Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Tort cu portocale si ciocolata

(*)(*)(*)(*)(*) (6)
 chef profile img

Ancutsa

911 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Tort cu portocale si ciocolata
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Tort cu portocale si ciocolata

(*)(*)(*)(*)(*) (6)
chef profile img

Ancutsa

911 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Deserturi , Party

Pregatire

2 ore 30 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

4 bucatari

Dificultate

Ridicata

De Sf. Stelian o serbam pe una dintre surorile mele. I-am pregatit un tort pe placul ei, cu blat de portocala, sirop cu coaja de mandarine, crema ganache cu apa de flori de portocal, glazura oglinda de ciocolata. L-am decorat cu rozmarin si felii de portocala (aromele ei preferate), coacaze, marshmallow (bezele moi), stelute, in ton cu iarna si sarbatorile care se apropie.

Tort cu portocale si ciocolata

(*)(*)(*)(*)(*) ( 6 )
Categorii:  Deserturi , Party

Pregatire

2 ore 30 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

4 bucatari

Dificultate

Ridicata

Categorii:  Deserturi , Party
Ancutsa
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

De Sf. Stelian o serbam pe una dintre surorile mele. I-am pregatit un tort pe placul ei, cu blat de portocala, sirop cu coaja de mandarine, crema ganache cu apa de flori de portocal, glazura oglinda de ciocolata. L-am decorat cu rozmarin si felii de portocala (aromele ei preferate), coacaze, marshmallow (bezele moi), stelute, in ton cu iarna si sarbatorile care se apropie.

Ingrediente

Portii:
Pentru blat:
  • 6 buc oua
  • praf de sare
  • 5 ml indulcitor
  • 1 buc portocale
  • 125 gr faina
  • 100 gr migdale blansate
  • 10 gr praf de copt
  • 1oua
    6 buc
  • 2sare
    praf de
  • 3indulcitor
    5 ml
  • 4portocale
    1 buc
  • 5faina
    125 gr
  • 6migdale blansate
    100 gr
  • 7praf de copt
    10 gr
Pentru crema ganache:
  • 130 ml frisca lichida
  • 70 gr banuti de ciocolata cu lapte
  • 0.5 lingurita apa de flori de portocal
  • 1frisca lichida
    130 ml
  • 2banuti de ciocolata cu lapte
    70 gr
  • 3apa de flori de portocal
    0.5 lingurita
Pentru sirop:
  • 500 ml apa
  • 3 ml indulcitor lichid
  • 1 lingurita coaja de citrice
  • 1apa
    500 ml
  • 2indulcitor lichid
    3 ml
  • 3coaja de citrice
    1 lingurita
Pentru glazura oglinda:
  • 65 ml apa
  • 65 gr zahar
  • 100 gr lapte condensat
  • 150 gr banuti de ciocolata cu lapte
  • 7 gr gelatina praf
  • 3 linguri apa
  • 1apa
    65 ml
  • 2zahar
    65 gr
  • 3lapte condensat
    100 gr
  • 4banuti de ciocolata cu lapte
    150 gr
  • 5gelatina praf
    7 gr
  • 6apa
    3 linguri
Pentru decor:
  • 130 gr crema mascarpone
  • 140 ml frisca lichida
  • 1 buc portocale
  • 2 crengute de rozmarin
  • dupa gust banuti de ciocolata cu lapte
  • dupa gust coacaze rosii congelate
  • dupa gust fulgi de nuca de cocos
  • dupa gust marshmallows
  • dupa gust stelute de zahar
  • 1crema mascarpone
    130 gr
  • 2frisca lichida
    140 ml
  • 3portocale
    1 buc
  • 4rozmarin
    2 crengute de
  • 5banuti de ciocolata cu lapte
    dupa gust
  • 6coacaze rosii congelate
    dupa gust
  • 7fulgi de nuca de cocos
    dupa gust
  • 8marshmallows
    dupa gust
  • 9stelute de zahar
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Tel 22,9 cm inox - OXO

Tel 22,9 cm inox - OXO

35 lei În stoc

35 leiÎn stoc
Cronometru digital - Gatesc.ro
29 leiÎn stoc
Manusa de bucatarie, bumbac - KitchenShop
20 leiÎn stoc
Spatula din inox, 12 cm - de Buyer
136 leiÎn stoc
Ibric 1 L, inox - Zokura
79 leiÎn stoc
Bol mixare, plastic, 23,8cm/2,5L - Westmark
32 leiÎn stoc
Spatula, silicon, 28,5 cm - Westmark
35 leiÎn stoc
Forma de copt, otel, 20 cm - Kitchen Craft
69 leiÎn stoc
Forma de copt, otel, 23 cm - Kitchen Craft
79 leiÎn stoc
Forma de copt, otel, 30 cm - Kitchen Craft
110 leiÎn stoc
Ibric 800 ml, inox - Zokura
75 leiÎn stoc
Platou tort, 31 cm - Westmark
34 leiÎn stoc
Blat servire tort, 30 cm - Kitchen Craft
28 leiÎn stoc

Recenzii (6)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
6 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (6)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Florina
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
feb. 21, 03:27
Wow, ce frumos e!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Vali
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 20, 04:26
Superb!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Eufrosina
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 20, 04:26
Deliciu de ciocolata! Splendid!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Cristinutsa
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 20, 02:11
Un tort de nota 10+
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Lubita
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 20, 09:42
Am ramas fara cuvinte!!
Felicitari!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Dantes
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 20, 02:05
Delicios!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.