Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Risotto cu praz

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2363 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Risotto cu praz
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Risotto cu praz

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2363 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

35 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Risotto este un preparat specific bucatariei italiene din orez cu bob scurt, bogat in amidon. Prazul da o savoare aparte prin gustul delicat de ceapa, usor dulceag. Tehnica de gatire presupune crearea de arome in 5 etape. Se incepe cu calirea salotei si a prazului, prajirea orezului si fierberea lenta prin adaugarea treptata de lichid. Pe langa arome, un alt aspect important este consistenta si textura preparatului. Un risotto preparat corect trebuie sa aiba cremozitate si bobul de orez sa fie al dente. In aceasta reteta cremozitatea este amplificata si de smantana pentru frisca, batututa spuma, care face risotto nu doar cremos ci si aerat si delicat.

Risotto cu praz

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

35 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Risotto este un preparat specific bucatariei italiene din orez cu bob scurt, bogat in amidon. Prazul da o savoare aparte prin gustul delicat de ceapa, usor dulceag. Tehnica de gatire presupune crearea de arome in 5 etape. Se incepe cu calirea salotei si a prazului, prajirea orezului si fierberea lenta prin adaugarea treptata de lichid. Pe langa arome, un alt aspect important este consistenta si textura preparatului. Un risotto preparat corect trebuie sa aiba cremozitate si bobul de orez sa fie al dente. In aceasta reteta cremozitatea este amplificata si de smantana pentru frisca, batututa spuma, care face risotto nu doar cremos ci si aerat si delicat.

Ingrediente

Portii:
  • 35 gr salota
  • 300 gr praz
  • 20 ml ulei
  • dupa gust sare
  • 135 gr orez Carnaroli
  • 180 ml vin alb demisec
  • 850 ml supa de legume
  • 25 gr unt
  • 20 gr parmezan
  • dupa gust piper negru macinat
  • 60 ml smantana pentru frisca
  • dupa gust frunze de ceapa verde
  • 1salota
    35 gr
  • 2praz
    300 gr
  • 3ulei
    20 ml
  • 4sare
    dupa gust
  • 5orez Carnaroli
    135 gr
  • 6vin alb demisec
    180 ml
  • 7supa de legume
    850 ml
  • 8unt
    25 gr
  • 9parmezan
    20 gr
  • 10piper negru macinat
    dupa gust
  • 11smantana pentru frisca
    60 ml
  • 12frunze de ceapa verde
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.