Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Salata Caesar cu creveti

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Home cook rockstar

167 retete postate

gatesc.co
Master Chef
Salata Caesar cu creveti
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Salata Caesar cu creveti

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Home cook rockstar

167 retete postate

gatesc.co
Master Chef

Pregatire

5 minute

Preparare

15 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Salata Caesar cu creveti picanti.

Salata Caesar cu creveti

( )( )( )( )( ) ( 0 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

5 minute

Preparare

15 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Home cook rockstar
Master Chef
gatesc.co

Prezentare

Salata Caesar cu creveti picanti.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
Creveti
  • 100 gr creveti
  • 1 lingurita usturoi pudra
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita piper
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1creveti
    100 gr
  • 2usturoi pudra
    1 lingurita
  • 3boia
    1 lingurita
  • 4piper
    1 lingurita
  • 5sare
    dupa gust
  • 6piper
    dupa gust
  • 7ulei de masline
    1 lingura
Crutoane
  • 4 felii paine
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita usturoi pudra
  • 1 lingurita piper
  • 1paine
    4 felii
  • 2ulei de masline
    1 lingura
  • 3sare
    1 lingurita
  • 4usturoi pudra
    1 lingurita
  • 5piper
    1 lingurita
Dressing
  • 4 catei usturoi
  • 2 buc ansoa
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 1 buc galbenus de ou
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 1usturoi
    4 catei
  • 2ansoa
    2 buc
  • 3mustar de Dijon
    1 lingura
  • 4galbenus de ou
    1 buc
  • 5ulei de floarea soarelui
    30 ml
  • 6sare
    dupa gust
  • 7piper
    dupa gust
Alte ingrediente
  • 100 gr salata verde
  • 1salata verde
    100 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Va sugerez sa incepeti cu crevetii. Stergeti-i pe cat posibil de apa. Intr-un bol amestecati boiaua cu piperul Cayenne, usturoiul, sarea si piperul. Turnati uleiul de masline si amestecati.

    Va sugerez sa incepeti cu crevetii. Stergeti-i pe cat posibil de apa. Intr-un bol amestecati boiaua cu piperul Cayenne, usturoiul, sarea si piperul. Turnati uleiul de masline si amestecati.

  • Pasul 2
    terminat

    Asezati crevetii in bolul cu condimente si amestecati cu grija. Lasati-i in repaus pana cand terminati cu celelalte componente.

    Asezati crevetii in bolul cu condimente si amestecati cu grija. Lasati-i in repaus pana cand terminati cu celelalte componente.

  • Pasul 3
    terminat

    Taiati painea in cuburi de 2-3 cm. Tapetati o tava cu hartie de copt. Asezati painea pe hartia de copt. Condimentati-o cu sare, piper, usturoiul pudra si uleiul de masline. Amestecati bine astfel incat toate bucatile de paine sa fie condimentate.

    Taiati painea in cuburi de 2-3 cm. Tapetati o tava cu hartie de copt. Asezati painea pe hartia de copt. Condimentati-o cu sare, piper, usturoiul pudra si uleiul de masline. Amestecati bine astfel incat toate bucatile de paine sa fie condimentate.

  • Pasul 4
    terminat

    Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200°C si coaceti crutoanele pentru 10-15 minute.

    Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200°C si coaceti crutoanele pentru 10-15 minute.

  • Pasul 5
    terminat

    Cat crutoanele se coc, pregatiti sosul. Dati usturoiul prin razatoare si puneti-l intr-un bol. Taiati bucatile de ansoa pe cat de fin posibil si puneti-le si pe ele in bol alaturi de mustar si galbenusul de ou.

    Cat crutoanele se coc, pregatiti sosul. Dati usturoiul prin razatoare si puneti-l intr-un bol. Taiati bucatile de ansoa pe cat de fin posibil si puneti-le si pe ele in bol alaturi de mustar si galbenusul de ou.

  • Pasul 6
    terminat

    Cu un tel incepeti sa amestecati. Adaugati uleiul de floarea soarelui in fir subtire ca la maioneza, amestecand continuu.

    Cu un tel incepeti sa amestecati. Adaugati uleiul de floarea soarelui in fir subtire ca la maioneza, amestecand continuu.

  • Pasul 7
    terminat

    Cand terminati uleiul, gustati de sare sa vedeti daca mai e nevoie sa sare. In principiu nu ar trebui, dar depinde de gust. Puteti adauga si un pic de zeama de lamaie daca va place gustul mai acid. Eu personal prefer gustul mai putin acid.

    Cand terminati uleiul, gustati de sare sa vedeti daca mai e nevoie sa sare. In principiu nu ar trebui, dar depinde de gust. Puteti adauga si un pic de zeama de lamaie daca va place gustul mai acid. Eu personal prefer gustul mai putin acid.

  • Pasul 8
    terminat

    Deci ati pregatit sosul si crutoanele. Trebuie doar sa gatiti crevetii. Incalziti o tigaie de fonta si prajiti crevetii la foc mediu pentru 30-40 de secunde pe fiecare parte.

    Deci ati pregatit sosul si crutoanele. Trebuie doar sa gatiti crevetii. Incalziti o tigaie de fonta si prajiti crevetii la foc mediu pentru 30-40 de secunde pe fiecare parte.

