Carnea, castanele de apa si ciupercile Shiitake sunt gatite intr-un sos aromat din sos de soia, sos de stridii, ghimbir, ulei de susan si vin de orez si servite in frunze crocante de salata verde. Un preparat cu arome asiatice, care poate fi servit ca si aperitiv, la pranz sau cina. Castanele de apa sunt tuberculii comestibili ai unei plante acvatice asemanatoare ierbii, care creste in mlastini, in namol, in campurile de orez. Denumirea se datoreaza aspectului tuberculilor, care seamana cu castanele, avand o forma rotunda cu coaja de culoare bruna si miez alb, crocant. Preparatele asiatice pe langa gust se remarca si prin contrastul de texturi. Castanele de apa au un gust usor dulceag, fara a avea insa o aroma pregnanta. Principala lor calitate fiind textura crocanta care se pastreaza si dupa gatire, motiv pentru care este un ingredient foarte popular in bucataria asiatica. Ciupercile Shiitake in schimb au o aroma intensa si o textura carnoasa care da savoare oricarui preparat.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!