Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Ciulama de ciuperci cu pui

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Maria Udrea

584 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Ciulama de ciuperci cu pui
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Ciulama de ciuperci cu pui

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Maria Udrea

584 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Carne , Romaneasca

Pregatire

30 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Ciulama de ciuperci cu pui si mamaliguta aromata, este una dintre combinatiile mele preferate. In zona de unde imi am eu originile, ciulamaua era o mancare foarte frecventa. Se prepara cu diverse ingrediente, cum ar fi: carne de pui, ciuperci, dovlecei, urzici, etc. Sau chiar combinand unele dintre aceste ingrediente. Nu se foloseste smantana pentru ingrosare, asa cum am vazut in alte zone, ci lapte cu faina, un fel de sos bechamel, sa zic asa. Iese atat de buna, cu gust dulceag-picant si se serveste cu mamaliguta. Eu am adaptat aceasta ciulama de ciuperci cu pui si mamaliguta aromata, zilelor noastre si bineinteles, gustului nostru.

Ciulama de ciuperci cu pui

( )( )( )( )( ) ( 0 )
Categorii:  Carne , Romaneasca

Pregatire

30 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Carne , Romaneasca
Maria Udrea
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Ciulama de ciuperci cu pui si mamaliguta aromata, este una dintre combinatiile mele preferate. In zona de unde imi am eu originile, ciulamaua era o mancare foarte frecventa. Se prepara cu diverse ingrediente, cum ar fi: carne de pui, ciuperci, dovlecei, urzici, etc. Sau chiar combinand unele dintre aceste ingrediente. Nu se foloseste smantana pentru ingrosare, asa cum am vazut in alte zone, ci lapte cu faina, un fel de sos bechamel, sa zic asa. Iese atat de buna, cu gust dulceag-picant si se serveste cu mamaliguta. Eu am adaptat aceasta ciulama de ciuperci cu pui si mamaliguta aromata, zilelor noastre si bineinteles, gustului nostru.

Ingrediente

Portii:
  • 500 gr piept de pui
  • 500 gr pulpe de pui dezosate
  • 250 gr ciuperci Champignon
  • 250 gr ciuperci Champignon brune
  • 1 buc ceapa
  • 50 ml ulei de masline
  • 100 gr unt
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • dupa gust piper
  • dupa gust sare
  • 1 varf de cutit nucsoara
  • 5 catei usturoi
  • 1 legatura marar
  • 2 frunze foi de dafin
  • 3 frunze busuioc
  • 1piept de pui
    500 gr
  • 2pulpe de pui dezosate
    500 gr
  • 3ciuperci Champignon
    250 gr
  • 4ciuperci Champignon brune
    250 gr
  • 5ceapa
    1 buc
  • 6ulei de masline
    50 ml
  • 7unt
    100 gr
  • 8lapte
    250 ml
  • 9faina
    2 linguri
  • 10piper
    dupa gust
  • 11sare
    dupa gust
  • 12nucsoara
    1 varf de cutit
  • 13usturoi
    5 catei
  • 14marar
    1 legatura
  • 15foi de dafin
    2 frunze
  • 16busuioc
    3 frunze

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.