(*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ 5 (1)
Halloumi, o branza semi-dura, originara din Cipru, cu un punct de topire mai ridicat fata de alte varietati de branza, poate fi gatita pe gratar sau in tigaie, fara sa se topeasca si sa isi modifice forma. Datorita acestei caracteristici, halloumi este foarte versatila si poate inlocui cu succes carnea intr-o multime de retete vegetariene. In aceasta reteta, feliile de halloumi fac pereche buna cu salata de varza, morcov si ceapa, servite intr-o chifla rumenita la randul ei pe gratar. Este important ca varza si morcovul sa fie lasate in prealabil la marinat cu sare, zahar si otet. Excesul de apa eliberat de legume va fi indepartat inainte de fi amestecate cu dressingul si ceapa. In acest fel ne bucuram de textura crocanta a chiflei si gustul cremos al dressingului, care nu vor fi alterate de salata prea umeda, de la prima pana la ultima imbucatura din burger.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!