Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Tort cu portocala, arahide si ciocolata

(*)(*)(*)(*)(*) (5)
 chef profile img

Ancutsa

1030 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Tort cu portocala, arahide si ciocolata
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Tort cu portocala, arahide si ciocolata

(*)(*)(*)(*)(*) (5)
chef profile img

Ancutsa

1030 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Deserturi , Party

Pregatire

2 ore

Preparare

27 minute

Favorita de

4 bucatari

Dificultate

Ridicata

Un tort elegant, cu pandispan pufos si aromat cu vanilie si portocala, insiropat, crema de arahide si glazura de ciocolata. Pentru ca gustul ciocolatei sa nu fie prea intens (pentru mine), am folosit mai multa ciocolata cu lapte si mai putina amaruie la crema. Si pentru ca obisnuiesc sa folosesc arahide la checuri, pentru crusta de deasupra, acum m-am gandit sa rasnesc cateva arahide si sa le folosesc si la aceasta crema. Imi plac mult arahidele pentru gustul lor complex. Nu e nevoie ca arahidele sa fie nesarate, ale mele au fost prajite, sarate, in coaja rosie si le-am decojit si le-am dat la rasnita de cafea pentru a obtine o pasta fina. Important e ca arahidele sa nu fie unsuroase, ci uscate, astfel incat sa le puteti folosi la o crema totusi dulce.

Tort cu portocala, arahide si ciocolata

(*)(*)(*)(*)(*) ( 5 )
Categorii:  Deserturi , Party

Pregatire

2 ore

Preparare

27 minute

Favorita de

4 bucatari

Dificultate

Ridicata

Categorii:  Deserturi , Party
Ancutsa
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Un tort elegant, cu pandispan pufos si aromat cu vanilie si portocala, insiropat, crema de arahide si glazura de ciocolata. Pentru ca gustul ciocolatei sa nu fie prea intens (pentru mine), am folosit mai multa ciocolata cu lapte si mai putina amaruie la crema. Si pentru ca obisnuiesc sa folosesc arahide la checuri, pentru crusta de deasupra, acum m-am gandit sa rasnesc cateva arahide si sa le folosesc si la aceasta crema. Imi plac mult arahidele pentru gustul lor complex. Nu e nevoie ca arahidele sa fie nesarate, ale mele au fost prajite, sarate, in coaja rosie si le-am decojit si le-am dat la rasnita de cafea pentru a obtine o pasta fina. Important e ca arahidele sa nu fie unsuroase, ci uscate, astfel incat sa le puteti folosi la o crema totusi dulce.

Ingrediente

Portii:
Pentru blat:
  • 6 buc oua
  • praf de sare
  • 5 ml indulcitor
  • 27 ml suc de portocale
  • 5 gr pudra de vanilie Bourbon
  • 100 ml ulei
  • 7 gr praf de copt
  • 126 gr faina
  • 1oua
    6 buc
  • 2sare
    praf de
  • 3indulcitor
    5 ml
  • 4suc de portocale
    27 ml
  • 5pudra de vanilie Bourbon
    5 gr
  • 6ulei
    100 ml
  • 7praf de copt
    7 gr
  • 8faina
    126 gr
Pentru sirop:
  • 300 ml apa
  • 1 lingura coaja de portocala
  • 1apa
    300 ml
  • 2coaja de portocala
    1 lingura
Pentru crema:
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 20 gr ciocolata amaruie
  • 30 gr arahide
  • 1frisca lichida
    150 ml
  • 2ciocolata cu lapte
    50 gr
  • 3ciocolata amaruie
    20 gr
  • 4arahide
    30 gr
Pentru glazura:
  • 150 gr cuvertura de ciocolata neagra
  • 120 ml lapte
  • 40 gr unt
  • 1cuvertura de ciocolata neagra
    150 gr
  • 2lapte
    120 ml
  • 3unt
    40 gr
Pentru decor:
  • 30 gr ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • 20 gr ciocolata neagra
  • dupa gust ornamente de ciocolata
  • 1ciocolata alba
    30 gr
  • 2frisca lichida
    50 ml
  • 3ciocolata neagra
    20 gr
  • 4ornamente de ciocolata
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (5)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
5 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (5)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Vali
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
mai 20, 09:01
Excelent!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Eufrosina
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
mai 20, 11:14
Cum imi place mie, cu ciocolata si portocala!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Cristinutsa
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
mai 20, 11:23
Ciocolatos, pe gustul meu!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Dantes
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
apr. 20, 10:51
Delicios!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Lubita
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
apr. 20, 02:36
Superb
Felicitari!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.