Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Mucenici moldovenesti, de post

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
 chef profile img

Ancutsa

1030 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Mucenici moldovenesti, de post
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Mucenici moldovenesti, de post

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
chef profile img

Ancutsa

1030 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

2 ore 30 minute

Preparare

1 ora 30 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Ridicata

De obicei, pregatesc mucenicii moldovenesti, de dulce, insa anul acesta i-am facut de post. Am adaugat curcuma (turmeric), care i-a dat o culoare frumoasa, ca nici nu am simtit lipsa oualor, dar si aromat de la vanilie si lamaie. I-am insiropat bine si au iesit buni ca o prajitura. Pe unii i-am decorat cu nuca, traditional, iar pe cativa am presarat cocos, pentru ca sora mea iubeste cocosul.

Mucenici moldovenesti, de post

(*)(*)(*)(*)(*) ( 3 )

Pregatire

2 ore 30 minute

Preparare

1 ora 30 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Ridicata

Ancutsa
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

De obicei, pregatesc mucenicii moldovenesti, de dulce, insa anul acesta i-am facut de post. Am adaugat curcuma (turmeric), care i-a dat o culoare frumoasa, ca nici nu am simtit lipsa oualor, dar si aromat de la vanilie si lamaie. I-am insiropat bine si au iesit buni ca o prajitura. Pe unii i-am decorat cu nuca, traditional, iar pe cativa am presarat cocos, pentru ca sora mea iubeste cocosul.

Ingrediente

Portii:
Pentru aluat:
  • 10 gr drojdie uscata
  • 400 ml apa
  • 110 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita sare
  • 5 ml indulcitor
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 0.5 lingurita turmeric
  • 570 gr faina
  • 1drojdie uscata
    10 gr
  • 2apa
    400 ml
  • 3ulei de floarea soarelui
    110 ml
  • 4sare
    1 lingurita
  • 5indulcitor
    5 ml
  • 6esenta de vanilie
    1 lingurita
  • 7coaja de lamaie
    1 lingurita
  • 8turmeric
    0.5 lingurita
  • 9faina
    570 gr
Pentru insiropat:
  • 700 ml apa
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 5 ml indulcitor
  • 1apa
    700 ml
  • 2coaja de portocala
    1 lingurita
  • 3indulcitor
    5 ml
Pentru decor:
  • dupa gust nuci
  • dupa gust nuci macinate
  • dupa gust nuca de cocos
  • dupa gust stafide
  • dupa gust miere
  • 1nuci
    dupa gust
  • 2nuci macinate
    dupa gust
  • 3nuca de cocos
    dupa gust
  • 4stafide
    dupa gust
  • 5miere
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Feliator aluat, inox, 16 cm - Kitchen Craft
39 leiÎn stoc
Ibric, inox, 170ml, "Café Olé" - Grunwerg
49 leiÎn stoc
Ibric 800 ml, inox - Zokura
75 leiÎn stoc
Pensula patiserie, 19 cm - Kitchen Craft
17 leiÎn stoc
Pensula patiserie, silicon, 20cm - Westmark
36 leiÎn stoc

Recenzii (3)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
3 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (3)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Vali
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
apr. 20, 09:23
Imi plac!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Cristinutsa
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
mar. 20, 09:03
Tare buni!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Lubita
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
mar. 20, 03:09
Traditii romanesti
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.