Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Crema de rosii spaniola Salmorejo

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Oana Ramona

93 retete postate

gatesc.co
Mini Chef
Crema de rosii spaniola Salmorejo
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Crema de rosii spaniola Salmorejo

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Oana Ramona

93 retete postate

gatesc.co
Mini Chef

Pregatire

5 minute

Preparare

10 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Nu, nu e gazpacho, e salmorejo, o reteta originara din Cordoba, tot Andalusia. Nu e o supa, nu e nici o crema, ci are o textura de piure. De fapt este o emulsie de rosii, paine si mult ulei de masline. Se mai adauga usturoi, sare si otet bun de vin rosu. Oua fierte si jamon, daca tot e Spania. Eu recunosc, am redus cantitatea de ulei, cu usor efect asupra emulsiei, dar 150 ml ulei de masline la 500 g de rosii, e putin mult cam multisor, mai ales ca e atat de buna incat nu te opresti usor. Asa ca 60 ml au fost suficienti sa ma simt impacata.

Crema de rosii spaniola Salmorejo

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

5 minute

Preparare

10 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Prezentare

Nu, nu e gazpacho, e salmorejo, o reteta originara din Cordoba, tot Andalusia. Nu e o supa, nu e nici o crema, ci are o textura de piure. De fapt este o emulsie de rosii, paine si mult ulei de masline. Se mai adauga usturoi, sare si otet bun de vin rosu. Oua fierte si jamon, daca tot e Spania. Eu recunosc, am redus cantitatea de ulei, cu usor efect asupra emulsiei, dar 150 ml ulei de masline la 500 g de rosii, e putin mult cam multisor, mai ales ca e atat de buna incat nu te opresti usor. Asa ca 60 ml au fost suficienti sa ma simt impacata.

Ingrediente

Portii:
  • 500 gr rosii
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri otet balsamic
  • 60 gr ulei de masline
  • 1 buc oua
  • 40 gr sunca jambon
  • dupa gust sare
  • 50 gr paine
  • 1rosii
    500 gr
  • 2usturoi
    2 catei
  • 3otet balsamic
    3 linguri
  • 4ulei de masline
    60 gr
  • 5oua
    1 buc
  • 6sunca jambon
    40 gr
  • 7sare
    dupa gust
  • 8paine
    50 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.