Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Pui la cuptor cu lamaie si za'atar

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Oana Ramona

93 retete postate

gatesc.co
Mini Chef
Pui la cuptor cu lamaie si za'atar
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Pui la cuptor cu lamaie si za'atar

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Oana Ramona

93 retete postate

gatesc.co
Mini Chef

Pregatire

15 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Puiul fiind fad se preteaza genial la marinate de tot felul. Dar cred ca cel mai bine ii sta in marinate mai acide, fie ca aceasta aciditate vine din lactate (iaurt, kefir), fie ca ea vine din citrice (lamai, portocale, clementine) sau de ce nu, mustar. De data aceasta s-a luat un pui maricel, pe care l-am transat in 2. Una dintre jumatati (aproximativ 1.3 kg) am pus-o la marinat, inspirandu-ma dintr-o reteta din cea mai rasfoita carte de bucate din ultima vreme, Falastin semnata de Sami Tamimi.

Pui la cuptor cu lamaie si za'atar

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

15 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Oana Ramona
Mini Chef
gatesc.co

Prezentare

Puiul fiind fad se preteaza genial la marinate de tot felul. Dar cred ca cel mai bine ii sta in marinate mai acide, fie ca aceasta aciditate vine din lactate (iaurt, kefir), fie ca ea vine din citrice (lamai, portocale, clementine) sau de ce nu, mustar. De data aceasta s-a luat un pui maricel, pe care l-am transat in 2. Una dintre jumatati (aproximativ 1.3 kg) am pus-o la marinat, inspirandu-ma dintr-o reteta din cea mai rasfoita carte de bucate din ultima vreme, Falastin semnata de Sami Tamimi.

Ingrediente

Portii:
  • 1.3 kg pui
  • 3 buc lamai
  • 250 gr ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 2 lingurite condiment Sumac
  • 0.75 lingurita condiment All spices
  • 4 linguri condiment za'atar
  • 90 ml ulei de masline
  • 5 gr patrunjel
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper negru macinat
  • 1pui
    1.3 kg
  • 2lamai
    3 buc
  • 3ceapa
    250 gr
  • 4usturoi
    2 catei
  • 5condiment Sumac
    2 lingurite
  • 6condiment All spices
    0.75 lingurita
  • 7condiment za'atar
    4 linguri
  • 8ulei de masline
    90 ml
  • 9patrunjel
    5 gr
  • 10sare
    dupa gust
  • 11piper negru macinat
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.