Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Savarina uriasa

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Iulia

92 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator
Savarina uriasa
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Savarina uriasa

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Iulia

92 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator
Categorii:  Deserturi

Pregatire

30 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Ridicata

Spre deosebire de savarinele individuale, savarina mare, intreaga in forma de kugla este ceva mai pretentioasa la pregatire, manipulare in timpul insiroparii si umplerii cu frisca. Va asigur insa ca la un festin te descurci mai degraba cu o singura savarina de marime considerabila decat cu cele mici, individuale (care la randul lor sunt dificil de facut!).

Savarina uriasa

( )( )( )( )( ) ( 0 )
Categorii:  Deserturi

Pregatire

30 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Ridicata

Categorii:  Deserturi
Iulia
Bucatar amator
gatesc.co

Prezentare

Spre deosebire de savarinele individuale, savarina mare, intreaga in forma de kugla este ceva mai pretentioasa la pregatire, manipulare in timpul insiroparii si umplerii cu frisca. Va asigur insa ca la un festin te descurci mai degraba cu o singura savarina de marime considerabila decat cu cele mici, individuale (care la randul lor sunt dificil de facut!).

Ingrediente

Portii:
Aluatul pentru blat
  • 25 gr miere
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 varf de cutit sare
  • 3 lingurite coaja de lamaie
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 150 gr faina
  • 6 buc oua
  • 125 gr unt
  • 1miere
    25 gr
  • 2drojdie proaspata
    25 gr
  • 3sare
    1 varf de cutit
  • 4coaja de lamaie
    3 lingurite
  • 5extract de vanilie
    2 lingurite
  • 6faina
    150 gr
  • 7oua
    6 buc
  • 8unt
    125 gr
Siropul
  • 500 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 51 ml suc de portocale
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 100 ml rom brun
  • 1apa
    500 ml
  • 2zahar
    250 gr
  • 3suc de portocale
    51 ml
  • 4coaja de lamaie
    2 lingurite
  • 5rom brun
    100 ml
Umplutura si decor
  • 600 ml smantana pentru frisca
  • 50 gr zahar pudra
  • 300 gr fructe de padure
  • 480 gr dulceata de cirese amare
  • 1smantana pentru frisca
    600 ml
  • 2zahar pudra
    50 gr
  • 3fructe de padure
    300 gr
  • 4dulceata de cirese amare
    480 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.