Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Gem de prune cu corcoduse

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
 chef profile img

learning to cook

328 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Gem de prune cu corcoduse
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Gem de prune cu corcoduse

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
chef profile img

learning to cook

328 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Conserve , Deserturi

Pregatire

1 ora

Preparare

30 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Un gem ideal pentru prajituri, dar se poate servi si in orice moment al zilei.

Gem de prune cu corcoduse

(*)(*)(*)(*)(*) ( 3 )
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare
Categorii:  Conserve , Deserturi

Pregatire

1 ora

Preparare

30 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Conserve , Deserturi
learning to cook
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Un gem ideal pentru prajituri, dar se poate servi si in orice moment al zilei.
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 1 kg prune
  • 1 kg corcoduse rosii
  • 20 ml zeama de lamaie
  • 700 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf de ghimbir pudra
  • 1 lingurita rom
  • 1prune
    1 kg
  • 2corcoduse rosii
    1 kg
  • 3zeama de lamaie
    20 ml
  • 4zahar
    700 gr
  • 5scortisoara
    1 lingurita
  • 6ghimbir pudra
    1 praf de
  • 7rom
    1 lingurita

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Se taie prunele in patru, se pun in oala in care se face gemul, se acopera cu un rand de zahar, deasupra se pun corcodusele desfacute in jumatate ca sa-si lase zeama, iar peste acestea se pune restul de zahar. Se lasa acoperite pana a doua zi. Se pune cratita pe foc, se amesteca mereu sa nu se prinda.

    Se taie prunele in patru, se pun in oala in care se face gemul, se acopera cu un rand de zahar, deasupra se pun corcodusele desfacute in jumatate ca sa-si lase zeama, iar peste acestea se pune restul de zahar. Se lasa acoperite pana a doua zi. Se pune cratita pe foc, se amesteca mereu sa nu se prinda.

  • Pasul 2
    terminat

    Dupa 30 de minute, peste prune si corcoduse se pun scortisoara, ghimbirul, romul si zeama de lamaie. Se mai lasa la fiert 30-40 de minute.

    Dupa 30 de minute, peste prune si corcoduse se pun scortisoara, ghimbirul, romul si zeama de lamaie. Se mai lasa la fiert 30-40 de minute.

  • Pasul 3
    terminat

    Puneti putina compozitie pe o farfurioara si vedeti daca se imprastie, astfel veti observa daca mai trebuie lasate la fiert. Borcanele spalate si clatite sunt oparite cu apa fiarta pe margine, se lasa sa se usuce, dupa care se introduc la cuptor, fara capac pentru 15-20 de minute.

    Puneti putina compozitie pe o farfurioara si vedeti daca se imprastie, astfel veti observa daca mai trebuie lasate la fiert. Borcanele spalate si clatite sunt oparite cu apa fiarta pe margine, se lasa sa se usuce, dupa care se introduc la cuptor, fara capac pentru 15-20 de minute.

  • Pasul 4
    terminat

    Se pune gemul in borcane, se mai da la cuptor pentru 15 minute, se pun capacele si se mai lasa la cuptor 30 de minute, cu usa intredeschisa.

    Se pune gemul in borcane, se mai da la cuptor pentru 15 minute, se pun capacele si se mai lasa la cuptor 30 de minute, cu usa intredeschisa.

Pentru gatirea acestei retete, de complexitate redusa, nu se acorda puncte KitchenShop. Multumim pentru intelegere.

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Se taie prunele in patru, se pun in oala in care se face gemul, se acopera cu un rand de zahar, deasupra se pun corcodusele desfacute in jumatate ca sa-si lase zeama, iar peste acestea se pune restul de zahar. Se lasa acoperite pana a doua zi. Se pune cratita pe foc, se amesteca mereu sa nu se prinda.

    Se taie prunele in patru, se pun in oala in care se face gemul, se acopera cu un rand de zahar, deasupra se pun corcodusele desfacute in jumatate ca sa-si lase zeama, iar peste acestea se pune restul de zahar. Se lasa acoperite pana a doua zi. Se pune cratita pe foc, se amesteca mereu sa nu se prinda.

  • Pasul 2
    terminat

    Dupa 30 de minute, peste prune si corcoduse se pun scortisoara, ghimbirul, romul si zeama de lamaie. Se mai lasa la fiert 30-40 de minute.

    Dupa 30 de minute, peste prune si corcoduse se pun scortisoara, ghimbirul, romul si zeama de lamaie. Se mai lasa la fiert 30-40 de minute.

  • Pasul 3
    terminat

    Puneti putina compozitie pe o farfurioara si vedeti daca se imprastie, astfel veti observa daca mai trebuie lasate la fiert. Borcanele spalate si clatite sunt oparite cu apa fiarta pe margine, se lasa sa se usuce, dupa care se introduc la cuptor, fara capac pentru 15-20 de minute.

    Puneti putina compozitie pe o farfurioara si vedeti daca se imprastie, astfel veti observa daca mai trebuie lasate la fiert. Borcanele spalate si clatite sunt oparite cu apa fiarta pe margine, se lasa sa se usuce, dupa care se introduc la cuptor, fara capac pentru 15-20 de minute.

  • Pasul 4
    terminat

    Se pune gemul in borcane, se mai da la cuptor pentru 15 minute, se pun capacele si se mai lasa la cuptor 30 de minute, cu usa intredeschisa.

    Se pune gemul in borcane, se mai da la cuptor pentru 15 minute, se pun capacele si se mai lasa la cuptor 30 de minute, cu usa intredeschisa.

Recenzii (3)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
3 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (3)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
olimpiainbucatarie
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 21, 02:31
Ce rețetă interesanta!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Baking❤️
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 21, 09:08
Delicioos!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Aromeinbucate
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 21, 11:27
Ce bine suna!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.