Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Paine toast

(*)(*)(*)(*)(*) (40)
 chef profile img

Cu Cireșel la joacă

417 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Paine toast
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Paine toast

(*)(*)(*)(*)(*) (40)
chef profile img

Cu Cireșel la joacă

417 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Garnituri

Pregatire

2 ore

Preparare

35 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

De cativa ani buni nu mai cumparam paine. Eu am si renuntat cu succes la paine o perioada destul de lunga, insa de cand fac pentru Ciresel, cine se mai poate abtine sa nu guste macar sau sa o consume cand anumite preparate o cer? In ultima perioada, cel mai des facem aceasta minunatie de paine, toast am numit-o noi. Se mentine perfect 3-4 zile la temperatura camerei, in folie alimentara. Eu o mai si feliez si congelez portii individuale, sa avem la nevoie.

Paine toast

(*)(*)(*)(*)(*) ( 40 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare
Categorii:  Garnituri

Pregatire

2 ore

Preparare

35 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Categorii:  Garnituri
Cu Cireșel la joacă
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

De cativa ani buni nu mai cumparam paine. Eu am si renuntat cu succes la paine o perioada destul de lunga, insa de cand fac pentru Ciresel, cine se mai poate abtine sa nu guste macar sau sa o consume cand anumite preparate o cer? In ultima perioada, cel mai des facem aceasta minunatie de paine, toast am numit-o noi. Se mentine perfect 3-4 zile la temperatura camerei, in folie alimentara. Eu o mai si feliez si congelez portii individuale, sa avem la nevoie.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 1 kg faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • dupa gust verdeturi de primavara
  • 125 ml ulei
  • 600 ml apa
  • dupa gust susan
  • 1faina
    1 kg
  • 2drojdie proaspata
    25 gr
  • 3verdeturi de primavara
    dupa gust
  • 4ulei
    125 ml
  • 5apa
    600 ml
  • 6susan
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Am adaugat faina cernuta intr-un bol incapator, iar in mijlocul acesteia am facut o adancitura unde am pus drojdia faramitata intre degete, verdeturile de Provence si apa calduta. Dupa o scurta omogenizare am adaugat si uleiul, continuand sa framant pana l-am integrat complet. Am format o bila de aluat pe care am lasat-o la dospit acoperita, la temperatura camerei, pana si-a dublat volumul.

    Am adaugat faina cernuta intr-un bol incapator, iar in mijlocul acesteia am facut o adancitura unde am pus drojdia faramitata intre degete, verdeturile de Provence si apa calduta. Dupa o scurta omogenizare am adaugat si uleiul, continuand sa framant pana l-am integrat complet. Am format o bila de aluat pe care am lasat-o la dospit acoperita, la temperatura camerei, pana si-a dublat volumul.

  • Pasul 2
    terminat

    Dupa dospire am impartit aluatul in doua bucati. Am intins fiecare bucata sub forma dreptunghiulara si am rulat ca la cozonac. Am pus ruloul obtinut in tava de cozonac, tapetata cu hartie de copt si am mai lasat la dospit circa 10 minute, timp in care am preincalzit cuptorul. Daca optati si pentru seminte de susan, ungeti painea cu putina apa si apoi presarati semintele. Am introdus apoi tavile in cuptor pentru circa 30-35 de minute, la foc potrivit, pana suprafata devine aurie. Dupa racire, painea se feliaza perfect cu un cutit cu lama bine ascutita. Daca incercati si voi reteta, sa ne spuneti cum vi se pare!

    Dupa dospire am impartit aluatul in doua bucati. Am intins fiecare bucata sub forma dreptunghiulara si am rulat ca la cozonac. Am pus ruloul obtinut in tava de cozonac, tapetata cu hartie de copt si am mai lasat la dospit circa 10 minute, timp in care am preincalzit cuptorul. Daca optati si pentru seminte de susan, ungeti painea cu putina apa si apoi presarati semintele. Am introdus apoi tavile in cuptor pentru circa 30-35 de minute, la foc potrivit, pana suprafata devine aurie. Dupa racire, painea se feliaza perfect cu un cutit cu lama bine ascutita. Daca incercati si voi reteta, sa ne spuneti cum vi se pare!

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Am adaugat faina cernuta intr-un bol incapator, iar in mijlocul acesteia am facut o adancitura unde am pus drojdia faramitata intre degete, verdeturile de Provence si apa calduta. Dupa o scurta omogenizare am adaugat si uleiul, continuand sa framant pana l-am integrat complet. Am format o bila de aluat pe care am lasat-o la dospit acoperita, la temperatura camerei, pana si-a dublat volumul.

    Am adaugat faina cernuta intr-un bol incapator, iar in mijlocul acesteia am facut o adancitura unde am pus drojdia faramitata intre degete, verdeturile de Provence si apa calduta. Dupa o scurta omogenizare am adaugat si uleiul, continuand sa framant pana l-am integrat complet. Am format o bila de aluat pe care am lasat-o la dospit acoperita, la temperatura camerei, pana si-a dublat volumul.

  • Pasul 2
    terminat

    Dupa dospire am impartit aluatul in doua bucati. Am intins fiecare bucata sub forma dreptunghiulara si am rulat ca la cozonac. Am pus ruloul obtinut in tava de cozonac, tapetata cu hartie de copt si am mai lasat la dospit circa 10 minute, timp in care am preincalzit cuptorul. Daca optati si pentru seminte de susan, ungeti painea cu putina apa si apoi presarati semintele. Am introdus apoi tavile in cuptor pentru circa 30-35 de minute, la foc potrivit, pana suprafata devine aurie. Dupa racire, painea se feliaza perfect cu un cutit cu lama bine ascutita. Daca incercati si voi reteta, sa ne spuneti cum vi se pare!

    Dupa dospire am impartit aluatul in doua bucati. Am intins fiecare bucata sub forma dreptunghiulara si am rulat ca la cozonac. Am pus ruloul obtinut in tava de cozonac, tapetata cu hartie de copt si am mai lasat la dospit circa 10 minute, timp in care am preincalzit cuptorul. Daca optati si pentru seminte de susan, ungeti painea cu putina apa si apoi presarati semintele. Am introdus apoi tavile in cuptor pentru circa 30-35 de minute, la foc potrivit, pana suprafata devine aurie. Dupa racire, painea se feliaza perfect cu un cutit cu lama bine ascutita. Daca incercati si voi reteta, sa ne spuneti cum vi se pare!

Recenzii (40)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
40 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (40)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Sofi
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 20, 09:38
Super bună! Mulțumesc pentru rețetă!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Dana
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 20, 09:38
❤️❤️❤️❤️
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Irina
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 20, 09:39
Maine o testez și eu!!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Miha
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 20, 09:39
A devenit pâinea noastră preferata!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Alexa
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 20, 09:40
Tare frumoasă, sigur și gustoasa!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
magda.srecipes
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 20, 09:41
Delicioasă și ușor de făcut
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Aaaa
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 20, 02:57
Arata minunat
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Sweets & Others
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 20, 01:52
foarte pufoasa
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Elena
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 20, 12:12
Tare gustoasa
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Gina
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 20, 12:05
Yummy
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.