Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Tort cu caramel, napolitana si crema de lapte fara zahar alb

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

MarieFolie

125 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator
Tort cu caramel, napolitana si crema de lapte fara zahar alb
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Tort cu caramel, napolitana si crema de lapte fara zahar alb

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

MarieFolie

125 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator

Pregatire

20 minute

Preparare

5 ore

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Ridicata

Este un tort delicios si mult mai sanatos decat alte variante deoarece am exclus in totalitate zaharul alb din reteta, folosind zahar de cocos, care este chiar sanatos si zahar de palmier. Puteti manca fara regrete si chiar daca aceste tipuri sunt mai costisitoare, merita investitia in totalitate.

Tort cu caramel, napolitana si crema de lapte fara zahar alb

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

20 minute

Preparare

5 ore

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Ridicata

MarieFolie
Bucatar amator
gatesc.co

Prezentare

Este un tort delicios si mult mai sanatos decat alte variante deoarece am exclus in totalitate zaharul alb din reteta, folosind zahar de cocos, care este chiar sanatos si zahar de palmier. Puteti manca fara regrete si chiar daca aceste tipuri sunt mai costisitoare, merita investitia in totalitate.

Ingrediente

Portii:
Blatul caramel
  • 7 buc oua
  • 70 gr amidon de porumb
  • 8 gr zahar vanilat Bourbon
  • 130 gr faina
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 40 ml rom
  • 1 praf de sare
  • 150 gr zahar de cocos
  • 1oua
    7 buc
  • 2amidon de porumb
    70 gr
  • 3zahar vanilat Bourbon
    8 gr
  • 4faina
    130 gr
  • 5coaja de lamaie
    1 lingurita
  • 6rom
    40 ml
  • 7sare
    1 praf de
  • 8zahar de cocos
    150 gr
Crema de lapte
  • 700 ml lapte
  • 70 gr amidon de porumb
  • 150 ml lapte condensat
  • 8 gr zahar vanilat Bourbon
  • 1 praf de sare
  • 165 gr unt
  • 300 gr zahar de palmier
  • 1lapte
    700 ml
  • 2amidon de porumb
    70 gr
  • 3lapte condensat
    150 ml
  • 4zahar vanilat Bourbon
    8 gr
  • 5sare
    1 praf de
  • 6unt
    165 gr
  • 7zahar de palmier
    300 gr
Caramelul
  • 150 gr zahar de cocos
  • 100 ml lapte condensat
  • 1 praf de sare
  • 100 gr unt
  • 1zahar de cocos
    150 gr
  • 2lapte condensat
    100 ml
  • 3sare
    1 praf de
  • 4unt
    100 gr
Glazura de ciocolata
  • 300 gr ciocolata
  • 8 gr zahar vanilat Bourbon
  • 3 linguri ulei de cocos
  • 1 varf de cutit sare
  • 1ciocolata
    300 gr
  • 2zahar vanilat Bourbon
    8 gr
  • 3ulei de cocos
    3 linguri
  • 4sare
    1 varf de cutit
Decor
  • 200 ml frisca
  • 150 gr alune de padure
  • 1frisca
    200 ml
  • 2alune de padure
    150 gr
Foile de napolitana
  • 2 buc foi din napolitana
  • 1foi din napolitana
    2 buc

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.