Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Politica de confidenţialitate şi securitate a datelor

Conform cerinţelor legislaţiei în vigoare privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Gatesc.ro (www.gatesc.ro) are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi.

Modificări ale documentului

Această informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal este actualizată periodic; orice nouă modificare va fi afişată de site-ul nostru web www.gatesc.ro. Data celei mai recente actualizări: octombrie 2018.

Cum ne puteți contacta

Opinia dvs. este importantă pentru noi. Dacă aveți întrebări cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, ne puteți trimite solicitarea dvs. prin email la adresa dpo@gatesc.ro sau prin poștă/curier la adresa Bld. Lacul Tei, nr. 1-3, clădirea ISPE, etaj 5, cod postal 020371, Sector 2, Bucureşti, România, trimiţând corespondența Dvs. în atenția responsabilului cu protecția datelor.

Gatesc.ro folosește măsuri de securitate împotriva pierderii, alterării sau folosirii eronate a informațiilor care se află în controlul gatesc.ro. Gatesc.ro va depune toate eforturile și va lua toate măsurile necesare împotriva pierderii de informații cauzate de „bug”-uri sau erori ale softului cu care este conceput şi găzduit site-ul gatesc.ro.

Gatesc.ro poate conține link-uri către alte site-uri și nu este responsabil de politica de confidențialitate practicată de acestea. Vă recomandăm consultarea în prealabil a termenilor legali şi a celorlalte informații referitoare la colectarea datelor cu caracter personal. Modalitățile expuse mai jos se aplică doar în cazul informațiilor colectate pe gatesc.ro.

Prin completarea datelor dvs. în formularul de creare de cont, alegeți să acceptați ca datele dvs. personale să fie incluse în baza de date a Kitchen Shop SRL, în calitatea sa de Administrator al site-ului, şi vă daţi acordul expres şi neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate şi prelucrate nelimitat teritorial şi temporal de către Kitchen Shop SRL, afiliaţii şi colaboratorii săi, pentru toate activităţile întreprinse de gatesc.ro şi kitchenshop.ro permise de lege, pentru desfăşurarea şi/sau derularea de către aceştia de activităţi cum ar fi, dar fără a se limita la, activitaţi comerciale, de promovare a produselor şi serviciilor Kitchen Shop, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piaţă, de statistică, de urmărire şi monitorizare a vânzărilor şi comportamentului consumatorului.

În urma oricărui acord dat, aveți dreptul în orice moment să reveniți asupra acordului anterior exprimat şi să vă modificați opţiunile.

Scopul colectării datelor

Colectăm datele dvs. cu scopurile:

  • marketing (inclusiv marketingul direct) constând în efectuarea de comunicări comerciale şi în legătură cu comercializarea produselor şi serviciilor publicate pe Gatesc.ro, precum şi a produselor şi serviciilor Kitchenshop.ro, prin orice mijloc de comunicare, mai puţin apelarea automată care nu necesită intervenţia unui operator uman;
  • în scopul furnizării serviciilor sau produselor prezentate pe Gatesc.ro, incluzând soluţionarea cererilor şi a reclamaţiilor, prevenirea/depistarea fraudelor, gestiunea beneficiilor Utilizatorului în cadrul programelor de fidelizare;
  • stocarea şi procesarea acelor informaţii care ajuta Gatesc.ro să imbunătăţească relaţia cu utilizatorii;
  • prelucrarea acestor date şi informaţii personale de către gatesc.ro în vederea efectuării de studii de piaţă, statistici;
  • monitorizarea comportamentului utilizatorului.

Gatesc.ro poate notifica utilizatorii privind ofertele curente prin newsletter şi poate trimite felicitări, cupoane cadou sau alte mesaje speciale. Gatesc.ro nu este de acord şi nu promovează SPAM-ul.

