Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Cozonac cu migdale si ciocolata

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Aaaa

484 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Cozonac cu migdale si ciocolata
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Cozonac cu migdale si ciocolata

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Aaaa

484 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Deserturi

Pregatire

2 ore

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Cozonac sau Kozunak este o paine dulce speciala, traditionala in sud-estul Europei, Romania, Bulgaria si Serbia, Macedonia, Grecia etc. Bogata in oua, lapte si unt, este de obicei preparata pentru fiecare sarbatoare majora (Craciun, Paste, Revelion). La originea cozonacului se afla painea, iar tehnicile de dospire si coacere au evoluat de-a lungul timpului. Drojdia a fost folosita din cele mai vechi timpuri ca maia pentru dospit. Conform descoperirilor arheologice, in Egiptul antic existau cuptoare de copt. Exista, de asemenea, desene care dateaza de aproape 4.000 de ani, care arata ca egiptenii stiau sa faca multe feluri de paine dospita, dintre care unele erau indulcite cu miere.

Cozonac cu migdale si ciocolata

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )
Categorii:  Deserturi

Pregatire

2 ore

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Deserturi
Aaaa
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Cozonac sau Kozunak este o paine dulce speciala, traditionala in sud-estul Europei, Romania, Bulgaria si Serbia, Macedonia, Grecia etc. Bogata in oua, lapte si unt, este de obicei preparata pentru fiecare sarbatoare majora (Craciun, Paste, Revelion). La originea cozonacului se afla painea, iar tehnicile de dospire si coacere au evoluat de-a lungul timpului. Drojdia a fost folosita din cele mai vechi timpuri ca maia pentru dospit. Conform descoperirilor arheologice, in Egiptul antic existau cuptoare de copt. Exista, de asemenea, desene care dateaza de aproape 4.000 de ani, care arata ca egiptenii stiau sa faca multe feluri de paine dospita, dintre care unele erau indulcite cu miere.

Ingrediente

Portii:
Maia
  • 100 gr faina
  • 14 gr drojdie uscata
  • 50 gr zahar
  • 350 ml lapte
  • 1faina
    100 gr
  • 2drojdie uscata
    14 gr
  • 3zahar
    50 gr
  • 4lapte
    350 ml
ALuat
  • 900 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 4 buc oua
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 1 lingurita extract de lamaie
  • 1 lingurita extract de portocale
  • 1faina
    900 gr
  • 2zahar
    100 gr
  • 3unt
    150 gr
  • 4ulei de floarea soarelui
    50 ml
  • 5oua
    4 buc
  • 6extract de vanilie
    2 lingurite
  • 7extract de lamaie
    1 lingurita
  • 8extract de portocale
    1 lingurita
Umplutura
  • 250 gr migdale
  • 400 gr crema de ciocolata tartinabila
  • 1 buc oua
  • 1migdale
    250 gr
  • 2crema de ciocolata tartinabila
    400 gr
  • 3oua
    1 buc

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Imagini de la bucatari

https://gatesc-11d8c.kxcdn.com/343c1ba4-230b-488a-851d-6ea5bab12d8a.jpg
(*)(*)(*)(*)(*)
gatesc.ro Alexandra
Chef gatesc.co

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Alexandra
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 23, 03:08
Perfect pentru mine.  |  Reteta gatita
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.