(*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ 5 (3)
In prima etapa, carnea este frecata pe toate partile cu sare grunjoasa. Saramura uscata ca si cea umeda este benefica in special pentru bucatile de carne slaba, care au tendinta de a se usca/ deshidrata cand sunt procesate termic. Aceasta deshidratare se produce deoarece fibrele musculare se contracta in timpul gatirii si elimina sucurile continute. Datorita proprietatii sarii de a extrage apa, proteinele incep un proces de dizolvare si fibrele musculare se contracta mai putin, pastrandu-si astfel umiditatea naturala in timpul gatitului. Carnea este apoi unsa cu o pasta din mirodenii si miere, asezata pe un pat de legume si gatita la cuptor. Legumele vor capta toate aromele si rezultatul final va fi o friptura suculenata cu o garnitura savuroasa.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!