(*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ 5 (30)
O prajitura minunata, ce surprinde cu succes aromele toamnei. Este usor de preparat si se poate servi oricand, alaturi de o bautura calda, sau ca atare, cand pofta de dulce este mai puternica decat vointa noastra! Eu am ales sa reduc cantitatea de zahar si am adaugat lucuma, care pe langa faptul ca este o buna sursa de minerale si fier, contine si o cantitate considerabila de calciu si ajuta la intarirea sistemului imunitar. Recomand cu drag aceasta varianta de prajitura, iar daca stafidele nu-s pe placul vostru, va recomand nucile, merg de minune impreuna! Secretul acestei tehnici, de a pregati o prajitura dintr-o combinatie de faina si semolina fara a prepara un aluat in prealabil, este acela de a folosi mere foarte zemoase (puteti sa mai adaugati suc de portocale/lamaie, daca merele voastre nu sunt atat de suculente) si sa facem gaurile cu ajutorul furculitei pana la baza prajiturii, astfel incat laptele si untul turnat peste prajitura sa poata patrunde cat mai bine. Astfel, straturile subtiri de faina se vor coace uniform, iar rezultatul va fi unul delicios! Am regasit aceasta reteta in retetarul mamei, tin minte ca ea obisnuia sa prepare acest tip de prajitura si eram mereu fascinata de cat de gustoasa era la final!
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!