, pe foaie de copt, se indeparteaza cu grija surplusul de coca de pe margini.
Pregatirea placintei: Se presara faina pe masa de lucru, aluatul se imparte in 2 bucati si se intinde fiecare cu sucitorul. Se asaza cu grija primul aluat in tava, pe foaie de copt, se indeparteaza cu grija surplusul de coca de pe margini.
Se adauga carnea si se intinde bine cu o lingura. Se presara ciuperci dupa gust, apoi se intinde si cea de-a doua foaie de aluat si se inveleste cu ea placinta.
Se adauga carnea si se intinde bine cu o lingura. Se presara ciuperci dupa gust, apoi se intinde si cea de-a doua foaie de aluat si se inveleste cu ea placinta.
Din surplusul de coca se modeleaza forme pe care le putem lipi pe placinta.
Din surplusul de coca se modeleaza forme pe care le putem lipi pe placinta.
La urma, se unge cu ou si se presara cascavalul ras. Se da la cuptor la foc potrivit si se lasa cam 25-30 de minute pana devine aurie. Pentru decor, am folosit salata verde.
La urma, se unge cu ou si se presara cascavalul ras. Se da la cuptor la foc potrivit si se lasa cam 25-30 de minute pana devine aurie. Pentru decor, am folosit salata verde.
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/placinta-cu-carne-si-ciuperci-si-aluat.html
Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!