  • Pasul 9
    terminat

    Cand sunt gata, scoateti-i pe o farfurie si incepeti sa asamblati.

    Cand sunt gata, scoateti-i pe o farfurie si incepeti sa asamblati.

  • Pasul 10
    terminat

    Spalati salata si asezati-o intr-un bol. Adaugati 1-2 linguri de dressing si amestecati astfel incat toate frunzele de salata sa fie acoperite cu dressing. Impartiti salata intre doua farfurii si puneti crevetii si crutoanele peste. Mai adaugati dressing dupa gust si serviti imediat.

    Spalati salata si asezati-o intr-un bol. Adaugati 1-2 linguri de dressing si amestecati astfel incat toate frunzele de salata sa fie acoperite cu dressing. Impartiti salata intre doua farfurii si puneti crevetii si crutoanele peste. Mai adaugati dressing dupa gust si serviti imediat.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Va sugerez sa incepeti cu crevetii. Stergeti-i pe cat posibil de apa. Intr-un bol amestecati boiaua cu piperul Cayenne, usturoiul, sarea si piperul. Turnati uleiul de masline si amestecati.

    Va sugerez sa incepeti cu crevetii. Stergeti-i pe cat posibil de apa. Intr-un bol amestecati boiaua cu piperul Cayenne, usturoiul, sarea si piperul. Turnati uleiul de masline si amestecati.

  • Pasul 2
    terminat

    Asezati crevetii in bolul cu condimente si amestecati cu grija. Lasati-i in repaus pana cand terminati cu celelalte componente.

    Asezati crevetii in bolul cu condimente si amestecati cu grija. Lasati-i in repaus pana cand terminati cu celelalte componente.

  • Pasul 3
    terminat

    Taiati painea in cuburi de 2-3 cm. Tapetati o tava cu hartie de copt. Asezati painea pe hartia de copt. Condimentati-o cu sare, piper, usturoiul pudra si uleiul de masline. Amestecati bine astfel incat toate bucatile de paine sa fie condimentate.

    Taiati painea in cuburi de 2-3 cm. Tapetati o tava cu hartie de copt. Asezati painea pe hartia de copt. Condimentati-o cu sare, piper, usturoiul pudra si uleiul de masline. Amestecati bine astfel incat toate bucatile de paine sa fie condimentate.

  • Pasul 4
    terminat

    Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200°C si coaceti crutoanele pentru 10-15 minute.

    Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200°C si coaceti crutoanele pentru 10-15 minute.

  • Pasul 5
    terminat

    Cat crutoanele se coc, pregatiti sosul. Dati usturoiul prin razatoare si puneti-l intr-un bol. Taiati bucatile de ansoa pe cat de fin posibil si puneti-le si pe ele in bol alaturi de mustar si galbenusul de ou.

    Cat crutoanele se coc, pregatiti sosul. Dati usturoiul prin razatoare si puneti-l intr-un bol. Taiati bucatile de ansoa pe cat de fin posibil si puneti-le si pe ele in bol alaturi de mustar si galbenusul de ou.

  • Pasul 6
    terminat

    Cu un tel incepeti sa amestecati. Adaugati uleiul de floarea soarelui in fir subtire ca la maioneza, amestecand continuu.

    Cu un tel incepeti sa amestecati. Adaugati uleiul de floarea soarelui in fir subtire ca la maioneza, amestecand continuu.

  • Pasul 7
    terminat

    Cand terminati uleiul, gustati de sare sa vedeti daca mai e nevoie sa sare. In principiu nu ar trebui, dar depinde de gust. Puteti adauga si un pic de zeama de lamaie daca va place gustul mai acid. Eu personal prefer gustul mai putin acid.

    Cand terminati uleiul, gustati de sare sa vedeti daca mai e nevoie sa sare. In principiu nu ar trebui, dar depinde de gust. Puteti adauga si un pic de zeama de lamaie daca va place gustul mai acid. Eu personal prefer gustul mai putin acid.

  • Pasul 8
    terminat

    Deci ati pregatit sosul si crutoanele. Trebuie doar sa gatiti crevetii. Incalziti o tigaie de fonta si prajiti crevetii la foc mediu pentru 30-40 de secunde pe fiecare parte.

    Deci ati pregatit sosul si crutoanele. Trebuie doar sa gatiti crevetii. Incalziti o tigaie de fonta si prajiti crevetii la foc mediu pentru 30-40 de secunde pe fiecare parte.

  • Pasul 9
    terminat

    Cand sunt gata, scoateti-i pe o farfurie si incepeti sa asamblati.

    Cand sunt gata, scoateti-i pe o farfurie si incepeti sa asamblati.

  • Pasul 10
    terminat

    Spalati salata si asezati-o intr-un bol. Adaugati 1-2 linguri de dressing si amestecati astfel incat toate frunzele de salata sa fie acoperite cu dressing. Impartiti salata intre doua farfurii si puneti crevetii si crutoanele peste. Mai adaugati dressing dupa gust si serviti imediat.

    Spalati salata si asezati-o intr-un bol. Adaugati 1-2 linguri de dressing si amestecati astfel incat toate frunzele de salata sa fie acoperite cu dressing. Impartiti salata intre doua farfurii si puneti crevetii si crutoanele peste. Mai adaugati dressing dupa gust si serviti imediat.

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.