960 retete postate
960 retete postate
Pregatire
10 minute
Preparare
30 minute
Favorita de
3 bucatari
Dificultate
Ridicata
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustarePregatire
10 minute
Preparare
30 minute
Favorita de
3 bucatari
Dificultate
Ridicata
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustareSe spala fructele (4 portocale, 4 mandarine, 2 lamai) si se usuca pe servete de bucatarie. Se curata portocalale si mandarinele de coaja. Se taie marunt cojile. Lamaile se dau pe razatoare. Lamaile parfumate vor contribui si ele cu aroma lor la aceasta dulceata.
Se spala fructele (4 portocale, 4 mandarine, 2 lamai) si se usuca pe servete de bucatarie. Se curata portocalale si mandarinele de coaja. Se taie marunt cojile. Lamaile se dau pe razatoare. Lamaile parfumate vor contribui si ele cu aroma lor la aceasta dulceata.
Se pune pe foc o craticioara cu 250 ml apa, iar cand fierbe, se opreste focul. Se toarna cojile de citrice si se oparesc cateva minute. Se scot pe o tava si se lasa la racit.
Se pune pe foc o craticioara cu 250 ml apa, iar cand fierbe, se opreste focul. Se toarna cojile de citrice si se oparesc cateva minute. Se scot pe o tava si se lasa la racit.
Intre timp, intr-o alta cratita se pun la fiert zaharul cu 400 ml apa si se lasa sa fiarba pana se leaga. Cand siropul este aproape legat, se pun cojile de citrice si se mai lasa sa fiarba cam 10 minute sau mai multicel daca o vreti mai legata.
Intre timp, intr-o alta cratita se pun la fiert zaharul cu 400 ml apa si se lasa sa fiarba pana se leaga. Cand siropul este aproape legat, se pun cojile de citrice si se mai lasa sa fiarba cam 10 minute sau mai multicel daca o vreti mai legata.
Se lasa dulceata la racit, apoi se toarna in borcan, se pun capacele si se depoziteaza la loc racoros.
Se lasa dulceata la racit, apoi se toarna in borcan, se pun capacele si se depoziteaza la loc racoros.
Nota! Poate vi se pare putin zahar, insa daca veti cantari cojile de citrice, veti vedea ca sunt usoare, eu am avut cam 250 g, iar dulceata a iesit suficient de dulce. Adaptati zaharul la cantitatea dumneavoastra de fructe, dar si dupa preferinte. Pofta Buna! Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/12/dulceata-de-citrice.html
Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!
Se spala fructele (4 portocale, 4 mandarine, 2 lamai) si se usuca pe servete de bucatarie. Se curata portocalale si mandarinele de coaja. Se taie marunt cojile. Lamaile se dau pe razatoare. Lamaile parfumate vor contribui si ele cu aroma lor la aceasta dulceata.
Se spala fructele (4 portocale, 4 mandarine, 2 lamai) si se usuca pe servete de bucatarie. Se curata portocalale si mandarinele de coaja. Se taie marunt cojile. Lamaile se dau pe razatoare. Lamaile parfumate vor contribui si ele cu aroma lor la aceasta dulceata.
Se pune pe foc o craticioara cu 250 ml apa, iar cand fierbe, se opreste focul. Se toarna cojile de citrice si se oparesc cateva minute. Se scot pe o tava si se lasa la racit.
Se pune pe foc o craticioara cu 250 ml apa, iar cand fierbe, se opreste focul. Se toarna cojile de citrice si se oparesc cateva minute. Se scot pe o tava si se lasa la racit.
Intre timp, intr-o alta cratita se pun la fiert zaharul cu 400 ml apa si se lasa sa fiarba pana se leaga. Cand siropul este aproape legat, se pun cojile de citrice si se mai lasa sa fiarba cam 10 minute sau mai multicel daca o vreti mai legata.
Intre timp, intr-o alta cratita se pun la fiert zaharul cu 400 ml apa si se lasa sa fiarba pana se leaga. Cand siropul este aproape legat, se pun cojile de citrice si se mai lasa sa fiarba cam 10 minute sau mai multicel daca o vreti mai legata.
Se lasa dulceata la racit, apoi se toarna in borcan, se pun capacele si se depoziteaza la loc racoros.
Se lasa dulceata la racit, apoi se toarna in borcan, se pun capacele si se depoziteaza la loc racoros.
Nota! Poate vi se pare putin zahar, insa daca veti cantari cojile de citrice, veti vedea ca sunt usoare, eu am avut cam 250 g, iar dulceata a iesit suficient de dulce. Adaptati zaharul la cantitatea dumneavoastra de fructe, dar si dupa preferinte. Pofta Buna! Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/12/dulceata-de-citrice.html
Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!