Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Chiftelute grecesti cu sos de rosii

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

KitchenShop

471 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat
Chiftelute grecesti cu sos de rosii
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Chiftelute grecesti cu sos de rosii

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

KitchenShop

471 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat

Pregatire

10 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

3 bucatari

Dificultate

Medie

Un preparat la care cu greu refuzi o a doua portie: chiftelutele marinate in sos de rosii! Aceasta reteta a ajuns in Grecia la inceputul secolului XX si a fost adoptata curand ca reteta traditionala. Reteta are origini in Turcia (Izmir) - din acest motiv se mai numesc si Soutzoukakia Smyrna. Ingredientul secret al acestor chiftelute il reprezinta semintele de chimen macinate ce aduc o savoare aparte carnii.

Chiftelute grecesti cu sos de rosii

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

10 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

3 bucatari

Dificultate

Medie

KitchenShop
Bucatar pasionat
gatesc.co

Prezentare

Un preparat la care cu greu refuzi o a doua portie: chiftelutele marinate in sos de rosii! Aceasta reteta a ajuns in Grecia la inceputul secolului XX si a fost adoptata curand ca reteta traditionala. Reteta are origini in Turcia (Izmir) - din acest motiv se mai numesc si Soutzoukakia Smyrna. Ingredientul secret al acestor chiftelute il reprezinta semintele de chimen macinate ce aduc o savoare aparte carnii.

Ingrediente

Portii:
  • 2 felii paine
  • 125 ml vin alb
  • 600 gr carne de miel
  • 3 catei usturoi
  • 70 gr morcovi
  • 2 linguri marar
  • 1 lingura ulei de masline
  • 0.5 lingurita seminte de chimen
  • 375 ml suc de rosii
  • 250 ml supa de pui
  • 40 gr masline
  • 100 gr branza Feta
  • 220 gr paste
  • 75 gr spanac
  • 1paine
    2 felii
  • 2vin alb
    125 ml
  • 3carne de miel
    600 gr
  • 4usturoi
    3 catei
  • 5morcovi
    70 gr
  • 6marar
    2 linguri
  • 7ulei de masline
    1 lingura
  • 8seminte de chimen
    0.5 lingurita
  • 9suc de rosii
    375 ml
  • 10supa de pui
    250 ml
  • 11masline
    40 gr
  • 12branza Feta
    100 gr
  • 13paste
    220 gr
  • 14spanac
    75 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Mojar cu pistil, marmura, 10 cm - Westmark
152 leiÎn stoc
Lingura paste, inox, 32 cm - Kitchen Craft
49 leiÎn stoc
Decojitor inox, 15,7 cm, "Famos" - Westmark
20 leiÎn stoc
Foarfeca bucatarie, inox, 21 cm - Westmark
34 leiÎn stoc
Masina paste - Kitchen Craft
254 leiÎn stoc
Cratita aluminiu, 16cm/1,3L - AMT Gastroguss
290 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.