Imi plac foarte mult cartofii dulci si incerc sa gasesc modalitati cat mai diferite de a-i gati. Varianta aceasta de cartofi dulci gratinati, desi nu sunt sigura ca ar fi cea mai exacta denumire, mi-a placut foarte mult si mi se pare potrivita atat ca fel principal, cat si ca garnitura. Dulceata cartofului se combina minunat cu aroma usturoiului si a branzeturilor, in special a parmezanului. Cantitatea facuta de mine este pentru o persoana sau poate doua, daca alegeti sa o pregatiti pentru garnitura. Puteti folosi orice forma doriti (rotunda, patrata etc), insa este important sa cresti cantitatile in consecinta in cazul in care veti folosi un vas de copt mai mare. Vasul folosit de mine are un diametru de 12 cm. Eu nu sunt amatoare de sosuri cu faina, insa in acest caz avem nevoie de o cantitate mica pentru a-l ingrosa, altfel apa din lactate se va separa in timpul coacerii si rezultatul va fi putin cam apos.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!