502 retete postate
502 retete postate
Pregatire
2 zile
Preparare
2 ore 25 minute
Favorita de
1 bucatari
Dificultate
Usoara
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustarePregatire
2 zile
Preparare
2 ore 25 minute
Favorita de
1 bucatari
Dificultate
Usoara
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustareSpalam bine pieptul de curcan si il uscam cu servetele de hartie, apoi il punem intr-o caserola in care preparam prima marinada, amestecand sarea, zaharul, foaia de dafin, capatana de usturoi curatata si data prin presa, ienibaharul si apa pana acopera in totalitate pieptul de curcan. Invartim carnea de curcan pe toate partile, pana se dizolva sarea si zaharul, apoi acoperim caserola cu capac si dam la frigider 24 de ore.
Spalam bine pieptul de curcan si il uscam cu servetele de hartie, apoi il punem intr-o caserola in care preparam prima marinada, amestecand sarea, zaharul, foaia de dafin, capatana de usturoi curatata si data prin presa, ienibaharul si apa pana acopera in totalitate pieptul de curcan. Invartim carnea de curcan pe toate partile, pana se dizolva sarea si zaharul, apoi acoperim caserola cu capac si dam la frigider 24 de ore.
Dupa trecerea celor 24 de ore, scoatem carnea si o uscam cu un prosop de hartie. Preparam a doua marinada, care este glazura, amestecand in caserola spalata si stearsa mierea, sosul de soia, uleiul, piperul boabe, piperul macinat si cele doua feluri de boia. Ungem bine pieptul de curcan cu aceasta glazura si o dam la rece alte 24 de ore.
Dupa trecerea celor 24 de ore, scoatem carnea si o uscam cu un prosop de hartie. Preparam a doua marinada, care este glazura, amestecand in caserola spalata si stearsa mierea, sosul de soia, uleiul, piperul boabe, piperul macinat si cele doua feluri de boia. Ungem bine pieptul de curcan cu aceasta glazura si o dam la rece alte 24 de ore.
Dupa trecerea timpului, scoatem pieptul din caserola, indepartam boabele de piper si legam pieptul de curcan strans cu o sfoara alimentara, apoi il asezam intr-o tava, intr-o folie de aluminiu, cu sosul ramas, si dam tava la cuptor la 180°C cam 90-100 de minute. Se poate reduce spre final taria focului, sa nu se arda sosul sau mai adaugam putina apa - optional. Dupa trecerea primelor 30 de minute, indepartam folia si ungem carnea cu sosul din tava. Pe parcurs, mai ungem de cateva ori carnea cu sosul ce il lasa.
Dupa trecerea timpului, scoatem pieptul din caserola, indepartam boabele de piper si legam pieptul de curcan strans cu o sfoara alimentara, apoi il asezam intr-o tava, intr-o folie de aluminiu, cu sosul ramas, si dam tava la cuptor la 180°C cam 90-100 de minute. Se poate reduce spre final taria focului, sa nu se arda sosul sau mai adaugam putina apa - optional. Dupa trecerea primelor 30 de minute, indepartam folia si ungem carnea cu sosul din tava. Pe parcurs, mai ungem de cateva ori carnea cu sosul ce il lasa.
Cand pieptul de curcan este gata (aproximativ 100 de minute - cuptorul la 160°C), il mai lasam 15 minute sa se racoreasca, dupa care scoatem sfoara si taiem feliute subtiri din pastrama, atat cat mancam.
Cand pieptul de curcan este gata (aproximativ 100 de minute - cuptorul la 160°C), il mai lasam 15 minute sa se racoreasca, dupa care scoatem sfoara si taiem feliute subtiri din pastrama, atat cat mancam.
Se prepara simplu, doar ca trebuie sa aveti rabdare sa macerati carnea mai mult timp. Sunt sigura ca veti deveni fanii acestei retete dupa prima incercare, va recomand s-o incercati! Ah... sa nu uit! Neaparat inmuiati o felie de paine proaspata in acel minunat sos si serviti felia cu pastrama si rosii din gradina.... o nebunieeeeeeeeeeeeeee! Pofta mare sa aveti!
Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!
Spalam bine pieptul de curcan si il uscam cu servetele de hartie, apoi il punem intr-o caserola in care preparam prima marinada, amestecand sarea, zaharul, foaia de dafin, capatana de usturoi curatata si data prin presa, ienibaharul si apa pana acopera in totalitate pieptul de curcan. Invartim carnea de curcan pe toate partile, pana se dizolva sarea si zaharul, apoi acoperim caserola cu capac si dam la frigider 24 de ore.
Spalam bine pieptul de curcan si il uscam cu servetele de hartie, apoi il punem intr-o caserola in care preparam prima marinada, amestecand sarea, zaharul, foaia de dafin, capatana de usturoi curatata si data prin presa, ienibaharul si apa pana acopera in totalitate pieptul de curcan. Invartim carnea de curcan pe toate partile, pana se dizolva sarea si zaharul, apoi acoperim caserola cu capac si dam la frigider 24 de ore.
Dupa trecerea celor 24 de ore, scoatem carnea si o uscam cu un prosop de hartie. Preparam a doua marinada, care este glazura, amestecand in caserola spalata si stearsa mierea, sosul de soia, uleiul, piperul boabe, piperul macinat si cele doua feluri de boia. Ungem bine pieptul de curcan cu aceasta glazura si o dam la rece alte 24 de ore.
Dupa trecerea celor 24 de ore, scoatem carnea si o uscam cu un prosop de hartie. Preparam a doua marinada, care este glazura, amestecand in caserola spalata si stearsa mierea, sosul de soia, uleiul, piperul boabe, piperul macinat si cele doua feluri de boia. Ungem bine pieptul de curcan cu aceasta glazura si o dam la rece alte 24 de ore.
Dupa trecerea timpului, scoatem pieptul din caserola, indepartam boabele de piper si legam pieptul de curcan strans cu o sfoara alimentara, apoi il asezam intr-o tava, intr-o folie de aluminiu, cu sosul ramas, si dam tava la cuptor la 180°C cam 90-100 de minute. Se poate reduce spre final taria focului, sa nu se arda sosul sau mai adaugam putina apa - optional. Dupa trecerea primelor 30 de minute, indepartam folia si ungem carnea cu sosul din tava. Pe parcurs, mai ungem de cateva ori carnea cu sosul ce il lasa.
Dupa trecerea timpului, scoatem pieptul din caserola, indepartam boabele de piper si legam pieptul de curcan strans cu o sfoara alimentara, apoi il asezam intr-o tava, intr-o folie de aluminiu, cu sosul ramas, si dam tava la cuptor la 180°C cam 90-100 de minute. Se poate reduce spre final taria focului, sa nu se arda sosul sau mai adaugam putina apa - optional. Dupa trecerea primelor 30 de minute, indepartam folia si ungem carnea cu sosul din tava. Pe parcurs, mai ungem de cateva ori carnea cu sosul ce il lasa.
Cand pieptul de curcan este gata (aproximativ 100 de minute - cuptorul la 160°C), il mai lasam 15 minute sa se racoreasca, dupa care scoatem sfoara si taiem feliute subtiri din pastrama, atat cat mancam.
Cand pieptul de curcan este gata (aproximativ 100 de minute - cuptorul la 160°C), il mai lasam 15 minute sa se racoreasca, dupa care scoatem sfoara si taiem feliute subtiri din pastrama, atat cat mancam.
Se prepara simplu, doar ca trebuie sa aveti rabdare sa macerati carnea mai mult timp. Sunt sigura ca veti deveni fanii acestei retete dupa prima incercare, va recomand s-o incercati! Ah... sa nu uit! Neaparat inmuiati o felie de paine proaspata in acel minunat sos si serviti felia cu pastrama si rosii din gradina.... o nebunieeeeeeeeeeeeeee! Pofta mare sa aveti!
Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!