Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Pastrama din piept de curcan

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Pastrama din piept de curcan
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Pastrama din piept de curcan

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

2 zile

Preparare

2 ore 25 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

O reteta simpla de executat si delicioasa, foarte buna in sandwichuri, salate sau alaturi de legume si diferite sosuri, preparate tot in casa. Daca preferati sa nu cumparati mezeluri pline de E-uri, arome si alte chestii neintelese de pe etichete, sigur veti aprecia aceasta minunata reteta.

Pastrama din piept de curcan

(*)(*)(*)(*)(*) ( 2 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

2 zile

Preparare

2 ore 25 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Prezentare

O reteta simpla de executat si delicioasa, foarte buna in sandwichuri, salate sau alaturi de legume si diferite sosuri, preparate tot in casa. Daca preferati sa nu cumparati mezeluri pline de E-uri, arome si alte chestii neintelese de pe etichete, sigur veti aprecia aceasta minunata reteta.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 500 gr piept de curcan
  • 2 linguri sare de mare
  • 1 frunza foi de dafin
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita ienibahar
  • 1 buc usturoi
  • 2 cani apa
  • 4 lingurite miere
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1piept de curcan
    500 gr
  • 2sare de mare
    2 linguri
  • 3foi de dafin
    1 frunza
  • 4zahar
    1 lingura
  • 5ienibahar
    1 lingurita
  • 6usturoi
    1 buc
  • 7apa
    2 cani
  • 8miere
    4 lingurite
  • 9ulei de masline
    2 linguri
  • 10sos de soia
    1 lingura
  • 11boia dulce
    1 lingura
  • 12boia iute
    1 lingurita
  • 13piper boabe
    1 lingurita
  • 14piper negru macinat
    1 lingurita

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Spalam bine pieptul de curcan si il uscam cu servetele de hartie, apoi il punem intr-o caserola in care preparam prima marinada, amestecand sarea, zaharul, foaia de dafin, capatana de usturoi curatata si data prin presa, ienibaharul si apa pana acopera in totalitate pieptul de curcan. Invartim carnea de curcan pe toate partile, pana se dizolva sarea si zaharul, apoi acoperim caserola cu capac si dam la frigider 24 de ore.

    Spalam bine pieptul de curcan si il uscam cu servetele de hartie, apoi il punem intr-o caserola in care preparam prima marinada, amestecand sarea, zaharul, foaia de dafin, capatana de usturoi curatata si data prin presa, ienibaharul si apa pana acopera in totalitate pieptul de curcan. Invartim carnea de curcan pe toate partile, pana se dizolva sarea si zaharul, apoi acoperim caserola cu capac si dam la frigider 24 de ore.

  • Pasul 2
    terminat

    Dupa trecerea celor 24 de ore, scoatem carnea si o uscam cu un prosop de hartie. Preparam a doua marinada, care este glazura, amestecand in caserola spalata si stearsa mierea, sosul de soia, uleiul, piperul boabe, piperul macinat si cele doua feluri de boia. Ungem bine pieptul de curcan cu aceasta glazura si o dam la rece alte 24 de ore.

    Dupa trecerea celor 24 de ore, scoatem carnea si o uscam cu un prosop de hartie. Preparam a doua marinada, care este glazura, amestecand in caserola spalata si stearsa mierea, sosul de soia, uleiul, piperul boabe, piperul macinat si cele doua feluri de boia. Ungem bine pieptul de curcan cu aceasta glazura si o dam la rece alte 24 de ore.

  • Pasul 3
    terminat

    Dupa trecerea timpului, scoatem pieptul din caserola, indepartam boabele de piper si legam pieptul de curcan strans cu o sfoara alimentara, apoi il asezam intr-o tava, intr-o folie de aluminiu, cu sosul ramas, si dam tava la cuptor la 180°C cam 90-100 de minute. Se poate reduce spre final taria focului, sa nu se arda sosul sau mai adaugam putina apa - optional. Dupa trecerea primelor 30 de minute, indepartam folia si ungem carnea cu sosul din tava. Pe parcurs, mai ungem de cateva ori carnea cu sosul ce il lasa.

    Dupa trecerea timpului, scoatem pieptul din caserola, indepartam boabele de piper si legam pieptul de curcan strans cu o sfoara alimentara, apoi il asezam intr-o tava, intr-o folie de aluminiu, cu sosul ramas, si dam tava la cuptor la 180°C cam 90-100 de minute. Se poate reduce spre final taria focului, sa nu se arda sosul sau mai adaugam putina apa - optional. Dupa trecerea primelor 30 de minute, indepartam folia si ungem carnea cu sosul din tava. Pe parcurs, mai ungem de cateva ori carnea cu sosul ce il lasa.

  • Pasul 4
    terminat

    Cand pieptul de curcan este gata (aproximativ 100 de minute - cuptorul la 160°C), il mai lasam 15 minute sa se racoreasca, dupa care scoatem sfoara si taiem feliute subtiri din pastrama, atat cat mancam.

