Galustele cu prune, cunoscute si ca gomboti, sunt un desert traditional din Europa Centrala si de Est, preparat din cartofi, faina, oua, pesmet si prune, fiecare tara avand propria versiune. Bilele de aluat, umplute cu prune sunt fierte in apa si apoi tavalite printr-un amestec de pesmet si zahar. In aceasta reteta am inlocuit cartofii cu fulgi de cartofi pe care i-am hidratat, obtinand un piure. Folosirea fulgilor de cartofi pe langa avantajul pregatirii rapide asigura si obtinerea unui aluat a carui umiditate o putem controla, fara a adauga faina in exces, deoarece reusita acestor galuste sta intr-un aluat pufos. La umplutura am folosit prune uscate, hidratate prin gatire (pana s-au facut pasta), combinate cu ciocolata neagra. Ciocolata pe langa gust ajuta si la obtinerea unei umpluturi solide, cu care putem lucra usor. Totodata galustele isi pastreaza forma si dupa fierbere. Cu aceasta varianta de umplutura, ne putem bucura de galuste pe tot parcursul anului, fara sa mai asteptam sezonul prunelor.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!