Gatesc.ro poate furniza datele dumneavoastră cu caracter personal altor companii cu care se află în relaţii de parteneriat, dar numai în temeiul unui angajament de confidenţialitate din partea acestora, prin care garantează că aceste date sunt păstrate în siguranţă şi că furnizarea acestor informaţii personale se face conform legislaţiei în vigoare, dupa cum urmează: furnizori de servicii de marketing, curierat, servicii de plata / bancare, telemarketing sau alte servicii, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piaţă a produselor şi serviciilor noastre, asigurători.

Informaţiile dumneavoastră cu caracter personal pot fi furnizate şi către Parchet, Politie, Instanţele judecătoresti şi altor organe abilitate ale statului, în baza şi în limitele prevederilor legale şi ca urmare a unor cereri expres formulate.

Prin intermediul Site-ului utilizatorii pot furniza către gatesc.ro informaţii referitoare la date personale (precum nume, adresă, adresă de e-mail, numere de telefon), modul in care sunt utilizate sau intenţionează sa fie utilizate produsele şi/sau serviciile publicate pe Site, alte informaţii aflate în stransă legătură cu utilizarea serviciilor şi/sau produselor solicitate. Gatesc.ro are dreptul de a dezvălui informaţia unor terţe persoane, în condiţiile legii.

Gatesc.ro certifică faptul că va respecta drepturile conferite de lege privind protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

Drepturile prevăzute de lege vă sunt garantate.

Dreptul la informare

Puteţi solicita oricând informaţii cu privire la datele dvs. cu caracter personal prin utilizarea căilor de contact precizate pe site-ul nostru.

Dreptul de acces la datele cu caracter personal

Aveți dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal pe care le deține Gatesc.ro în legătură cu dvs. Pentru a face această cerere vă rugăm să folosiți adresa dpo@gatesc.ro. Ca alternativă, puteți contacta echipa de Relații cu Clienții pentru a fi îndrumat corespunzător, consultând pagina de Contact a site-ului.

Dreptul de rectificare a datelor cu caracter personal

Aveți dreptul de a rectifica datele deținute în legătură cu dvs. Dacă datele pe care le deținem cu privire la dvs. trebuie actualizate sau în cazul în care considerați că acestea pot fi incorecte, vă puteți autentifica pe site-ul gatesc.ro si puteti corecta aceste date sau puteti sa ne scrieti la adresa dpo@gatesc.ro.

Dreptul de a restricționa utilizarea datelor dvs. cu caracter personal

În cazul în care considerați că datele pe care le deținem cu privire la dvs. sunt incorecte sau considerați că nu ar trebui să prelucrăm datele dvs., în anumite circumstanțe, veți avea dreptul de a ne cere restricționarea prelucrării.

Dreptul la portabilitate a datelor

Aveți dreptul de a putea lua cu dvs. datele proprii pe care ni le-ați comunicat în anumite circumstanțe.

Dreptul de opoziție la utilizarea datelor cu caracter personal

În anumite circumstanțe, aveți dreptul de a vă opune prelucrării de către gatesc.ro a datelor dvs. cu caracter personal. Acest drept de opoziţie poate fi exclus pentru anumite prelucrări prevăzute de lege (ex.: prelucrări efectuate de serviciile financiare şi fiscale, de poliţie, justiţie, securitate socială).

Dreptul de ștergere

Gatesc.ro urmărește să prelucreze și să păstreze datele dvs. doar atât timp cât acest lucru este necesar. În anumite circumstanțe, aveți dreptul de a ne solicita să ștergem datele dvs. cu caracter personal pe care le deținem. Dacă avem temeiuri legale pentru prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, datele dvs. vor fi prelucrate în continuare.

Precizăm că evidenţa beneficiilor oferite de site-ul gatesc.ro presupune păstrarea şi prelucrarea datelor dvs. personale furnizate la crearea de cont. Ştergerea acestor informaţii face imposibilă menţinerea evidenţei beneficiilor associate contului, prin urmare conduce la pierderea acestora.

Oricare dintre drepturile dvs. se pot exercita, pe baza unei solicitari scrise transmise prin email, fax sau poşta. Consultă detaliile paginii de Contact a site-ului.