    Cand pieptul de curcan este gata (aproximativ 100 de minute - cuptorul la 160°C), il mai lasam 15 minute sa se racoreasca, dupa care scoatem sfoara si taiem feliute subtiri din pastrama, atat cat mancam.

Nota

Se prepara simplu, doar ca trebuie sa aveti rabdare sa macerati carnea mai mult timp. Sunt sigura ca veti deveni fanii acestei retete dupa prima incercare, va recomand s-o incercati! Ah... sa nu uit! Neaparat inmuiati o felie de paine proaspata in acel minunat sos si serviti felia cu pastrama si rosii din gradina.... o nebunieeeeeeeeeeeeeee! Pofta mare sa aveti!

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Spalam bine pieptul de curcan si il uscam cu servetele de hartie, apoi il punem intr-o caserola in care preparam prima marinada, amestecand sarea, zaharul, foaia de dafin, capatana de usturoi curatata si data prin presa, ienibaharul si apa pana acopera in totalitate pieptul de curcan. Invartim carnea de curcan pe toate partile, pana se dizolva sarea si zaharul, apoi acoperim caserola cu capac si dam la frigider 24 de ore.

    Spalam bine pieptul de curcan si il uscam cu servetele de hartie, apoi il punem intr-o caserola in care preparam prima marinada, amestecand sarea, zaharul, foaia de dafin, capatana de usturoi curatata si data prin presa, ienibaharul si apa pana acopera in totalitate pieptul de curcan. Invartim carnea de curcan pe toate partile, pana se dizolva sarea si zaharul, apoi acoperim caserola cu capac si dam la frigider 24 de ore.

  • Pasul 2
    terminat

    Dupa trecerea celor 24 de ore, scoatem carnea si o uscam cu un prosop de hartie. Preparam a doua marinada, care este glazura, amestecand in caserola spalata si stearsa mierea, sosul de soia, uleiul, piperul boabe, piperul macinat si cele doua feluri de boia. Ungem bine pieptul de curcan cu aceasta glazura si o dam la rece alte 24 de ore.

    Dupa trecerea celor 24 de ore, scoatem carnea si o uscam cu un prosop de hartie. Preparam a doua marinada, care este glazura, amestecand in caserola spalata si stearsa mierea, sosul de soia, uleiul, piperul boabe, piperul macinat si cele doua feluri de boia. Ungem bine pieptul de curcan cu aceasta glazura si o dam la rece alte 24 de ore.

  • Pasul 3
    terminat

    Dupa trecerea timpului, scoatem pieptul din caserola, indepartam boabele de piper si legam pieptul de curcan strans cu o sfoara alimentara, apoi il asezam intr-o tava, intr-o folie de aluminiu, cu sosul ramas, si dam tava la cuptor la 180°C cam 90-100 de minute. Se poate reduce spre final taria focului, sa nu se arda sosul sau mai adaugam putina apa - optional. Dupa trecerea primelor 30 de minute, indepartam folia si ungem carnea cu sosul din tava. Pe parcurs, mai ungem de cateva ori carnea cu sosul ce il lasa.

    Dupa trecerea timpului, scoatem pieptul din caserola, indepartam boabele de piper si legam pieptul de curcan strans cu o sfoara alimentara, apoi il asezam intr-o tava, intr-o folie de aluminiu, cu sosul ramas, si dam tava la cuptor la 180°C cam 90-100 de minute. Se poate reduce spre final taria focului, sa nu se arda sosul sau mai adaugam putina apa - optional. Dupa trecerea primelor 30 de minute, indepartam folia si ungem carnea cu sosul din tava. Pe parcurs, mai ungem de cateva ori carnea cu sosul ce il lasa.

  • Pasul 4
    terminat

    Cand pieptul de curcan este gata (aproximativ 100 de minute - cuptorul la 160°C), il mai lasam 15 minute sa se racoreasca, dupa care scoatem sfoara si taiem feliute subtiri din pastrama, atat cat mancam.

    Cand pieptul de curcan este gata (aproximativ 100 de minute - cuptorul la 160°C), il mai lasam 15 minute sa se racoreasca, dupa care scoatem sfoara si taiem feliute subtiri din pastrama, atat cat mancam.

Nota

Se prepara simplu, doar ca trebuie sa aveti rabdare sa macerati carnea mai mult timp. Sunt sigura ca veti deveni fanii acestei retete dupa prima incercare, va recomand s-o incercati! Ah... sa nu uit! Neaparat inmuiati o felie de paine proaspata in acel minunat sos si serviti felia cu pastrama si rosii din gradina.... o nebunieeeeeeeeeeeeeee! Pofta mare sa aveti!

Recenzii (2)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
2 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (2)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
MBinder
Bucatar pasionat
(*)(*)(*)(*)(*)
iul. 19, 04:13
O adevarata delicatesa!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Ancutsa
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
iul. 19, 03:35
Arata tare bine!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.