Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Dulceata de citrice

(*)(*)(*)(*)(*) (8)
 chef profile img

Ancutsa

960 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Dulceata de citrice
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Dulceata de citrice

(*)(*)(*)(*)(*) (8)
chef profile img

Ancutsa

960 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

10 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

3 bucatari

Dificultate

Ridicata

Am adaptat reteta mamei de dulceata de portocale la resursele si cantitatile pe care le-am avut. Am ales sa folosesc coaja de la mai multe citrice, nu doar de la portocale si sa le toc marunt in loc sa le fac melcisori. Veti vedea mai jos. Mie imi place mult sa o folosesc pentru a aroma deserturi si in siropul de la torturi.

Dulceata de citrice

(*)(*)(*)(*)(*) ( 8 )
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

10 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

3 bucatari

Dificultate

Ridicata

Ancutsa
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Am adaptat reteta mamei de dulceata de portocale la resursele si cantitatile pe care le-am avut. Am ales sa folosesc coaja de la mai multe citrice, nu doar de la portocale si sa le toc marunt in loc sa le fac melcisori. Veti vedea mai jos. Mie imi place mult sa o folosesc pentru a aroma deserturi si in siropul de la torturi.
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 4 buc coaja de portocala
  • 4 buc coaja de citrice
  • 2 buc coaja de lamaie
  • 5 linguri zahar
  • 650 ml apa
  • 1coaja de portocala
    4 buc
  • 2coaja de citrice
    4 buc
  • 3coaja de lamaie
    2 buc
  • 4zahar
    5 linguri
  • 5apa
    650 ml

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Se spala fructele (4 portocale, 4 mandarine, 2 lamai) si se usuca pe servete de bucatarie. Se curata portocalale si mandarinele de coaja. Se taie marunt cojile. Lamaile se dau pe razatoare. Lamaile parfumate vor contribui si ele cu aroma lor la aceasta dulceata.

    Se spala fructele (4 portocale, 4 mandarine, 2 lamai) si se usuca pe servete de bucatarie. Se curata portocalale si mandarinele de coaja. Se taie marunt cojile. Lamaile se dau pe razatoare. Lamaile parfumate vor contribui si ele cu aroma lor la aceasta dulceata.

  • Pasul 2
    terminat

    Se pune pe foc o craticioara cu 250 ml apa, iar cand fierbe, se opreste focul. Se toarna cojile de citrice si se oparesc cateva minute. Se scot pe o tava si se lasa la racit.

    Se pune pe foc o craticioara cu 250 ml apa, iar cand fierbe, se opreste focul. Se toarna cojile de citrice si se oparesc cateva minute. Se scot pe o tava si se lasa la racit.

  • Pasul 3
    terminat

    Intre timp, intr-o alta cratita se pun la fiert zaharul cu 400 ml apa si se lasa sa fiarba pana se leaga. Cand siropul este aproape legat, se pun cojile de citrice si se mai lasa sa fiarba cam 10 minute sau mai multicel daca o vreti mai legata.

    Intre timp, intr-o alta cratita se pun la fiert zaharul cu 400 ml apa si se lasa sa fiarba pana se leaga. Cand siropul este aproape legat, se pun cojile de citrice si se mai lasa sa fiarba cam 10 minute sau mai multicel daca o vreti mai legata.

  • Pasul 4
    terminat

    Se lasa dulceata la racit, apoi se toarna in borcan, se pun capacele si se depoziteaza la loc racoros.

    Se lasa dulceata la racit, apoi se toarna in borcan, se pun capacele si se depoziteaza la loc racoros.

Nota

Nota! Poate vi se pare putin zahar, insa daca veti cantari cojile de citrice, veti vedea ca sunt usoare, eu am avut cam 250 g, iar dulceata a iesit suficient de dulce. Adaptati zaharul la cantitatea dumneavoastra de fructe, dar si dupa preferinte. Pofta Buna! Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/12/dulceata-de-citrice.html

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Se spala fructele (4 portocale, 4 mandarine, 2 lamai) si se usuca pe servete de bucatarie. Se curata portocalale si mandarinele de coaja. Se taie marunt cojile. Lamaile se dau pe razatoare. Lamaile parfumate vor contribui si ele cu aroma lor la aceasta dulceata.

    Se spala fructele (4 portocale, 4 mandarine, 2 lamai) si se usuca pe servete de bucatarie. Se curata portocalale si mandarinele de coaja. Se taie marunt cojile. Lamaile se dau pe razatoare. Lamaile parfumate vor contribui si ele cu aroma lor la aceasta dulceata.

  • Pasul 2
    terminat

    Se pune pe foc o craticioara cu 250 ml apa, iar cand fierbe, se opreste focul. Se toarna cojile de citrice si se oparesc cateva minute. Se scot pe o tava si se lasa la racit.

    Se pune pe foc o craticioara cu 250 ml apa, iar cand fierbe, se opreste focul. Se toarna cojile de citrice si se oparesc cateva minute. Se scot pe o tava si se lasa la racit.

  • Pasul 3
    terminat

    Intre timp, intr-o alta cratita se pun la fiert zaharul cu 400 ml apa si se lasa sa fiarba pana se leaga. Cand siropul este aproape legat, se pun cojile de citrice si se mai lasa sa fiarba cam 10 minute sau mai multicel daca o vreti mai legata.

    Intre timp, intr-o alta cratita se pun la fiert zaharul cu 400 ml apa si se lasa sa fiarba pana se leaga. Cand siropul este aproape legat, se pun cojile de citrice si se mai lasa sa fiarba cam 10 minute sau mai multicel daca o vreti mai legata.

  • Pasul 4
    terminat

    Se lasa dulceata la racit, apoi se toarna in borcan, se pun capacele si se depoziteaza la loc racoros.

    Se lasa dulceata la racit, apoi se toarna in borcan, se pun capacele si se depoziteaza la loc racoros.

Nota

Nota! Poate vi se pare putin zahar, insa daca veti cantari cojile de citrice, veti vedea ca sunt usoare, eu am avut cam 250 g, iar dulceata a iesit suficient de dulce. Adaptati zaharul la cantitatea dumneavoastra de fructe, dar si dupa preferinte. Pofta Buna! Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/12/dulceata-de-citrice.html

Recenzii (8)

4.88
(*)(*)(*)(*)(*)
8 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (7)
(*)(*)(*)(*)( ) (1)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Bianca
Bucatar pasionat
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 20, 03:20
wow!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Lubita
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 19, 09:30
Deliciu
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Dantes
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 19, 02:10
interesanta
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Arta Gustului
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)( )
oct. 19, 02:11
Arata bine!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Cristinutsa
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 19, 10:34
Ce dulceata aromata! Trebuie sa o incerc!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Eufrosina
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 19, 02:13
O dulceata deosebita!
Si mie imi place sa fac dulceata din coji de portocale, e foarte aromata!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Vali
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 19, 02:15
Super!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
PanaCris
Master Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 19, 05:49
De probat!
Minunata si tare aromata! O sa o probez cat de curand! ;) Multumesc pentru reteta! :-*
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.