( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ 0 (0)
Naan este o paine moale si subtire, specifica bucatariei indiene. Are forma ovala, neregulata, cu pete rumene, fiind usor de recunoscut. Este versatila si se poate servi ca atare, unsa cu unt sau ghee sau alaturi de preparate cu sos, gen curry. Ingredientele de baza sunt faina, iaurt, apa, sare si drojdie. Pentru a obtine textura si aspectul cat mai apropiat de painea naan traditionala, coapta in tandoori (cuptor specific indian), in acesta reteta, pe langa drojdie se adauga praf de copt si bicarbonat de sodiu, fiecare avand rolul sau. Aluatul intins subtire este copt in tigaia incalzita la foc mediu spre mare. Temperatura ridicata a tigaii transforma apa in vapori care creeaza initial bule mici pe suprafata aluatului, si apoi formeaza "buzunarul". Vaporii fierbinti din interiorul buzunarului contribuie la coacerea aluatului in timp scurt, obtinand astfel painici pufoase cu pete rumene/caramelizate, atat de apetisante.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!