Mmm, gratar! Deja imi ploua in gura. Imi place la nebunie sa ma implic in prepararea gratarului. Desi e musai dupa sa faci un dus, merita toata implicarea. Il plus, cel care prepara gratarul are parte mereu de cele mai bune bucati, fierbinti, direct de pe gratar. Asta da avantaj! Dar sa nu uitam de marinarea carnii care este foarte importanta in prepararea gratarului. Fara ea, carnea nu ar fi gustoasa, suculenta si aspectuoasa. Marinarea este una dintre metodele prin care carnea de pui capata o textura mai fina si un gust deosebit, in functie de ingredientele pe care le folosesti. Marinarea poate dura cateva ore sau o noapte intreaga si poti pregati astfel pulpele de pui, pieptul pentru a capata un gust mult mai bun. Procesul este foarte important, pentru ca in momentul in care o supui tratarii termice, carnea se poate usca si nu mai are gustul pe care il asteptam. Exista foarte multe metode de marinare si o mare varietate de condiemente pe care le puteti folosi, eu o realizez destul de simplu pentru ca asa ne place noua si pentru ca la masa avem intotdeauna si copii care nu sunt foarte incantati de gusturile deosebite/exagerate.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!