SIGURANTA TRANZACTIILOR

Societatea recunoaste importanta respectarii tuturor procedurilor legale necesare, legate de siguranta datelor personale, precum si a tranzactiilor electronice, si a luat in acest sens toate masurile necesare, prin metodele cele mai moderne si mai performante, pentru a oferi cel mai inalt grad de siguranta posibil. Toate informatiile legate de datele personale ale utilizatorilor/abonatilor sunt tratate ca date confidentiale. Societatea a adoptat proceduri care protejeaza datele confidentiale pe care utilizatorii/abonatii le ofera prin intermediul website-ului sau in orice alt fel (de exemplu telefonic). Aceste proceduri protejeaza datele utilizatorilor/abonatilor in fata oricarei accesari nepermise sau divulgari, furt sau utilizare neconforma, modificare sau distrugere, ajutand de asemenea la certificarea faptului ca datele acestea sunt exacte si sunt utilizate corect.

Firewall

Accesul la sistemele Societatii (servere) este controlat de un firewall, care permite utilizarea anumitor servicii de catre utilizatori/abonati, interzicand in paralel accesul la sisteme si baze de date si informatii confidentiale ale Societatii.

Confidentialitatea datelor personale

Asa cum se mentioneaza mai sus, respectarea confidentialitatii se subintelege. Toate informatiile transmise de utilizator sunt confidentiale, Societatea luand toate masurile necesare astfel incat acestea sa fie utilizate doar in masura in care acest lucru este considerat necesar in contextul serviciilor oferite. Doar angajatii autorizati au acces la informatiile cu privire la datele oferite si doar cand acest lucru este absolut necesar.

POLITICA DE SECURITATE A DATELOR

In accesarea site-ului si utilizarea serviciilor oferite, doar in cazurile in care este necesara obtinerea unui "nume de utilizator" sunteti de acord sa furnizati date adevarate, exacte si complete despre dumneavoastra asa cum se solicita in formularul de inregistrare ca utilizator. In cazul in care informatiile nu sunt adevarate, inexacte sau incomplete, gatesc.ro isi rezerva dreptul de a suspenda sau desfiinta contul dumneavoastra fara nici o notificare prealabila. Utilizatorii site-ului au posibilitatea ca in orice moment sa vizualizeze si sa modifice datele personale in cazul in care au intervenit modificari. Conform Ordinul Avocatului Poporului nr. 52 din 18 aprilie 2002, gatesc.ro respecta cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal si anume:

a) Identificarea si autentificarea utilizatorului

Prin utilizator se intelege orice persoana care actioneaza sub autoritatea gatesc.ro, a persoanei imputernicite sau a reprezentantului, cu drept recunoscut de acces la bazele de date cu caracter personal. Utilizatorii, pentru a capata acces la o baza de date cu caracter personal, trebuie sa se identifice. Identificarea se poate face prin mai multe metode, cum ar fi: introducerea codului de identificare de la tastatura (un sir de caractere), folosirea unei cartele cu cod de bare, folosirea unei cartele inteligente (smart card) sau a unei cartele magnetice. Fiecare utilizator are propriul sau cod de identificare. Niciodata mai multi utilizatori nu trebuie sa aiba acelasi cod de identificare. Codurile de identificare (sau conturi de utilizator) nefolosite o perioada mai indelungata trebuie dezactivate si distruse dupa un control prealabil intern al gatesc.ro. Perioada dupa care codurile trebuie dezactivate si distruse se stabileste de operator. Orice cont de utilizator este insotit de o modalitate de autentificare. Autentificarea poate fi facuta prin introducerea unei parole sau prin mijloace biometrice: amprenta dactiloscopica, amprenta vocala, angiografia retiniana etc. Parolele sunt siruri de caractere. Cu cat sirul de caractere este mai lung, cu atat parola este mai greu de aflat. La introducerea parolelor acestea nu trebuie sa fie afisate in clar pe monitor. Parolele trebuie schimbate periodic in functie de politicile de securitate ale entitatii (operator sau persoana imputernicita). Schimbarea periodica a parolelor se face numai de catre utilizatori autorizati de operator. Orice utilizator care primeste un cod de identificare si un mijloc de autentificare trebuie sa pastreze confidentialitatea acestora si sa raspunda in acest sens in fata gatesc.ro. Fiecare entitate va stabili o procedura proprie de administrare si gestionare a conturilor de utilizator. Operatorii autorizeaza anumiti utilizatori pentru a revoca sau a suspenda un cod de identificare si autentificare, daca utilizatorul acestora si-a dat demisia ori a fost concediat, si-a incheiat contractul, a fost transferat la alt serviciu si noile sarcini nu ii solicita accesul la date cu caracter personal, a abuzat de codurile primite sau daca va absenta o perioada indelungata stabilita de entitate. Accesul utilizatorilor la bazele de date cu caracter personal efectuate manual se va face pe baza unei liste aprobate de conducerea entitatii.

