Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Supa de naut cu jambon afumat

(*)(*)(*)(*)(*) (5)
 chef profile img

anisoara

467 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat
Supa de naut cu jambon afumat
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Supa de naut cu jambon afumat

(*)(*)(*)(*)(*) (5)
chef profile img

anisoara

467 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat

Pregatire

15 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Delicioasa!

Supa de naut cu jambon afumat

(*)(*)(*)(*)(*) ( 5 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

15 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

anisoara
Bucatar pasionat
gatesc.co

Prezentare

Delicioasa!
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 500 gr naut
  • 1 buc ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 buc morcovi
  • 1 buc pastarnac
  • 1 buc radacina de patrunjel
  • 1 lingurita boia afumata dulce
  • 3 gr sare
  • 1 varf de cutit mix de legume
  • 6 felii sunca jambon
  • 1 frunza marar
  • 2 l apa
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • 1naut
    500 gr
  • 2ceapa
    1 buc
  • 3usturoi
    4 catei
  • 4ulei de masline
    3 linguri
  • 5morcovi
    1 buc
  • 6pastarnac
    1 buc
  • 7radacina de patrunjel
    1 buc
  • 8boia afumata dulce
    1 lingurita
  • 9sare
    3 gr
  • 10mix de legume
    1 varf de cutit
  • 11sunca jambon
    6 felii
  • 12marar
    1 frunza
  • 13apa
    2 l
  • 14pasta de rosii
    1 lingurita

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Se curata nautul bob cu bob, se spala si se lasa de seara pana dimineata la inmuiat in apa. Se clateste nautul inmuiat in mai multe ape, apoi se acopera de 2-3 degete cu apa. Se adauga sarea, un strop de ulei de masline si legumele uscate si se pune la fiert, pana se inmoaie bine.

    Se curata nautul bob cu bob, se spala si se lasa de seara pana dimineata la inmuiat in apa. Se clateste nautul inmuiat in mai multe ape, apoi se acopera de 2-3 degete cu apa. Se adauga sarea, un strop de ulei de masline si legumele uscate si se pune la fiert, pana se inmoaie bine.

  • Pasul 2
    terminat

    Feliile de jambon se infasoara ca tigaretele, apoi se infig fiecare pe cate o scobitoare de bambus, sub forma ondulata.

    Feliile de jambon se infasoara ca tigaretele, apoi se infig fiecare pe cate o scobitoare de bambus, sub forma ondulata.

  • Pasul 3
    terminat

    Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica. Cateii de usturoi curatati se feliaza si ceapa se taie marunt. Se incinge un strop de ulei, apoi se prajesc bucatile de jambon infipte pe scobitori. Se scot pe un servetel absorbant si se indeparteaza scobitorile dupa ce s-au racit. In uleiul incins ramas se caleste tot zarzavatul, pana ce se inmoaie. Se adauga pasta de tomate si boiaua de ardei.

    Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica. Cateii de usturoi curatati se feliaza si ceapa se taie marunt. Se incinge un strop de ulei, apoi se prajesc bucatile de jambon infipte pe scobitori. Se scot pe un servetel absorbant si se indeparteaza scobitorile dupa ce s-au racit. In uleiul incins ramas se caleste tot zarzavatul, pana ce se inmoaie. Se adauga pasta de tomate si boiaua de ardei.

  • Pasul 4
    terminat

    Se scurge nautul fiert si se amesteca cu zarzavatul inabusit, apoi se dau la blender, adaugand cate putin din apa in care a fiert nautul si dupa gust, cateva fire de marar verde, pana ce ajungem la consistenta dorita a supei.

    Se scurge nautul fiert si se amesteca cu zarzavatul inabusit, apoi se dau la blender, adaugand cate putin din apa in care a fiert nautul si dupa gust, cateva fire de marar verde, pana ce ajungem la consistenta dorita a supei.

Nota

Se serveste cu bucatile de jambon prajit, decorat cu bobite de naut fiert si un pic de boia. Pofta buna!

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Se curata nautul bob cu bob, se spala si se lasa de seara pana dimineata la inmuiat in apa. Se clateste nautul inmuiat in mai multe ape, apoi se acopera de 2-3 degete cu apa. Se adauga sarea, un strop de ulei de masline si legumele uscate si se pune la fiert, pana se inmoaie bine.

    Se curata nautul bob cu bob, se spala si se lasa de seara pana dimineata la inmuiat in apa. Se clateste nautul inmuiat in mai multe ape, apoi se acopera de 2-3 degete cu apa. Se adauga sarea, un strop de ulei de masline si legumele uscate si se pune la fiert, pana se inmoaie bine.

  • Pasul 2
    terminat

    Feliile de jambon se infasoara ca tigaretele, apoi se infig fiecare pe cate o scobitoare de bambus, sub forma ondulata.

    Feliile de jambon se infasoara ca tigaretele, apoi se infig fiecare pe cate o scobitoare de bambus, sub forma ondulata.

  • Pasul 3
    terminat

    Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica. Cateii de usturoi curatati se feliaza si ceapa se taie marunt. Se incinge un strop de ulei, apoi se prajesc bucatile de jambon infipte pe scobitori. Se scot pe un servetel absorbant si se indeparteaza scobitorile dupa ce s-au racit. In uleiul incins ramas se caleste tot zarzavatul, pana ce se inmoaie. Se adauga pasta de tomate si boiaua de ardei.

    Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica. Cateii de usturoi curatati se feliaza si ceapa se taie marunt. Se incinge un strop de ulei, apoi se prajesc bucatile de jambon infipte pe scobitori. Se scot pe un servetel absorbant si se indeparteaza scobitorile dupa ce s-au racit. In uleiul incins ramas se caleste tot zarzavatul, pana ce se inmoaie. Se adauga pasta de tomate si boiaua de ardei.

  • Pasul 4
    terminat

    Se scurge nautul fiert si se amesteca cu zarzavatul inabusit, apoi se dau la blender, adaugand cate putin din apa in care a fiert nautul si dupa gust, cateva fire de marar verde, pana ce ajungem la consistenta dorita a supei.

    Se scurge nautul fiert si se amesteca cu zarzavatul inabusit, apoi se dau la blender, adaugand cate putin din apa in care a fiert nautul si dupa gust, cateva fire de marar verde, pana ce ajungem la consistenta dorita a supei.

Nota

Se serveste cu bucatile de jambon prajit, decorat cu bobite de naut fiert si un pic de boia. Pofta buna!

Recenzii (5)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
5 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (5)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Catalina L
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
apr. 21, 10:10
minunata
imi place, tare buna ideea
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Ancutsa
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 21, 02:28
Delicioasa!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Daia gătește!
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 19, 09:48
Wow
Interesanta reteta
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
papilutza
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 19, 12:28
Interesanta reteta
Aveti cumva si video retete? Le gasesc pe youtube?
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
marculescu
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
iul. 19, 03:08
Supa crema
Arata foarte bine!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.