Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Koulouria- Covrigi grecesti

(*)(*)(*)(*)(*) (4)
 chef profile img

Ancutsa

1000 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Koulouria- Covrigi grecesti
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Koulouria- Covrigi grecesti

(*)(*)(*)(*)(*) (4)
chef profile img

Ancutsa

1000 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

2 ore

Preparare

40 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Ridicata

In copilarie imi placeau anumiti covrigi cu susan de la o patiserie din Ploiesti, nu stiu daca aceia erau sau nu grecesti, insa m-am tot gandit la ei zilele trecute. Reteta originala de Kouluria presupune scaldarea covrigilor cateva secunde in apa cu putin petimezi (un fel de must), inainte de a-i da la cuptor, mustul se poate inlocui cu miere. Ce am adaugat nou: am pus 2 lingurite de pasta tahini in aluat, pentru ca inca mai am borcanul de tahini primit de Craciun, de la sora mea mai mare si, in afara de hummus, am zis sa-l incerc si la alte preparate.

Koulouria- Covrigi grecesti

(*)(*)(*)(*)(*) ( 4 )

Pregatire

2 ore

Preparare

40 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Ridicata

Ancutsa
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

In copilarie imi placeau anumiti covrigi cu susan de la o patiserie din Ploiesti, nu stiu daca aceia erau sau nu grecesti, insa m-am tot gandit la ei zilele trecute. Reteta originala de Kouluria presupune scaldarea covrigilor cateva secunde in apa cu putin petimezi (un fel de must), inainte de a-i da la cuptor, mustul se poate inlocui cu miere. Ce am adaugat nou: am pus 2 lingurite de pasta tahini in aluat, pentru ca inca mai am borcanul de tahini primit de Craciun, de la sora mea mai mare si, in afara de hummus, am zis sa-l incerc si la alte preparate.

Ingrediente

Portii:
Maia:
  • 50 gr faina
  • 50 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 12 gr drojdie proaspata
  • 1faina
    50 gr
  • 2apa
    50 ml
  • 3zahar
    1 lingura
  • 4drojdie proaspata
    12 gr
Aluat:
  • 400 gr faina
  • 250 ml apa
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite pasta tahini
  • 1faina
    400 gr
  • 2apa
    250 ml
  • 3ulei de masline
    3 linguri
  • 4sare
    1 lingurita
  • 5pasta tahini
    2 lingurite
In plus:
  • 500 ml apa
  • 1 lingura miere
  • 200 gr susan
  • 1apa
    500 ml
  • 2miere
    1 lingura
  • 3susan
    200 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (4)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
4 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (4)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Vali
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
iun. 20, 05:01
Deliciosi!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Eufrosina
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
mai 20, 11:14
Buni!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Cristinutsa
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
mai 20, 11:22
Imi plac mult!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
food therapy
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
apr. 20, 09:12
Delicioasa reteta
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.