b) Tipul de acces

Utilizatorii trebuie sa acceseze numai datele cu caracter personal necesare pentru indeplinirea atributiilor lor de serviciu. Pentru aceasta operatorii trebuie sa stabileasca tipurile de acces dupa functionalitate (cum ar fi: administrare, introducere, prelucrare, salvare etc.) si dupa actiuni aplicate asupra datelor cu caracter personal (cum ar fi: scriere, citire, stergere), precum si procedurile privind aceste tipuri de acces. Programatorii sistemelor de prelucrare a datelor cu caracter personal nu vor avea acces la datele cu caracter personal. Gatesc.ro va permite accesul programatorilor la datele cu caracter personal dupa ce acestea au fost transformate in date anonime. Compartimentul care asigura suportul tehnic poate avea acces la datele cu caracter personal pentru rezolvarea unor cazuri exceptionale. Pentru activitatea de pregatire a utilizatorilor sau pentru realizarea de prezentari se vor folosi date anonime. Angajatii care predau cursurile de pregatire vor folosi date cu caracter personal pe parcursul propriei lor pregatiri. Gatesc.ro va stabili modalitatile stricte prin care se vor distruge datele cu caracter personal. Autorizarea pentru aceasta prelucrare de date cu caracter personal trebuie limitata la cativa utilizatori.

c) Colectarea datelor

Colectarea datelor se face prin introducere directa de catre persoana vizita prin completarea formularelor disponibile pe site-ul companiei. Orice modificare a datelor cu caracter personal se poate face numai de catre utilizatori autorizati desemnati de Gatesc.ro

Gatesc.ro va lua masuri pentru ca sistemul informational sa inregistreze cine a facut modificarea, data si ora modificarii. Pentru o mai buna administrare Gatesc.ro va lua masuri ca sistemul informational sa mentina datele sterse sau modificate.

d) Executia copiilor de siguranta

Gatesc.ro va stabili intervalul de timp la care se vor executa copiile de siguranta ale bazelor de date cu caracter personal, precum si ale programelor folosite pentru prelucrarile automatizate. Utilizatorii care executa aceste copii de siguranta vor fi numiti de operator, intr-un numar restrans. Gatesc.ro va lua masuri ca accesul la copiile de siguranta sa fie monitorizat.

e) Computerele și terminalele de acces

Gatesc.ro va lua masuri pentru ca sistemul informational sa inregistreze cine a facut modificarea, data și ora modificarii. Pentru o mai buna administrare Gatesc.ro va lua masuri ca sistemul informational sa mentina datele sterse sau modificate.

e) Computerele și terminalele de acces

Computerele și alte terminale de acces vor fi instalate în incaperi cu acces restrictionat. Daca nu pot fi asigurate aceste conditii, computerele se vor instala în incaperi care se pot incuia sau se vor lua masuri ca accesul la computere sa se faca cu ajutorul unor chei ori cartele magnetice. Daca pe ecran apar date cu caracter personal asupra carora nu se actioneaza o perioada data, stabilita de operator, sesiunea de lucru trebuie inchisa automat. Marimea acestei perioade se determina în functie de operatiile care trebuie executate. Terminalele de acces folosite în relatia cu publicul, pe care apar date cu caracter personal, vor fi pozitionate astfel incat sa nu poata fi vazute de public și dupa o perioada scurta, stabilita de operator, în care nu se actioneaza asupra lor, acestea trebuie ascunse.

