Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Sushi vegan

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

MarieFolie

125 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator
Sushi vegan
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Sushi vegan

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

MarieFolie

125 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator

Pregatire

10 minute

Preparare

1 ora 30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Am conceput aceasta reteta pentru cei care nu pot mana peste sau peste crud, venind cu o varianta vegana, potrivita pentru vegetarieni, ce poate fi facuta si ca gustare de post.

Sushi vegan

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )
martie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică
MART.

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Prezentare

Am conceput aceasta reteta pentru cei care nu pot mana peste sau peste crud, venind cu o varianta vegana, potrivita pentru vegetarieni, ce poate fi facuta si ca gustare de post.
martie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică
MART.

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 4 buc alge Sushi Nori
  • 250 gr orez pentru sushi
  • 320 ml apa
  • 5 gr sare
  • 200 gr tofu afumat
  • 1 buc avocado
  • 1 buc zucchini
  • 1 catel usturoi
  • dupa gust patrunjel
  • 100 ml sos de soia
  • 30 ml ulei
  • 10 buc rosii uscate
  • 1alge Sushi Nori
    4 buc
  • 2orez pentru sushi
    250 gr
  • 3apa
    320 ml
  • 4sare
    5 gr
  • 5tofu afumat
    200 gr
  • 6avocado
    1 buc
  • 7zucchini
    1 buc
  • 8usturoi
    1 catel
  • 9patrunjel
    dupa gust
  • 10sos de soia
    100 ml
  • 11ulei
    30 ml
  • 12rosii uscate
    10 buc

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Orezul se spala si se pune la fiert cu un praf de sare in cei 320 ml de apa, timp de aproximativ 15 minute. Se lasa la racit.

    Orezul se spala si se pune la fiert cu un praf de sare in cei 320 ml de apa, timp de aproximativ 15 minute. Se lasa la racit.

  • Pasul 2
    terminat

    Zuchinniul spalat se curata si se taie rondele. Se unge o tigaie non-aderenta cu putin ulei si se pun rondelele de zuchinni pana se rumenesc pe ambele parti. Se scot pe o farfurie si se presara cu usturoiul dat pe razatoare, patrunjel tocat si putina sare.

    Zuchinniul spalat se curata si se taie rondele. Se unge o tigaie non-aderenta cu putin ulei si se pun rondelele de zuchinni pana se rumenesc pe ambele parti. Se scot pe o farfurie si se presara cu usturoiul dat pe razatoare, patrunjel tocat si putina sare.

  • Pasul 3
    terminat

    Tofu si avocado se taie felii subtiri.

    Tofu si avocado se taie felii subtiri.

  • Pasul 4
    terminat

    Pe suportul de bambus destinat pentru sushi se pune cate o foaie de alge pe care se intinde orez, lasand o margine de 5 mm libera pe latime. Se umple cu bucatelele de tofu, de avocado si rosii uscate doua dintre foile de alge, iar celelalte doua cu zuchinni.

    Pe suportul de bambus destinat pentru sushi se pune cate o foaie de alge pe care se intinde orez, lasand o margine de 5 mm libera pe latime. Se umple cu bucatelele de tofu, de avocado si rosii uscate doua dintre foile de alge, iar celelalte doua cu zuchinni.

  • Pasul 5
    terminat

    Marginea lasata libera se umezeste cu putina apa pentru a se lipi sushi-ul. Se ruleaza cu ajutorul suportului de bambus in forma de cilindru sau de prisma, betisoarele din bambus ne permit sa dam si aceasta forma, presand bine ruloul de sushi cu degetele) si se preseaza bine marginea pentru a se lipi.

    Marginea lasata libera se umezeste cu putina apa pentru a se lipi sushi-ul. Se ruleaza cu ajutorul suportului de bambus in forma de cilindru sau de prisma, betisoarele din bambus ne permit sa dam si aceasta forma, presand bine ruloul de sushi cu degetele) si se preseaza bine marginea pentru a se lipi.

  • Pasul 6
    terminat

    Se da la rece pentru o ora, dupa care se taie pe liniutele marcate pe foile de alge. Se serveste cu sos de soia sau daca dorit pasta wasabi, ghimbir murat etc. Eu nu le-am folosit pe cele doua din urma la aceasta reteta.

    Se da la rece pentru o ora, dupa care se taie pe liniutele marcate pe foile de alge. Se serveste cu sos de soia sau daca dorit pasta wasabi, ghimbir murat etc. Eu nu le-am folosit pe cele doua din urma la aceasta reteta.

Nota

Se decoreaza cu castravete, salata rucola, valeriana etc.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Orezul se spala si se pune la fiert cu un praf de sare in cei 320 ml de apa, timp de aproximativ 15 minute. Se lasa la racit.

    Orezul se spala si se pune la fiert cu un praf de sare in cei 320 ml de apa, timp de aproximativ 15 minute. Se lasa la racit.

  • Pasul 2
    terminat

    Zuchinniul spalat se curata si se taie rondele. Se unge o tigaie non-aderenta cu putin ulei si se pun rondelele de zuchinni pana se rumenesc pe ambele parti. Se scot pe o farfurie si se presara cu usturoiul dat pe razatoare, patrunjel tocat si putina sare.

    Zuchinniul spalat se curata si se taie rondele. Se unge o tigaie non-aderenta cu putin ulei si se pun rondelele de zuchinni pana se rumenesc pe ambele parti. Se scot pe o farfurie si se presara cu usturoiul dat pe razatoare, patrunjel tocat si putina sare.

  • Pasul 3
    terminat

    Tofu si avocado se taie felii subtiri.

    Tofu si avocado se taie felii subtiri.

  • Pasul 4
    terminat

    Pe suportul de bambus destinat pentru sushi se pune cate o foaie de alge pe care se intinde orez, lasand o margine de 5 mm libera pe latime. Se umple cu bucatelele de tofu, de avocado si rosii uscate doua dintre foile de alge, iar celelalte doua cu zuchinni.

    Pe suportul de bambus destinat pentru sushi se pune cate o foaie de alge pe care se intinde orez, lasand o margine de 5 mm libera pe latime. Se umple cu bucatelele de tofu, de avocado si rosii uscate doua dintre foile de alge, iar celelalte doua cu zuchinni.

  • Pasul 5
    terminat

    Marginea lasata libera se umezeste cu putina apa pentru a se lipi sushi-ul. Se ruleaza cu ajutorul suportului de bambus in forma de cilindru sau de prisma, betisoarele din bambus ne permit sa dam si aceasta forma, presand bine ruloul de sushi cu degetele) si se preseaza bine marginea pentru a se lipi.

    Marginea lasata libera se umezeste cu putina apa pentru a se lipi sushi-ul. Se ruleaza cu ajutorul suportului de bambus in forma de cilindru sau de prisma, betisoarele din bambus ne permit sa dam si aceasta forma, presand bine ruloul de sushi cu degetele) si se preseaza bine marginea pentru a se lipi.

  • Pasul 6
    terminat

    Se da la rece pentru o ora, dupa care se taie pe liniutele marcate pe foile de alge. Se serveste cu sos de soia sau daca dorit pasta wasabi, ghimbir murat etc. Eu nu le-am folosit pe cele doua din urma la aceasta reteta.

    Se da la rece pentru o ora, dupa care se taie pe liniutele marcate pe foile de alge. Se serveste cu sos de soia sau daca dorit pasta wasabi, ghimbir murat etc. Eu nu le-am folosit pe cele doua din urma la aceasta reteta.

Nota

Se decoreaza cu castravete, salata rucola, valeriana etc.

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Ancutsa
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
apr. 22, 05:22
Arata bine!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.