Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Supa gulas

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Supa gulas
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Supa gulas

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

20 minute

Preparare

1 ora 30 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

“Gulyas” erau numiti pastorii de vite care-si manau turmele spre marile targuri din Moravia sau Viena. Gulasul era supa cea mai satioasa si cea mai usor de incropit, caci tot timpul se gasea cate o vita mai bolnavicioasa care nu putea sa tina pasul cu celelalte. La sfarsitul secolului al XVIII-lea, gulasul s-a transformat dintr-un fel de mancare umil, intr-unul pe placul nobililor, atunci cand Regele Iosif al II-lea l-a ridicat la rangul de preparat traditional unguresc. Pentru a prepara un gulas picant, cum poti gasi doar in pusta ungara, sunt necesare cateva ingrediente de baza: carne de vita, ceapa, ardei iuti si paprika, presarata din belsug cu chimen. Dar eu am ales sa fac gulasul cu o carne mai ...usoara; cu carne de curcan.

Supa gulas

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )

Pregatire

20 minute

Preparare

1 ora 30 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

“Gulyas” erau numiti pastorii de vite care-si manau turmele spre marile targuri din Moravia sau Viena. Gulasul era supa cea mai satioasa si cea mai usor de incropit, caci tot timpul se gasea cate o vita mai bolnavicioasa care nu putea sa tina pasul cu celelalte. La sfarsitul secolului al XVIII-lea, gulasul s-a transformat dintr-un fel de mancare umil, intr-unul pe placul nobililor, atunci cand Regele Iosif al II-lea l-a ridicat la rangul de preparat traditional unguresc. Pentru a prepara un gulas picant, cum poti gasi doar in pusta ungara, sunt necesare cateva ingrediente de baza: carne de vita, ceapa, ardei iuti si paprika, presarata din belsug cu chimen. Dar eu am ales sa fac gulasul cu o carne mai ...usoara; cu carne de curcan.

Ingrediente

Portii:
  • 500 gr pulpe de curcan
  • 2 buc morcovi
  • 1 buc radacina de patrunjel
  • 1 buc ceapa
  • 1 buc telina
  • 5 buc cartofi
  • 2 linguri crema gulas iute
  • 1 lingurita paprika
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 2 buc oua
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura untura
  • 2 linguri patrunjel
  • 4 l apa
  • 1 lingura ulei
  • 1pulpe de curcan
    500 gr
  • 2morcovi
    2 buc
  • 3radacina de patrunjel
    1 buc
  • 4ceapa
    1 buc
  • 5telina
    1 buc
  • 6cartofi
    5 buc
  • 7crema gulas iute
    2 linguri
  • 8paprika
    1 lingurita
  • 9seminte de chimen
    1 lingurita
  • 10sare
    1 lingurita
  • 11piper
    1 lingurita
  • 12oua
    2 buc
  • 13faina
    4 linguri
  • 14untura
    1 lingura
  • 15patrunjel
    2 linguri
  • 16apa
    4 l
  • 17ulei
    1 lingura

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Bibi Stanescu
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
iul. 19, 09:37
Supa gulas
Am gătit-o și m-am îndrăgostit de acest preparat💕Felicitări!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.