f) Fisierele de acces

Gatesc.ro este obligat sa ia masuri ca orice accesare a bazei de date cu caracter personal sa fie inregistrata intr-un fisier de acces (numit log la prelucrarile automate) sau intr-un registru pentru prelucrarile manuale de date cu caracter personal, stabilit de operator. Informatiile inregistrate in fisierul de acces sau in registru vor fi: - codul de identificare (numele utilizatorului pentru bazele de date cu caracter personal manuale); - numele fisierului accesat (fisei); - numarul inregistrarilor efectuate; - tipul de acces; - codul operatiei executate sau programul folosit; - data accesului (an, luna, zi); - timpul (ora, minutul, secunda). Pentru prelucrarile automate aceste informatii vor fi stocate intr-un fisier de acces general sau in fisiere separate pentru fiecare utilizator. Orice incercare de acces neautorizat va fi, de asemenea, inregistrata. Gatesc.ro este obligat sa pastreze fisierele de acces cel putin 2 ani, pentru a fi folosite ca probe in cazul unor investigatii. Daca investigatiile se prelungesc, aceste fisiere se vor pastra atat timp cat se va considera necesar. Fisierele de acces trebuie sa faca posibila identificarea de catre operator sau de catre persoana imputernicita a persoanelor care au accesat date cu caracter personal fara un motiv anume, in vederea aplicarii unor sanctiuni sau a sesizarii organelor competente.

g) Sistemele de telecomunicatii

Gatesc.ro este obligat sa faca periodic controlul autentificarilor si tipurilor de acces pentru detectarea unor disfunctionalitati in ceea ce priveste folosirea sistemelor de telecomunicatii. Operatorii sunt obligati sa conceapa sistemul de telecomunicatii astfel incat datele cu caracter personal sa nu poata fi interceptate sau transmise de oriunde. Daca sistemul de telecomunicatii nu poate fi astfel securizat, Gatesc.ro este obligat sa impuna folosirea metodei de criptare pentru transmisia datelor cu caracter personal. Prin sistemele de telecomunicatii se vor transmite numai datele cu caracter personal strict necesare.

h) Instruirea personalului

In cadrul cursurilor de pregatire a utilizatorilor, Gatesc.ro este obligat sa faca informarea acestora cu privire la prevederile legilor in vigoare pentru protectia persoanelor fizice cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, la cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal, precum si cu privire la riscurile pe care le comporta prelucrarea datelor cu caracter personal, in functie de specificul activitatii utilizatorului. Utilizatorii care au acces la date cu caracter personal vor fi instruiti de catre operator asupra confidentialitatii acestora si vor fi avertizati prin mesaje care vor aparea pe monitoare in timpul activitatii. Utilizatorii sunt obligati sa isi inchida sesiunea de lucru atunci cand parasesc locul de munca.

i) Folosirea computerelor

Pentru mentinerea securitatii prelucrarii datelor cu caracter personal (in special impotriva virusilor informatici) Gatesc.ro va lua masuri precum:

  • interzicerea folosirii de catre utilizatori a programelor software care provin din surse externe sau dubioase;
  • informarea utilizatorilor in privinta pericolului privind virusii informatici;
  • implementarea unor sisteme automate de devirusare si de securitate a sistemelor informatice;
  • dezactivarea, pe cat posibil, a tastei "Print screen", atunci cand sunt afisate pe monitor date cu caracter personal, interzicandu-se astfel scoaterea la imprimanta a acestora.

j) Imprimarea datelor

Scoaterea la imprimanta a datelor cu caracter personal se va realiza numai de utilizatori autorizati pentru aceasta operatiune de catre societate. Gatesc.ro utilizeaza proceduri interne specifice privind folosirea si distrugerea acestor materiale, iar in functie de importanta datelor cu caracter personal prelucrate, isi va impune masuri de securitate suplimentare.

Te invităm să consulţi şi Termeni şi condiţii.