Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Ecleruri asortate, cu glazura oglinda

(*)(*)(*)(*)(*) (4)
 chef profile img

Ancutsa

1030 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Ecleruri asortate, cu glazura oglinda
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Ecleruri asortate, cu glazura oglinda

(*)(*)(*)(*)(*) (4)
chef profile img

Ancutsa

1030 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Deserturi

Pregatire

2 ore

Preparare

1 ora 15 minute

Favorita de

4 bucatari

Dificultate

Ridicata

Am experimentat, pana acum, tot felul de ecleruri: cu vanilie, lamaie sau ciocolata, in forma clasica alungita, de inel, prajitura, tort sau mono-portie. Cu ce sunt acestea diferite? Ei bine, sunt moderne, in sensul ca se umplu cu crema, fara sa le taiem (comparativ cu cele traditionale) si imbracate in glazura oglinda (dar si alte glazuri), decorate cu fulgi de cocos, pentru un aer sofisticat. Sper sa va placa!

Ecleruri asortate, cu glazura oglinda

(*)(*)(*)(*)(*) ( 4 )
Categorii:  Deserturi

Pregatire

2 ore

Preparare

1 ora 15 minute

Favorita de

4 bucatari

Dificultate

Ridicata

Categorii:  Deserturi
Ancutsa
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Am experimentat, pana acum, tot felul de ecleruri: cu vanilie, lamaie sau ciocolata, in forma clasica alungita, de inel, prajitura, tort sau mono-portie. Cu ce sunt acestea diferite? Ei bine, sunt moderne, in sensul ca se umplu cu crema, fara sa le taiem (comparativ cu cele traditionale) si imbracate in glazura oglinda (dar si alte glazuri), decorate cu fulgi de cocos, pentru un aer sofisticat. Sper sa va placa!

Ingrediente

Portii:
Pentru ecleruri:
  • 360 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 300 gr faina
  • praf de sare
  • 5 buc oua
  • 1apa
    360 ml
  • 2ulei
    150 ml
  • 3faina
    300 gr
  • 4sare
    praf de
  • 5oua
    5 buc
Pentru crema de lamaie:
  • 300 ml lapte
  • 3 ml indulcitor lichid
  • 0.5 lingurita coaja de lamaie
  • 40 gr faina
  • 40 gr unt
  • 1lapte
    300 ml
  • 2indulcitor lichid
    3 ml
  • 3coaja de lamaie
    0.5 lingurita
  • 4faina
    40 gr
  • 5unt
    40 gr
Pentru cremele de zmeura si ciocolata:
  • 300 ml lapte
  • praf de galbenus de ou
  • 3 ml indulcitor lichid
  • 2 buc galbenus de ou
  • 45 gr faina
  • varf de cutit pudra de vanilie Bourbon
  • 40 gr unt
  • 58 gr cuvertura de ciocolata neagra
  • 3 linguri gem de zmeura
  • 1lapte
    300 ml
  • 2galbenus de ou
    praf de
  • 3indulcitor lichid
    3 ml
  • 4galbenus de ou
    2 buc
  • 5faina
    45 gr
  • 6pudra de vanilie Bourbon
    varf de cutit
  • 7unt
    40 gr
  • 8cuvertura de ciocolata neagra
    58 gr
  • 9gem de zmeura
    3 linguri
In plus, pentru cele 3 creme:
  • 120 ml frisca lichida
  • 1frisca lichida
    120 ml
Glazura oglinda:
  • 65 gr zahar
  • 81 ml apa
  • dupa gust apa de flori de trandafir
  • 100 ml lapte condensat
  • 100 gr ciocolata alba
  • 6 gr gelatina
  • varf de cutit colorant alimentar gel
  • 1zahar
    65 gr
  • 2apa
    81 ml
  • 3apa de flori de trandafir
    dupa gust
  • 4lapte condensat
    100 ml
  • 5ciocolata alba
    100 gr
  • 6gelatina
    6 gr
  • 7colorant alimentar gel
    varf de cutit
Optional, pentru decor:
  • dupa gust ciocolata neagra
  • dupa gust ciocolata alba
  • dupa gust lapte
  • dupa gust fulgi de nuca de cocos
  • dupa gust cacao
  • 1ciocolata neagra
    dupa gust
  • 2ciocolata alba
    dupa gust
  • 3lapte
    dupa gust
  • 4fulgi de nuca de cocos
    dupa gust
  • 5cacao
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (4)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
4 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (4)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Vali
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 20, 11:30
Arata ca de sarbatoare! Imi plac mult!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Cristinutsa
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 20, 12:55
Foarte frumoase, au un aer festiv!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Eufrosina
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 20, 11:26
Minunate!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Emilia gateste
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 20, 09:22
Cata culoare!
arata minunat!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.