Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Friptura brasoveana

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Friptura brasoveana
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Friptura brasoveana

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Categorii:  Party , Romaneasca

Pregatire

10 minute

Preparare

2 ore

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Reteta a fost inventata de Nandor Gróf, Chef-ul pasagerior, din vagonul restaurant al MAV (CFR maghiar), in 1948, pe un traseu intre Budapesta-Brasov. Friptura lui a fost cu mult usturoi si multi cartofi prajiti. Din respect pentru bucataria transilvaneana, noua delicatesa culinara a fost numita Friptura Brassóy (brasoveana).

Friptura brasoveana

(*)(*)(*)(*)(*) ( 2 )
Categorii:  Party , Romaneasca

Pregatire

10 minute

Preparare

2 ore

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Party , Romaneasca
Sidy
Chef
gatesc.co

Prezentare

Reteta a fost inventata de Nandor Gróf, Chef-ul pasagerior, din vagonul restaurant al MAV (CFR maghiar), in 1948, pe un traseu intre Budapesta-Brasov. Friptura lui a fost cu mult usturoi si multi cartofi prajiti. Din respect pentru bucataria transilvaneana, noua delicatesa culinara a fost numita Friptura Brassóy (brasoveana).

Ingrediente

Portii:
  • 1 kg carne de porc
  • 2 linguri untura de porc
  • 1 buc ceapa
  • 5 catei usturoi
  • 200 gr sunca
  • 700 gr cartofi
  • varf de cutit paprika
  • dupa gust sare de mare
  • dupa gust piper
  • 400 ml apa
  • 1carne de porc
    1 kg
  • 2untura de porc
    2 linguri
  • 3ceapa
    1 buc
  • 4usturoi
    5 catei
  • 5sunca
    200 gr
  • 6cartofi
    700 gr
  • 7paprika
    varf de cutit
  • 8sare de mare
    dupa gust
  • 9piper
    dupa gust
  • 10apa
    400 ml

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (2)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
2 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (2)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
MBinder
Bucatar pasionat
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 19, 09:49
Un preparat plin de savoare!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
nico15
Bucatar pasionat
(*)(*)(*)(*)(*)
iul. 19, 10:20
O bunatate
O bunatatee
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.