(*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ 5 (1)
Aceasta este o reteta tipic ungureasca, rapida si delicioasa, cu carne de porc si varza acra. Aroma care iti umple bucataria este... Imbietoare si de abia astepti sa se faca gulasul, este irezistibila! Chiar nu stiu daca denumirea retetei este corecta, pentru ca la Szeged se fac vase din lut, asa ca nu stiu daca si reteta este de acolo. Exista si varianta ca aceasta sa fie dupa numele unui scriitor, jurnalist si port maghiar József Székely. El a aparut la ceas de seara la un restaurant, chiar inainte de ora inchiderii, iar bucatarul i-a marturisit ca nu are decat o bucata de carne si o varza murata, din care sa-i pregateasca de mancare. Astfel, a aparut "Gulyasul lui Székely". Oricum s-ar denumi si indiferent care ar fi versiunea corecta, acest gulas este delicios si este o mancare foarte populara in toata Ungaria, Europa Centrala si Germania.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!