Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Tarta cu cirese si capsune

(*)(*)(*)(*)(*) (17)
 chef profile img

Dantes

90 retete postate

gatesc.co
Mini Chef
Tarta cu cirese si capsune
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Tarta cu cirese si capsune

(*)(*)(*)(*)(*) (17)
chef profile img

Dantes

90 retete postate

gatesc.co
Mini Chef
Categorii:  Deserturi

Pregatire

30 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

7 bucatari

Dificultate

Medie

O tarta foarte gustoasa cu fructe de sezon.

Tarta cu cirese si capsune

(*)(*)(*)(*)(*) ( 17 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare
Categorii:  Deserturi

Pregatire

30 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

7 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Deserturi
Dantes
Mini Chef
gatesc.co

Prezentare

O tarta foarte gustoasa cu fructe de sezon.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
Blat
  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • 1 buc oua
  • 50 ml lapte
  • 10 gr zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • 1faina
    200 gr
  • 2unt
    100 gr
  • 3oua
    1 buc
  • 4lapte
    50 ml
  • 5zahar
    10 gr
  • 6sare
    1 varf de cutit
Umplutura
  • 300 gr capsuni
  • 200 gr cirese
  • 50 gr zahar vanilat
  • 1capsuni
    300 gr
  • 2cirese
    200 gr
  • 3zahar vanilat
    50 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Punem in vasul robotului toate ingredientele pentru blat.

    Punem in vasul robotului toate ingredientele pentru blat.

  • Pasul 2
    terminat

    Mixati in vasul de la robot ingredientele pentru blat pana obtineti un aluat nelipicios si moale.

    Mixati in vasul de la robot ingredientele pentru blat pana obtineti un aluat nelipicios si moale.

  • Pasul 3
    terminat

    Inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 15 minute.

    Inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 15 minute.

  • Pasul 4
    terminat

    Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul, apoi transferati-l intr-o tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.

    Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul, apoi transferati-l intr-o tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.

  • Pasul 5
    terminat

    Taiati marginile de aluat care depasec tava, puneti deasupra o hartie de copt si umpleti tarta cu boabe de fasole sau linte. Aluatul care prisoseste il intindem din nou pe blat si il taiem in fasii de circa 1 cm.

    Taiati marginile de aluat care depasec tava, puneti deasupra o hartie de copt si umpleti tarta cu boabe de fasole sau linte. Aluatul care prisoseste il intindem din nou pe blat si il taiem in fasii de circa 1 cm.

  • Pasul 6
    terminat

    Coaceti blatul la 180°C pentru 10 minute, iar cand incepe sa se rumeneasca usor pe margini, indepartati hartia de copt cu boabele de fasole.

    Coaceti blatul la 180°C pentru 10 minute, iar cand incepe sa se rumeneasca usor pe margini, indepartati hartia de copt cu boabele de fasole.

  • Pasul 7
    terminat

    Puneti deasupra ciresele fara samburi si capsunele taiate in jumatati, toate amestecate cu zaharul vanilat pudra si fasiile de aluat in forma de grilaj.

    Puneti deasupra ciresele fara samburi si capsunele taiate in jumatati, toate amestecate cu zaharul vanilat pudra si fasiile de aluat in forma de grilaj.

  • Pasul 8
    terminat

    Introducem din nou tava la cuptor pentru inca 10 minute. Se serveste dupa ce s-a racit.

    Introducem din nou tava la cuptor pentru inca 10 minute. Se serveste dupa ce s-a racit.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Punem in vasul robotului toate ingredientele pentru blat.

    Punem in vasul robotului toate ingredientele pentru blat.

  • Pasul 2
    terminat

    Mixati in vasul de la robot ingredientele pentru blat pana obtineti un aluat nelipicios si moale.

    Mixati in vasul de la robot ingredientele pentru blat pana obtineti un aluat nelipicios si moale.

  • Pasul 3
    terminat

    Inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 15 minute.

    Inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 15 minute.

  • Pasul 4
    terminat

    Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul, apoi transferati-l intr-o tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.

    Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul, apoi transferati-l intr-o tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.

  • Pasul 5
    terminat

    Taiati marginile de aluat care depasec tava, puneti deasupra o hartie de copt si umpleti tarta cu boabe de fasole sau linte. Aluatul care prisoseste il intindem din nou pe blat si il taiem in fasii de circa 1 cm.

    Taiati marginile de aluat care depasec tava, puneti deasupra o hartie de copt si umpleti tarta cu boabe de fasole sau linte. Aluatul care prisoseste il intindem din nou pe blat si il taiem in fasii de circa 1 cm.

  • Pasul 6
    terminat

    Coaceti blatul la 180°C pentru 10 minute, iar cand incepe sa se rumeneasca usor pe margini, indepartati hartia de copt cu boabele de fasole.

    Coaceti blatul la 180°C pentru 10 minute, iar cand incepe sa se rumeneasca usor pe margini, indepartati hartia de copt cu boabele de fasole.

  • Pasul 7
    terminat

    Puneti deasupra ciresele fara samburi si capsunele taiate in jumatati, toate amestecate cu zaharul vanilat pudra si fasiile de aluat in forma de grilaj.

    Puneti deasupra ciresele fara samburi si capsunele taiate in jumatati, toate amestecate cu zaharul vanilat pudra si fasiile de aluat in forma de grilaj.

  • Pasul 8
    terminat

    Introducem din nou tava la cuptor pentru inca 10 minute. Se serveste dupa ce s-a racit.

    Introducem din nou tava la cuptor pentru inca 10 minute. Se serveste dupa ce s-a racit.

Imagini de la bucatari

https://gatesc-11d8c.kxcdn.com/8877970d-ac31-4bf5-a394-4e233d8b6cfd.jpg
(*)(*)(*)(*)(*)
gatesc.ro pinksimba
Legend Chef gatesc.co
https://gatesc-11d8c.kxcdn.com/4a6c311f-ead3-4cdb-9c3b-9d897ffcd31f.jpg
(*)(*)(*)(*)(*)
gatesc.ro Daia gătește!
Mini Chef gatesc.co

Recenzii (17)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
17 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (17)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
pinksimba
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
mai 24, 03:45
Tarta delicioasa!  |  Reteta gatita
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
food therapy
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 21, 09:15
Arata foarte bine!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Florina
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
apr. 21, 09:38
Delicioasa!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Dulciuri cu Georgiana
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 21, 09:42
Imi place!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Rodica
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 21, 09:43
Arata grozav! Felicitari!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Janinasi
Master Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 20, 11:52
Delicioasă și aspectuoasa!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Crissy
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 20, 10:15
delicioasa
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
viorel
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 20, 11:51
Arata super trebuie incercata
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Emilia gateste
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 20, 09:43
Buna idee
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Daia gătește!
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
feb. 23, 04:10
delicios  |  Reteta gatita
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.