Aceasta prajitura o mancam cand eram mici, desi era de post, ne placea mult. Mi-am adus aminte de ea zilele trecute, nu am mai mancat de ani buni. Comparativ cu reteta pe care o am de la mama, eu am pus nuca si in blat, pentru mai multa aroma.
O placinta cu aluat de casa cu smantana si vin, umpluta cu branza dulce, stafide, vanilie, coaja de lamaie si de mandarine. Un desert nepretentios, dar gustos.
Clasic, porridge-ul (care mai poarta denumirea si de oatmeal, oat=ovaz) reprezinta fulgi de ovaz amestecati pe foc cu lapte, timp de cateva minute. Pe ”romaneste” i se spune ”terci de ovaz”. Eu il prepar cu apa si fara adaos de zahar, avand in vedere ca il mananc pentru a inlocui o masa si intentionez sa nu am niciun surplus de calorii.
Prajitura de post cu mere e un desert delicios, rapid de preparat, potrivit pentru zilele de post si nu numai. Are un aluat fraged care se topeste in gura iar alaturi de merele aromate iese o combinatie incantatoare pentru papilele gustative. Aveti nevoie doar de cateva ingrediente la indemana oricui pentru a o pregati si de foarte putin timp.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!