Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Cartofi dulci gratinati

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Picky Smiles

25 retete postate

gatesc.co
Mini Chef
Cartofi dulci gratinati
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Cartofi dulci gratinati

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Picky Smiles

25 retete postate

gatesc.co
Mini Chef

Pregatire

15 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Imi plac foarte mult cartofii dulci si incerc sa gasesc modalitati cat mai diferite de a-i gati. Varianta aceasta de cartofi dulci gratinati, desi nu sunt sigura ca ar fi cea mai exacta denumire, mi-a placut foarte mult si mi se pare potrivita atat ca fel principal, cat si ca garnitura. Dulceata cartofului se combina minunat cu aroma usturoiului si a branzeturilor, in special a parmezanului. Cantitatea facuta de mine este pentru o persoana sau poate doua, daca alegeti sa o pregatiti pentru garnitura. Puteti folosi orice forma doriti (rotunda, patrata etc), insa este important sa cresti cantitatile in consecinta in cazul in care veti folosi un vas de copt mai mare. Vasul folosit de mine are un diametru de 12 cm. Eu nu sunt amatoare de sosuri cu faina, insa in acest caz avem nevoie de o cantitate mica pentru a-l ingrosa, altfel apa din lactate se va separa in timpul coacerii si rezultatul va fi putin cam apos.

Cartofi dulci gratinati

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )

Pregatire

15 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Picky Smiles
Mini Chef
gatesc.co

Prezentare

Imi plac foarte mult cartofii dulci si incerc sa gasesc modalitati cat mai diferite de a-i gati. Varianta aceasta de cartofi dulci gratinati, desi nu sunt sigura ca ar fi cea mai exacta denumire, mi-a placut foarte mult si mi se pare potrivita atat ca fel principal, cat si ca garnitura. Dulceata cartofului se combina minunat cu aroma usturoiului si a branzeturilor, in special a parmezanului. Cantitatea facuta de mine este pentru o persoana sau poate doua, daca alegeti sa o pregatiti pentru garnitura. Puteti folosi orice forma doriti (rotunda, patrata etc), insa este important sa cresti cantitatile in consecinta in cazul in care veti folosi un vas de copt mai mare. Vasul folosit de mine are un diametru de 12 cm. Eu nu sunt amatoare de sosuri cu faina, insa in acest caz avem nevoie de o cantitate mica pentru a-l ingrosa, altfel apa din lactate se va separa in timpul coacerii si rezultatul va fi putin cam apos.

Ingrediente

Portii:
  • 1 buc cartof dulce
  • 15 gr unt
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smantana dulce
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita faina
  • 25 gr parmezan
  • 50 gr cascaval
  • 1 varf de cutit piper
  • 0.5 lingurita cimbru uscat
  • 1cartof dulce
    1 buc
  • 2unt
    15 gr
  • 3lapte
    100 ml
  • 4smantana dulce
    100 ml
  • 5usturoi
    2 catei
  • 6faina
    1 lingurita
  • 7parmezan
    25 gr
  • 8cascaval
    50 gr
  • 9piper
    1 varf de cutit
  • 10cimbru uscat
    0.5 lingurita

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
learning to cook
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
mai 21, 12:04
Minunat.
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.